Mestis-kierros: Taistelu pudotuspelien kotiedun takaavista sijoituksista säilyi kiivaana

MESTIS / Kierrosraportti
Kuva © Timo Savela
Keskiviikon Mestis-kierros oli enimmäkseen kotijoukkueiden juhlaa. IPK, SaPKo ja TUTO pitivät asemansa taistelussa pudotuspelien kotiedusta, kun taas Jokipojat joutui RoKin yllättämäksi.

RoKi yllätti Jokipojat ja paransi asetelmiaan loppukirissä kohti pudotuspelejä

Mestiksessä viimeisillä sijoilla oleva RoKi riisti pisteet ennakkoon vahvemmalta vierasjoukkueelta Jokipojilta. Pudotuspeliviiva oli ennen illan kierrosta RoKilla 11 pisteen päässä, kun taas joensuulaiset kamppailevat edelleen tiiviisti kotiedusta pudotuspeleihin.

RoKi sai otteluun mieluisan alun, kun Samuli Rahikainen vei joukkueensa 1−0-johtoon neljän minuutin pelin jälkeen. Erän loppupuolella Niko Lahtinen kasvatti rovaniemeläisten johtoa 2−0:aan. Jokipoikien karu ottelun ensimmäinen puolisko ei päättynyt siihen, vaan Rahikainen aiheutti vielä toisen erän alussa vieraille kolmannen perättäisen takaiskun.

Avauserässä Jokipojat sai kotijoukkuetta selvästi enemmän tilaisuuksia maalintekoon maalin läheisyydestä, mutta toisessa erässä roolit kääntyivät. RoKi tulitti hyökkäysalueen vaarallisimmilta paikoilta seitsemän laukausta, kun vieraiden yritykset jäivät vain yhteen.

Päätöserässä RoKin tehokkuus hyökkäysalueella jatkui, sillä Kasper Elo ja Olli-Matti Järvelä osuivat maalipuiden väliin aivan Jokipojat-vahti Roope Taposen edestä. Sitä ennen Jokipojat tuli Lassi Raitasen ja Taavi Tialan maaleilla maalin päähän 2−3:een, mutta kiri tyrehtyi RoKin osumiin.

Tialan 3−5-kavennus ottelun lopulla oli Jokipojille laiha lohtu, kun taas RoKi paransi voitollaan teoreettisia pudotuspelimahdollisuuksiaan Hermeksen hävitessä IPK:lle.

Kaikki Mestiksen otteluvideot löydät kootusti osoitteesta jatkoaika.com/videot/mestis

TUTO vei pisteet rutiininomaisesti

TUTO pysyi voitollaan mukana kiivaassa pudotuspelitaistelussa. Peliittojen maalipaikat hyökkäysalueen vaarallisimmilta paikoilta jäivät uupumaan, ja loppuhetkien kavennusmaali tyrehtyi TUTOn tuoreen vahvistuksen Mestis-avausosumaan.

Avauserä oli TUTOn juhlaa Peliittojen puolustusalueella, sillä turkulaiset laukoivat ykkössektorilta peräti 14 kertaa. Peliitoilla yritykset jäivät kuuteen, eivätkä laukaukset lähteneet kovinkaan läheltä kohti maalia. TUTOn rynnistys johti Niko Ahoniemen 1−0-osumaan.

Seuraavat erät noudattivat pitkälti ensimmäisen erän antamia suuntamerkkejä. Peliitat ei kyennyt laukomaan tarpeeksi läheltä maalia toisin kuin TUTO, joka loi maalipaikkoja Sami Sunin eteen ryppäittäin.

Seuraavaa maalia TUTOn kotiyleisö sai odottaa aina kolmanteen erään saakka, kun turkulaisten Juho Mäkelä viimeisteli 2−0-maalin ja samalla ottelun voitto-osuman. Peliitat tuli vielä maalin päähän Pasi Kouvalaisen johdolla, mutta TUTOn venäläisvahvistus Aleksandr Nikulin teki sen jälkeen ensimmäisen maalinsa Mestiksessä ajassa 59.23.

