Mestis-kierros: Turussa tiukka vääntö, KeuPa HT järjesti murskajaiset

MESTIS / Kierrosraportti
Kuva © Timo Savela
Mestis-joukkueista 12 oli kaukalossa perjantai-iltana. Kierroksella nähtiin niin voittomaalikilpailuita kuin murskavoitto.

Kooveelle kaksi pistettä Turusta

Tuto ja Koovee taistelivat paremmuudestaan aina voittomaalikilpailuun asti. Vierailija onnistui siinä kahdesti, ja näin suurempi pistepotti matkasi Tampereelle.

Avausmaalia ei tarvinnut odottaa minuuttiakaan, kun Elias Elomaa onnistui viemään Kooveen johtoon. Tuto kuittasi tilanteen nopeasti edukseen erän puolivälin jälkeen, kun Matias Lehtonen ja Mikko Laine tekivät maalit 46 sekunnin välein. Kaikkiaan erässä nähtiin neljä osumaa, joista viimeisimmästä vastasi Kooveen kanadalaisvahvistus Liam Finlay.

Finlay oli Kooveen kolmannessa osumassa syöttäjä, ja maalista vastasi Mestiksen pistepörssiä johtava Niko Lahtinen. Tuto ei kuitenkaan luovuttanut, ja Ville Nieminen teki tasoituksen viimeistä edellisellä minuutilla kuudella viittä vastaan.

Voittomaalikilpailu kesti kuusi kierrosta, ja sen aikana Matias Haaranen onnistui kahdesti vieraille. Tuton ainoasta maalista vastasi Olli Valtola.

Kaikki Mestiksen otteluvideot löydät kootusti osoitteesta jatkoaika.com/videot/mestis

KeuPa HT murskavoittoon kotonaan

Hankalan alkukauden jälkeen vahvaan vireeseen päässyt KeuPa HT otti pisteitä jo seitsemännestä peräkkäisestä ottelusta. Paremmasta joukkueesta ei jäänyt epäselvyyttä.

Ottelun alku ei lupaillut kotijoukkueelle hyvää, sillä Aleksi Ek vei SaPKon johtoon jo 37 sekunnin jälkeen. Osuma jäi kuitenkin vieraiden ainoaksi koko ottelussa.

Toisessa erässä Juho Koivusaari iski kahdesti ja Janne Kumpulainen kerran, mikä käänsi ottelun. Päätöserässä maaleja syntyi neljä, ja vieraiden ottelusta saattoi näkyä turhautuminenkin, kun päävalmentaja Pasi Räsänen hankki itselleen toimihenkilön kaksiminuuttisen ja Matias Mutikainen suihkukomennuksen päähän kohdistuneesta taklauksesta.

Kaikki Mestiksen otteluvideot löydät kootusti osoitteesta jatkoaika.com/videot/mestis

FPS katkaisi tappioputkensa

Forssan Palloseura nappasi voiton Kiekko-Vantaasta jatkoajalla, ja katkaisi samalla kuuden ottelun tappioputkensa.

Oliver Kiljunen oli iskenyt vantaalaisille kaksi maalia avauserän alkupuoliskon aikana, ja kun molemmat joukkueet iskivät muutoin kerran erän aikana, tilanne oli vieraille 1−3. Kiljunen on tehnyt kaksi maalia neljässä peräkkäisessä ottelussa.

Miska Ronkainen teki toisessa erässä todellisen pukukoppimaalin kaventamalla lukemat kaksi sekuntia ennen erän päätöstä. Kolmannessa erässä Joona Vainio ja Juho Jokiharju tappelivat, ja sen jälkeen FPS tuli tasoihin kultakypäräpuolustaja Paavo Tynin maalilla. Edessä oli kotijoukkueen kauden ensimmäinen jatkoaika, ja se myös päättyi FPS:n juhliin Teemu Karjalaisen tehtyä ylivoimaosuman.

Kaikki Mestiksen otteluvideot löydät kootusti osoitteesta jatkoaika.com/videot/mestis

IPK palasi sarjakärkeen

Pitkään alkukaudella sarjaa johtanut IPK menetti asemansa keskiviikon Hermes-tappion myötä. Kolme pistettä Hokkia vastaan palautti kuitenkin marssijärjestyksen.

Kotijoukkue iski vahvat alkutahdit voitolleen jo ensimmäisessä erässä, joka päättyi 3−1. Maalinteossa onnistuivat Aleksi Hämäläinen, Juuso Nevalainen ja ranskalainen Bastien Maïa. Toisessa erässä Mikko Juusola onnistui lisäämään IPK-johtoa rangaistuslaukauksesta.

Päätöserässä molemmat onnistuivat vielä kertaalleen, joten pisteet IPK:lle maalein 5−2. Hokin maalilla Antti Karjalainen kirjautti 47 torjuntaa.

Kaikki Mestiksen otteluvideot löydät kootusti osoitteesta jatkoaika.com/videot/mestis

Lipiäinen ratkaisi kahden maalin avauserällään

Joensuun Kiekko-Pojat otti voiton lohkon parhaasta joukkueesta Ketterästä kotikaukalossaan. Valtteri Lipiäinen nousi sankariksi kahden edellisen kauden seuraansa vastaan.

Valtteri Lipiäinen onnistui maalinteossa kahdesti jo viiden minuutin ja sekunnin aikana. Jälkimmäinen maaleista syntyi ylivoimalla, ja siihen upean syötön tarjosi Matias Mustonen.

Tämän jälkeen osumaa saatiin odottaa aina kolmanteen erään, jossa Matias Varttinen kavensi. Ketterän yrittäessä tasoitusta ilman maalivahtia Samuel Salonen viimeisteli loppulukemat 3−1 joensuulaisille.

Kaikki Mestiksen otteluvideot löydät kootusti osoitteesta jatkoaika.com/videot/mestis

Hermes nousi kahden maalin takaa voittoon

RoKin ja Hermeksen kauden viides kohtaaminen toi jo neljännen vierasvoiton, kun Hermes vei ottelun voittomaalikilpailussa 3−2.

Alku ei lupaillut kokkolalaisille hyvää, sillä RoKi meni 2−0-johtoon Joonas Alanteen ja Miro Lehtimäen maaleilla. Kiri alkoi toisen erän viimeiselle minuutilla, kun Juha Rautiainen iski alivoimalla.

Oskari Uomala onnistui tasoittamaan ylivoimalla, kun peliaikaa oli jäljellä vain minuutti ja 37 sekuntia. Hermes ei ehtinyt ottaa maalivahtiaan pois, vaan tasoitus onnistui viidelläkin kenttäpelaajalla.

Voittomaalikilpailussa Erik Ahopelto onnistui kahdesti ja ratkaisi kaksi pistettä Hermekselle.