Mestis-kierros: Taistelua kärjessä ja häntäpäässä

MESTIS / Kierrosraportti
Mestiksessä ajatukset alkavat hiljalleen olla maaliskuun 27. päivässä, jonka myötä nähdään, mitkä joukkueet jatkavat pudotuspeleissä. SapKon ja RoKin jo jätettyä leikin taloussyistä kesken ulos jää vain kaksi seuraa. Kainuun keskiviikkoillassa kamppailtiin pääsystä niin sanottuihin säälipleijareihin, Pohjois-Karjalassa taas ratkottiin runkosarjan kärkipään sijoituksia.

Hermes taas kerran vahvempi

Kajaanissa ei ollut aihetta odottaa varsinaista kiekkoilun riemujuhlaa. Sekä Hokki että Kokkolan Hermes majailevat alemman pudotuspeliviivan tuntumassa ja kummallakin on kulkenut viime aikoina nihkeästi. Voimasuhteet olivat ennakolta selkeät: Hokki oli kohdannut kokkolalaiset kuusi kertaa ja poistunut kaukalosta voittajana vain kerran. Sama meno jatkui keskiviikkoillassa.

Ensimmäisessä erässä tapahtumia riitti. Kotijoukkueen kovan onnen soturiksi nousi paljon Liiga-kokemustakin omaava Miro Keskitalo, joka otti jo ensimmäisellä minuutilla kaksiminuuttisen mailasta kiinnipitämisestä. Erän puolivälin lähestyessä Keskitalo sai toisen kaksiminuuttisen kampituksesta ja sen päälle kymmenen minuutin käytösrangaistuksen.

Vierasjoukkue Hermes hyödynsi paikat. Tykitys lähti liikkeelle kun Eetu Paasovaara veti lähes viivasta pelivälineen sisään ajassa 00:53. Vedon pohjustivat Saku Vesterinen ja Erik Ahopelto. Miro Keskitalon istuessa toista kakkostaan, vieraiden Ville Heikkala toimitti kiekon tolppien väliin. Vain nelisenkymmentä minuuttia myöhemmin onnistui Hokki-puolustuksen ahdistelusta huolimatta vain 17-vuotias Hermes-hyökkääjä Juuso Nykänen.

Näiden takaiskujen jälkeen Juho Järvinen sai lähteä Hokki-maalilta, tilalle luisteli Tuomas Tolonen. Lisää lunta tuli siitä huolimatta tupaan kun Oskari Uomala teki niin ikään maalinsuulta vierasjoukkueen neljännen maalin.

Toisessa erässä Hokki pääsi mukaan peliin, mutta tilastomerkinnöiksi jäi kolme vierasjoukkueen jäähyä. Eetu Paasovaara otti kaksiminuuttisen huitomisesta, Julius Reini estämisestä ja Valtteri Meisaari väkivaltaisuudesta. Hermes-maalia vahtinut Kärpät-laina Joel Blomqvist kuitenkin torjui kaikki yhdeksän maalia kohti suuntautunutta tasoitusyritystä.

Kolmannen erän alussa Hermes jatkoi jäähyilyä, Reko Tornberg otti kaksiminuuttisen pian erän alettua. Hokki ei saanut ylivoimalla tulosta aikaan, sen sijaan vieraiden Erik Ahopelto kasvatti heti jäähyn päätyttyä Hermes-johdon 5-0:aan.

Pari minuuttia myöhemmin kotijoukkuekin sai viimein merkkautettua maalin. Kavennusosuman teki loistopaikalta maalin edestä Jaakko Kuusisto Samuel Sikstuksen ja Samu Pyykkösen syötöistä.

Hokki sai lohdutusta vielä toisesta maalista kun Juho-Ville Kyllönen onnistui Sampo Paulaharjun ja Christoffer Seppelinin syötöstä. Takamatka oli kuitenkin liian pitkä ja taas yksi voitto meni Kokkolaan. Taistelu Mestiksen pudotuspelipaikoista kuitenkin elää edelleen: Hokilla on vielä teoreettiset mahdollisuudet nousta villi kortti -kierrokselle ja toisaalta Hermeksellä huonoimmassa skenaariossa riski valahtaa pois jatkosta.

