Mestis-kierros: RoKi yllätysvoittoon Espoossa − Ketterä kävi pistejahdissa Kokkolassa

MESTIS / Kierrosraportti
Mestiksessä pelattiin viiden ottelun kierros, jossa nähtiin niin yllätyksiä, jatkoaikavoittoja kuin voittolaukauskilpailuja.

Ketterä katkaisi kahden ottelun tappioputken Kaksosen ujutuksella

Maajoukkuetauon jälkeinen viikko päättyi Kokkolassa Hermeksen ja Ketterän väliseen kamppailuun. Suomen Cupin voittoa juhlineen Ketterän viikko lähti yskähdellen käyntiin ja samoja käynnistysvaikeuksia nähtiin myös illan ottelussa. Hermes onnistui kipuamaan kahden maalin takaa-ajoasemasta tasoihin, mutta voittolaukauskilpailussa ainoaksi onnistujaksi jäi vierasjoukkue.

Ottelun avauserässä nähtiin huimat neljä osumaa, joista yksi merkittiin kotijoukkueella ja kolme vierailijoiden nimiin. Avausmaali nähtiin kuudennella minuutilla, kun Eemeli Takala pääsi niittaamaan kiekon ohi Ketterän maalilla pelanneen Severi Auvisen. Takaiskusta kärsinyt Ketterä oli avauserässä selkeästi bussijaloilla liikenteessä ja Hermeksellä oli useita paikkoja karata kahden tai jopa kolmen maalin karkumatkalle.

Ensimmäisen erän viimeinen viitonen oli sitten imatralaisten näytöstä, kun ensin Mikko Haaparanta löi ottelun tasoihin ja hetkeä myöhemmin Einari Luhanka sekä Mikko Perttu saivat kumpikin iskeä kertaalleen kiekon ohi Hermeksen maalilla torjuneen Kristian Tammisen.

Toisessa erässä peli tasoittui ja ainoa tilastomerkintä merkittiin Hermeksen Erik Ahopellolle poikittaisesta mailasta. Lähimpänä maalia oli kotijoukkue, joka pääsi yhdeksän kertaa pommittamaan kiekkoa kohti Auvista, mutta vaarallisimmilta paikoilta vältyttiin kummassakin päässä.

Kotijoukkue pääsi peliin mukaan kolmannen erän alussa, kun Ahopelto pääsi kuittaamaan toisen erän jäähynsä tuomalla isännät maalin päähän. Pitkään näytti kavennusmaalin jälkeen, että täysi pistepotti lähtee kuitenkin imatralaisten matkaan ja viimeistään Hermeksen kaksi perättäistä jäähyä tarjosivat Ketterällä lähes neljä minuuttia ylivoimaa. Tätä tarjousta ei Ketterä käyttänyt ja lisäboostin saanut Hermes löi ottelun tasoihin ajassa 57:38, kun Heikki Harju runnoi kiekon väkisin Ketterän verkkoon.

Pistejakoa lähdettiin selvittämään jatkoajan lisäksi aina voittolaukauskilpailussa, jossa ainoat onnistujat olivat Elmeri Kaksonen, Zdenek Sedlak sekä Anton Stråka.

Hermes maalilla torjuneelle Tammiselle merkittiin 16 koppia ja virkaveli Auviselle Ketterän maalilla kiekkoja tarttui räpylään 24 kappaletta.

Kummankin joukkueen kausi jatkuu keskiviikkona, kun Hermes isännöi Heinolan Peliittoja. Ketterän vieraaksi puolestaan saapuu Forssan Palloseura.

RoKi kävi ryöstöretkellä Espoossa - Batyrlan Muratov illan sankarina

Kolmen ottelun vieraskiertueella etelässä käynyt RoKi onnistui ottamaan viikon viimeisestä ottelusta toisen perättäisen voittonsa. Raastavan taistelun jälkeen kaksi pistettä matkaa Rovaniemellä, kun voittolaukauskilpailussa ratkaisun laukoi Batyrlan Muratov.

Kotijoukkueen kolmen ottelun voittoputki katkesi nololla tavalla kauden huonoimpaan esitykseen. Kiekko-Espoon maalilla torjunut Jani Lampinen ei ollut parhaimillaan ja koko joukkueen yleinen olemus oli löysä ja väsynyt.

RoKi pääsi iskemään ottelun avausmaalin ensimmäisessä erässä, kun Janne Ulkuniemi iski ylivoimalla Anton Sikorskin ja Heikki Huttusen esityöstä.

Kotijoukkue pääsi huudattamaan kotiyleisöä muutama minuutti ennen avauserän päättymistä, mutta lopulta videotarkastuksen jälkeen maali hylättiin ja tauolle siirryttiin yllätysjohdossa.

Videotarkastuksia tarvittiin toistamiseen heti toisen erän alussa, mutta tällä kertaa yläkerran kuvakulmat pelasti kotijoukkueen, kun Oskari Lemetyinen toi kotijoukkueen tasoihin. Syöttöpisteet maaliin kirjasivat Anton Ollikainen sekä Toni Kähkönen.

Rangaistusaition ovet alkoivat toisessa erässä käymään tiuhaan tahtiin, kun kotijoukkueelle tuomittiin kaksi kahden minuutin rangaistusta ja vierailijat saivat istuttavakseen kolme pientä rangaistusta. Toisen erän pukukoppimaali nähtiin vajaa kaksi minuuttia ennen taukoa, kun Sakari Turtiainen laukoi isännät karkumatkalle kahden miehen ylivoimalla.

