Mestis-kierros: Sarjataulukon kärkipäällä hankalaa - vain IPK:lle voitto

MESTIS / Kierrosraportti
IPK:n Mikko Juusola (72) Mestis-ottelussa K-Vantaa - IPK, Trio Areenalla, 29. helmikuuta 2020.
Perjantain Mestis-kierroksella nähtiin neljä ottelua. Sarjataulukossa paremmin sijoittuneille kierros oli hankala, sillä vain IPK onnistui kukistamaan vastustajansa, sekin vasta jatkoajalla. FPS puolestaan on ensimmäistä kertaa kauden aikana voittoputkessa.

Juusola toi IPK:lle vaikeuksien jälkeen voiton

IPK:n ja Hokin ottelussa ratkaisua jouduttiin hakemaan jatkoajalta. Siinä kotijoukkue oli parempi, ja Mikko Juusolan osuma toi kaksi pistettä. Ottelussa nähtiin myös kierroksen ainoa suihkukomennus.

Iisalmessa ei nähty maaleja avauserässä. Toinen erä muutti kaiken. IPK:n Aleksi Hämäläinen avasi maalitalkoot viiden minuutin jälkeen, ja Hokin puolustaja Eemeli Ylitalo kuittasi alle minuutin kuluttua.

Kun vielä Bastien Maïa ja Janne Hämäläinen osuivat kotijoukkueelle, sekä Lari Heikkinen teki vieraille Mestis-uransa avausmaalin, toinen tauko alkoi tilanteessa 3-2.

Jääkiekossa tilanteet voivat vaihtua nopeasti, ja Iisalmessa nähtiin sitä mitä parhain esimerkki. Tuomas Komulainen tasoitti pelin esitettyään sitä ennen hienon valelaukauksen, joka sekoitti maalivahti Samu Pakarisen. Seitsemän sekuntia myöhemmin Hokki johti ottela, kun Christoffer Seppelin sai syötön puolustajien väliin, ja tuloksena oli läpiajomaali.

IPK sai tilaisuutensa, kun ensin Samuel Sikstus komennettiin suihkuun ja perään Miro Keskitalo otti kaksiminuuttisen. Kahden miehen ylivoima toi halutun tuloksen Ville Sippalan osumalla. Syötön osumaan sai maalivahti Pakarinen.

Viitostien derby sai ratkaisunsa jatkoajalla, kun Liigassakin käväissyt Mikko Juusola onnistui 45 sekunnin jälkeen. Syötön tarjosi Hokki-pelaajalta tyylikkäästi kiekon riistänyt Niki Koskinen. IPK nappasi näin kaksi pistettä, kun Hokin oli tyytyminen yhteen.

Kaikki Mestiksen otteluvideot löydät kootusti osoitteesta jatkoaika.com/videot/mestis

Alaselle taas hattutemppu - KeuPa HT kuitenkin voittoon

Edellisessä kohtaamisessa 13 maalin pelin pelanneet KeuPa HT ja Ketterä mättivät maaleja myös perjantaina, tällä kertaa yhdeksän osuman verran. Kotijoukkue KeuPa otti niukan voiton, vaikka Jere-Matias Alanen tekikin parhaansa Ketterän voiton eteen.

Myöskään Keuruulla ottelun avauserä ei suuria maalijuhlia tarjonnut. Ainoasta maalista vastasi Joni Airo saatuaan tyylikkään syötön takatolpalle Veeti Vuoriolta. Torjuntoja KeuPan Samuli Tervolle kertyi kuitenkin enemmän kuin virkaveli Santeri Lipiäiselle.

Toisessa erässä molemmat osuivat kahteen kertaan. Ketterän molemmista maaleista vastasi pari viikkoa sitten viiden maalin iltaa KeuPaa vastaan viettänyt Jere-Matias Alanen. Kotijoukkueelta osuivat Miro Lehtimäki ja Tommi Niskanen.