Kaikki Mestiksen otteluvideot löydät kootusti osoitteesta jatkoaika.com/videot/mestis

Viime hetken osumilla rinnalle ja ohi

Joensuun Kiekko-Pojat ja KeuPa HT kohtasivat toista kertaa viikon sisään. Lauantaina jäältä poistuivat voittajina joensuulaiset numeroin 2-0. Keskiviikkoillan koitos oli vauhdikas ja tasainen, aivan viime minuuteilla ratkenneen taistelun sankariksi nousi kolmen pisteen Juho Koivusaari.

Pistetaulukon kärkipaikasta kamppailevat joukkueet pelaavat eri tahtiin, karanteenitaukojen takia isännillä oli edessään tämän illan jälkeen vielä seitsemän ottelua. Ketjuissa ei nähty suuria muutoksia, maalivahdit vaihtuivat molemmilla. Keuruulaisten maalille palasi Samuli Tervo, Joensuun puolella nähtiin lauantaina nollapelin torjuneen Eetu Randelinin sijaan Leevi Nikkinen.

Tilastokummajaisinä nähtiin molempien ykkösketjujen keskellä Oulat (Uski ja Kuure) sekä Samuel Salosia kaksin kappalein. Näistä kahdesta KeuPan Samuel Salonen sai nimensä kirjanpitoon syöttöpisteellä, mainiossa pistetahdissa oleva joensuulainen täyskaimansa ei tällä kertaa osunut.

Ensimmäinen erä oli paikoitellen melkoista hurlumhei-kiekkoa, erän edetessä kotijoukkue otti kuitenkin selkeän yliotteen. Kotijoukkueen kultakypärä Samuel Salonen hääräsi hyökkäysalueella vahvasti, mutta ei päässyt maalien makuun. Ensimmäinen tulos joensuulaisten pyörityksestä nähtiin erän puolivälin tienoilla kun ykkösketjun Oula Uski tökkäsi puolustaja Esa Lehikoisen luistimesta kimmonneen kiekon sisään.

Vain reilua minuuttia myöhemmin nähtiin Ville Räsäsen komea nousu maalille, jonka tuloksena kotijoukkue kasvatti johtonsa kahteen maaliin.

Ensimmäisessä erässä jäi muutamakin jäähyn paikka viheltämättä, ensimmäinen tuli vasta erän lopussa kun KauPan Eetu Pylkkänen kampitti kahden minuutin arvoisesti.

Toisessa erässä myös Tomas Westerlundin joukot syttyivät taistelemaan. Ensin Samuel Salosista se KeuPa-paitaa kantava sai nimensä kirjanpitoon syöttämällä pelivälineen puolustaja Olli Aitolalle, joka laukoi hienosti kavennusmaalin.

Tasoitus puolestaan syntyi hienon KeuPa-kuvion päätteeeksi kun Oula Kuuren syötöksi tarkoittama kiekko ohjautui puolustaja Juho Juvosen luistimesta joensuulaisten omaan maaliin. Maalintekijäksi kirjattiin Kuure, syöttöpisteen sai Juho Koivusaari.

Toista erää oli pelattu 16:18 kun joensuulaispuolustaja Niki Blomberg kiersi taitavasti maalin ja siirsi aivan tolpan juuresta kiekon Samuli Tervon selän taakse nostaen kotijoukkueen taas johtoon.

Juho Koivusaari nousi pelin ylivoimaiseksi sankariksi aivan viime minuuteilla. Ensin hän latasi puolustajien estelemättä paraatipaikalta tasoitusosuman ylivoimalla Kun peliä oli jäljellä 37 sekuntia mies löysi puolustuksesta kiekonmentävän reiän ja viimeisteli tarkalla rannelaukauksella oikeaan yläkulmaan. Isännille ei jäänyt enää aikaa nousta rinnalle ja pisteet matkasivat Keuruulle.