Mestis-kierros: SaPKolla kahdeksan eri maalintekijää, KOOVEE matkaa yhä lähemmäksi karsintasarjaa

MESTIS / Kierrosraportti
Kuva © Jarno Hietanen
Aavistuksen unisesta Mestis-kierroksesta poikettiin lähinnä Savonlinnassa, jossa kotijoukkue paiskoi peräti kahdeksan maalia. Oliver Kiljunen pääsi tehtailemaan Hakametsässä yhden kauden hienoimmista osummista uupuneen KOOVEEn verkkoon.

Oskari Siiki pyssytti Hokin takaisin voittokantaan

Yli odotusten alkukauden taistellut Kajaanin Hokki näytti jälleen sinnikyytensä ja väänsi pelin itselleen. Turkulaislähtöinen Oskari Siiki ratkaisi pelin maskittomalla lyöntilaukauksella B-pisteen ulkoreunalta. Maalilla Siiki sivusi henkilökohtaista piste-ennätystään Mestiksessä.

Kauden toisessa kohtaamisessa ensimmäistä maalia 469-päinen yleisö joutui odottamaan yli ottelun puolivälin. Maali syntyi Hermeksen ylivoimalla, mutta omaan päätyyn. Hokin Janne Jokinen pääsi laukaisemaan suoraluistelusta, joka jäi pomppimaan Rasmus Korhosen taakse, mistä hyökkääjä kävi siivoamassa oman paluukiekkonsa verkkoon. Seuraavaa ylivoimaa jumalpaidat eivät enää suhmuroineet, vaan Erik Ahopelto tasoitti pelin ajassa 38:14.

Siikin lisäksi kajaanilaisten sankarina voi pitää 28 koppia tarrannutta Alex Mäkelää.

Tommi Niskanen rikkoi henkilökohtaisen maaliennätyksensä IPK:n kustannuksella

Vuosisadan klassikkoa ei Keuruulla nähty, mutta KeuPaa se tuskin haittasi. Neljän ottelun tappioputkessa seilannut soturinippu nappasi tyylipuhtaan kolmen pisteen voiton. IPK:lle Keuruu on ollut hyvin haastava paikka Mestis-historiassa, sillä vain kolme kertaa bussi on kääntynyt takaisin Pohjois-Savoon täyden pistepotin kanssa.

Avauserä antoi valoa KeuPan vaikeammalle jaksolle. Noin minuutin jälkeen IPK syyllistyi tyhmään jäähyyn, josta soturit saivat mieluisan alun ottelulle. Ylivoima ei tuottanut tulosta, mutta hetkeä myöhemmin Eetu Pylkkänen iski vahvimmalla erityisominaisuudellaan, lyöntilaukauksella, viivasta avausosuman. Kotijoukkueen Tommi Niskanen paiskoi vielä maalinedestä toisen osuman ennen erän loppua, millä rikkoi myös henkilökohtaisen maaliennätyksensä. Toisen erän alkuun Niklas Lehikoinen lisäsi karkumatkan jo kolmeen.

KeuPa tarjosi pitkin ottelua vierailijoille saumaa peliin mukaan jäähyjen kautta, mutta unelias karhu ei mahdollisuuksiaan käyttänyt. Kolmannessa erässä IPK sai aikaisen tasoituksen, kun kultakypärä Janne Hämäläinen sivalsi kääntölaukauksella pelivälineen ohi Juho Ahopellon. Maali oli kuitenkin laiha lohtu iisalmelaisille, sillä seuraava maalia tuulettanut pelaaja oli toistamiseen Niskanen.

Oliver Kiljusen upea maali vierailijoiden voiton kruununjalokivenä

Jo 22 pelin jälkeen lähes varmalta karsijajoukkueelta näyttävä KOOVEE kaivoi omaa kuoppaansa syvemmäksi Hakametsässä. Sensaatiojoukkue FPS suunnisti jo avauserässä hyvään johtoon. HPK-laina Oliver Kiljunen iski avausmaalin tyylikkäällä yhdenkäden harhautuksella läpiajosta. Läpimurtokauttaan pelaava Miska Ronkainen lisäsi johtoa sesongin kuudennella osumallaan.

KOOVEE voitti toisen ja ainoan erän 1−0 romuluisen laitahyökkääjä Eemeli Mäen kauden ensimmäisellä osumalla. Kolmanteen erään Kilpa-Veikot lähtivät yhden maalin takaa-ajossa. Superlupaus Jani Nyman pyssytti ottelun tasoihin, mutta fysioterapeutti Mikko Lahtela iski vihreät miehet jälleen maalin johtoon. Karri Forsblom siirsi maalinkulmalta vierailijat jo lopullisen tuntuiseen 2−4 asemaan.