KeuPa otti kolmannen erän alussa kahdella lisämaalillaan jo kolmen maalin etumatkan, mutta vierailija Ketterä ei näyttänyt luovuttamisen merkkejä. Oula Kuuren rangaistuksen aikana Roope Mäkitalo kavensi kuudella neljää vastaan. Ketterä onnistui ilman maalivahtia myös toistamiseen, kun Alanen täydensi hattutemppunsa. Kiri jäi kuitenkin vajaaksi, ja näin täysi pistepotti jäi kotijoukkue KeuPa HT:lle.

"Hyökkääjä" Tynille voittomaali - FPS kaatoi Kiekko-Vantaan

Sarjan viimeisenä keikkuva FPS löysi Vantaalla tehokkuutta ja nappasi 4−2-voiton. Voittomaalista vastasi poikkeuksellisesti hyökkääjän paikalla pelannut Paavo Tyni.

Edellisessä ottelussaan sarjakärki Kiekko-Espoon voittanut FPS jatkoi hyvää menoaan myös toista pääkaupunkiseudun joukkuetta vastaan. Jolle Nikander tosin vei kotijoukkueen johtoon kahden miehen ylivoimalla avauserässä, mutta erätauolle lähdettiin forssalaisjohdossa Riku Tuomolan ja Karri Forsblomin osumilla. Forsblomille osuma oli kauden seitsemäs - kaikki aikaisemmat maalinsa hän oli tehnyt Kiekko-Espoota vastaan.

Toisessa erässä Juuso Perttilä tasoitti, kunnes normaalisti puolustajana pelaava Paavo Tyni, joka on kahdessa edellisessä pelissään ollut hyökkääjä, osui myös oudommalta pelipaikalta.

Päätöserässä Kiekko-Vantaan tasoituksen haku päättyi Jere Jokisen tyhjiin iskemään osumaan, joten FPS on voittanut ensimmäistä kertaa kauden aikana kaksi ottelua putkeen.

Aikalisä herätti Peliitat - Kerkkäselle voittomaali jatkoajalla

Koronatauon jälkeen hyvässä vireessä ollut Peliitat otti kolmannen peräkkäisen voittonsa Joel Kerkkäsen jatkoaikaosumalla.

Ensimmäinen erä Heinolassa ei tarjonnut paljoakaan tilanteita. Maaleja tai rangaistuksia ei nähty, ja laukauksia kohti maaliakin oli vain kymmenen.

Toisessa erässä Kiekko-Espoo lisäsi aktiivisuttaan, osin myös alkuminuuteilla tulleen ylivoiman myötä. Perään espoolaisille tuli jäähysuma, ja Peliitat pääsi kahteen otteeseen pelaamaan viidellä kolmea vastaan. Lähimmäksi maalia pääsi tolppaan osunut Jere Vertanen.

Rangaistusten jälkeen Peliittojen Joona Lankinen oli päästä läpiajoon, mutta takana oli jo pitkä vaihto, ja näin hänet ajettiin kiinni. Toinenkin erä päättyi maalittomassa tilanteessa. Toinen erä oli jo aktiivisempaa peliä, Kristian Tammisella oli tässä vaiheessa 17 ja Roope Taposella 8 torjuntaa.

Kolmannessa erässä avautuivat myös maalihanat, kun Niko Somppi laukoi yllättävästi ranteella espoolaiset johtoon. Kiekko-Espoo hallitsi seuraavia minuutteja, ja Peliittojen päävalmentajan Vesa Petäjän aikalisä herätti kotijoukkuetta. Aleksi Järvisen hyökkäyspäässä ottaman rangaistuksen aikana Niklas Virtanen laukoi alivoimaneliön keskeltä tasoituksen.

Lankisella oli hyvä maalitilanne myös viitisen minuuttia ennen loppua ylivoimalla, ja Taponen kauhoi hanskansa kiekon tielle. Varsinaisen peliajan loppuhetkillä ei nähty maaleja, ja jatkoajalla Joel Kerkkänen viimeisteli voittomaalin komean nousun päätteeksi.

Ottelun tuomarilinja oli varsin tiukka, ja ilmeisesti helposti vihelletyt rangaistukset saivat Toivo Pennasen ja Joni Jurmon tulistumaan käytösrangaistuksen arvoisesti.