KHL:ssä meritoituneen Nikulinin sisääntulo Mestikseen on ollut vakuuttava, sillä hyökkääjä on tehnyt viidessä ottelussa tehopisteet 1+6.

Kaikki Mestiksen otteluvideot löydät kootusti osoitteesta jatkoaika.com/videot/mestis

IPK rokotti Hermestä viime hetkillä

Ottelun viimeisellä minuutilla tulleella osumalla IPK säilytti hyvät asemansa Mestiksen sarjataulukossa. Joukkue on tällä hetkellä kolmantena. Hermes sen sijaan on kahdeksantena, ja kokkolalaisten tappio taittoi viimeistä pudotuspelipaikkaa havittelevan RoKin takamatkaa.

Hermeksen ja IPK:n välinen ottelu ehti ylittää puolenvälin, kun avausmaali näki päivänvalon. IPK:n johto-osumasta vastasi Henry Mäntylä, joka teki kauden kolmannen maalinsa. Kotijoukkue ei takaiskusta hätkähtänyt vaan tuli tasoihin viitisen minuuttia myöhemmin Jerry Sammaliston johdolla.

Syöttöpisteen maaliin kirjautti Eetu Paasovaara, joka pelaa parhaillaan läpimurtokauttaan Mestiksessä. Vielä viime kaudella Paasovaara esiintyi Nuorten SM-liigassa sekä neljässä Mestis-ottelussa illan vastustajajoukkue IPK:n riveissä. Nuorukainen on tehnyt tällä kaudella 41 ottelussa jo tehopisteet 8+25.

Päätöserässä ottelu näytti etenevän jatkoajalle 2−2-lukemissa, mutta vieraiden Severi Immonen takasi viimeisellä minuutilla tulleella osumallaan IPK:lle täyden pistepotin. Tappio oli Hermekselle kivulias, vaikka joukkue on sarjataulukossa kahdeksantena ja pitää hallussaan viimeistä pudotuspelipaikkaa.

Kaikki Mestiksen otteluvideot löydät kootusti osoitteesta jatkoaika.com/videot/mestis

SaPKo sai otteluun unelma-alun KeuPan kustannuksella

SaPKo pysyi koko ottelun ajan johtoasemassa KeuPan kahdesta kavennusmaalista huolimatta. Teemu Lämsä vastasi kahdella maalillaan kamppailun voitto-osumasta ja keuruulaisten takaa-ajon katkaisemisesta.

SaPKo teki ottelun ensimmäisen kymmenminuuttisen aikana kaksi maalia ja otti kamppailussa kuskin paikan − ainakin tulostaululla. KeuPa nimittäin tulitti aivan Oskari Salmisen vartioiman maalin edustalta peräti viisi laukausta ilman tulosta. Sen sijaan pässipaidat onnistuivat maalinteossa kaukaa ja epätodennäköisiltä laukaisupaikoilta.

Toisessa erässä syntyi KeuPan Janne Kumpulaisen 1−2-kavennus ja Oskari Kalajanniska toi kamppailuun säpinää päätöserän 2−3-kavennuksellaan, mutta vieraat eivät päässeet milloinkaan SaPKon rinnalle. Loppulukemat 4−2 viimeisteli Teemu Lämsä, joka vastasi myös ottelun voittomaalista toisessa erässä.

Voitollaan SaPKo nousi 71 pisteeseen ja pysyi aivan KOOVEEn ja IPK:n kannoilla neljännellä sijalla. Matkaa sarjaa johtavaan Ketterään on kuusi pistettä. KeuPa puolestaan lienee pudotuspelipaikan osalta turvassa, mutta joukkue pyrkii vielä kohentamaan sijoitustaan: sillä on tähtäimessään kuudentena oleva Jokipojat.

Kaikki Mestiksen otteluvideot löydät kootusti osoitteesta jatkoaika.com/videot/mestis