KOOVEE on tällä hetkellä viimeisenä sarjassa 17 pisteellään. Matkaa karsintasarjan välttämiseksi on yhdeksän pistettä ja välissä on neljä joukkuetta. Mikäli tamperelaisten suunta ei pian käänny, armoton tippumissarja on realismia.

Peliittojen ainoaksi ilon aiheeksi ottelussa jäi Leo Ringin 1−1 tasoitusmaali, jonka jälkeen meno olikin kylmempää kuin hallin ulkopuolella. Vierailijoiden maalin eteen pääsi etenkin aivan liian helposti läpi illan, sillä suurin osa maaleista tehtiin muutaman metrin päästä maalivahtia.

Maalinteon kanssa tuskaillut SaPKo sai maalihanat auki todenteolla jo avauserässä. Sarjassa toisiksi vähiten maaleja tehneet pässipaidat tykittivät kahteen ensimmäiseen erään peräti kahdeksan maalia. Jokaiseen maaliin löytyi kuitenkin eri tekijä, mutta ykköskenttä olisi monessa osumassa vahvasti mukana. Ykköskentän tehokkaimmat pelaajat Kalle Matikainen ja Eetu Mäki iskivät kummatkin mieheen tehot 1+3. Puolustajista Wiljami Kupiainen tehoili myös kolmella pisteellä.

Peliitta-pakki Joonas Sillanpään törttöilyssä kulminoitui heinolalaisten turhautuminen otteluun. Sillanpää sai ulosajon päähänkohdistuneesta taklauksesta SaPKo-pelaajaan kolmannessa erässä.

Kiekko-Vantaa ryösti tärkeät pisteet Turusta

Kiekko-Vantaan maalilla Samuel Tervo oli voiton takuumiehenä ja selvitti varsinkin ottelun alussa TUTOn myllytyksen kunnialla. Vantaalaiset käyttivät ylivoimansa hyvällä tehokkuudella, kun TUTO puolestaan näytti miksi ovat Mestiksen huonoin ylivoimajoukkue tällä hetkellä. Ottelun alussa kotijoukkueen pelaaminen näytti toiveita herättävältä, mutta valitettavasti turkulaisten kannalta tämä vire ei kantanut loppuun asti.

Vaikka ensimmäinen erä oli TUTOlta vahvaa pelaamista hyökkäyspäässä, merkkautti vierailijat kuitenkin ensimmäisen maalin. Kiekko-Vantaa pelasi ylivoimaa Roni Allénin istuessa jäähyllä, kun Niko Mikkolan laukaus viivalta upposi Jere Huhtamaan selän taakse.

Kauan ei kuitenkaan TUTO joutunut odottamaan tasoitusta, kun Valtteri Virtanen viimeisteli vajaan minuutin jälkeen edellisestä kauden ensimmäisen maalinsa erinomaisia otteita esittäneen Samuel Tervon selän taakse.

Jos ensimmäisessä erässä kotijoukkue pelasi valmennuksen haluamilla tiiviillä viisikoilla organisoitua peliä, oli toinen erä sangen sekava esitys. Kumpikin joukkueista sai erän aikana kaksi jäähyä, joista ensimmäisellä vierailijat veivät joukkueensa johtoon. Roope Elimäki pääsi ohjaamaan ylivoimanelikon keskeltä Niko Mikkolan syötön maalin kattoon.

Kolmanteen erään saapui vantaalaisjoukkue, joka oli päättänyt viedä pisteet mukanaan. Vierailijoilla oli myöskin onnea matkassa, kun Santeri Aallon kevyt laukaus laidalta upposi TUTO-pelaajan kautta maaliin. Vain hetki maalista Kiekko-Vantaan Joni Piipponen pääsi yrittämään rangaistuslaukausta, jonka Huhtamaa kuitenkin selvitti. Rangaistuslaukaukseen johtaneessa tilanteessa kotijoukkueen Timi Lehti kadotti kiekon lavasta alimpana miehenä ja Piipponen pääsi läpiajoon.

Lopullinen sinetti ottelulle saatiin, kun Kiekko-Vantaan Mikael Saha upotti kiekon tyhjään TUTO-maaliin ja näin pisteet päätyivät vierailijoille.