Tämän jälkeen alkoi Muratovin show. Ensin isäntien Turtiaisen kaksiminuuttinen kampituksesta kostautui ja Muratov pääsi tasoittamaan ottelun. 'Kun et itse tee niin kaveri tekee' -sanonta kävi toteen ja Muratov sai hassutella voittolaukauskilpailussa kaksi pistettä vierailijoiden matkaan.

Kotijoukkueen maalilla torjuneelle Lampiselle kirjattiin ottelussa 16 torjuntaa ja RoKin maalia vartioinut Tommi Ronkainen joutui hikoilemaan 30 torjunnan edestä.

RoKin matka jatkuu keskiviikkona, kun se matkustaa Iisalmeen IPK:n vieraaksi. Kiekko-Espoon matka jatkuu vasta lauantaina, kun se matkustaa Savonlinnaan SaPKon vieraaksi.

Peliitat katkaisi tappioputkensa Alexander Forslundin ujutuksella

Heinolassa nähtiin kotijoukkueen kolmas ja vierailija Hokin toinen ottelun tauon jälkeiseen viikkoon. Hokki onnistui nousemaan kahteen otteeseen tasoihin, mutta lopulta pistejaossa Peliitat otti niskalenkin jatkoajalla.

Ottelu ei ehtinyt vanheta kuin 74 sekuntia, kun Peliitat siirtyi hieman onnekkaasti johtoon Jerkko Rämön osumalla. Rämön rannelaukaus siniviivalta kimposi Hokki-puolustajan mailasta ohi vierailijoiden maalilla torjuneen Alex Mäkelän.

Muutama minuuttia myöhemmin nähtiin todellinen taistelumaali, kun Sergei Popov väänsi kaksinkamppailusta voiton itselleen ja sai siirrettyä kiekon Juuso Heikkilälle jonka laukaus upposi varmasti Mäkelän selän taakse.

Tämän viikon otteluissa kantapääksi tullut johtoasemassa pelaaminen iski jälleen Peliittoihin ja kahden maalin johto hupeni avauserän loppupuoliskolla. Ensin Samu Pyykkönen hakkasi kiekon maalinedestä ohitse tänään torjuntavuorossa olleen Eetu Uotisen.

Tasoitusmaali nähtiin viimeisellä minuutilla, kun Peliittojen Aleksi Ekin jäähy kostautui ja Oskari Siiki sai laukoa kiekon tyhjään Peliittojen maaliin.

Toinen erä oli ottelun sekavin ja samalla tapahtumiltaan köyhin. Kumpikin joukkue sortui luokattomaan avauspelaamiseen ja hyökkäykset tyrehtyivät ennen kuin ne ehtivät kunnolla edes alkaakaan. Erässä nähtiin kuitenkin yksi maali, ja siitä vastasi TUTOsta Heinolaan siirtynyt Leo Ring, joka sai iskeä rangaistuslaukauksesta Peliitat jälleen karkumatkalle.

Hokki ei pukukoppimaalista säikähtänyt ja löi ottelun jälleen tasoihin kolmannen erän alussa. Peliittapuolustus sekoili omalla alueellaan ja lopulta kiekko pomppi Hokin Risto Mattilalle, jolla oli vapaata tilaa nousta ja laukoa kiekko ohi Uotisen.

Ottelun ote siirtyi loppua kohden Peliitoille ja paikkoja alkoi satelemaan kohti Mäkelän maalia. Laukaukset jäivät kuitenkin puuttumaan ja lopulta Peliittojen hyökkäykset pyörivät pääosin kulmauksissa.

Illan ratkaisu nähtiin lopulta jatkoajalla, kun Pelicansista vahvistuksina olleet Niklas Nordgren ja Alexander Forslund hassuttelivat koko Hokki kolmikon. Nodgren laittoi lättysyötöllä koko Hokin ryhmän ulapalle ja Forslund karkasi läpiajoon josta sai ujuttaa kiekon lopulta tyhjään Hokki verkkoon.

Peliittojen maalilla torjuneelle Uotiselle kirjattiin 21 ja Hokin Mäkelälle 26 koppia.

Peliitat jatkaa matkaansa keskiviikkona Kokkolassa ja Hokki isännöi keskiviikkona SaPKoa.

Kasper Lehikoinen nollasi TUTOn - Niko Kuirin ylivoimamaali riitti tänään Kiekko-Pojille.

Turussa nähtiin tänään tasainen ja vähämaalinen kamppailu, kun Tuto isännöi Joensuun Kiekko-Poikia.

Ottelun voittomaali nähtiin poikkeuksellisesti jo avauserän neljännellä minuutilla, kun Tuton Niclas Karjalaisen korkea maila rangaistus avasi Kiekko-Pojilla ylivoima mahdollisuuden. Mahdollisuus lähti täytäntöön 24 sekunttia myöhemmin, kun Niko Kuiri sai laukoa kiekon ohi 29 kertaa ottelussa torjuneen Jere Huhtamaan.

Tuton ilta synkkeni entisestään avauserän lopulla, kun Valtteri Virtanen taklasi itsensä pukukopin puolelle. Viiden minuutin ylivoimasta vierailijat pääsivät nauttimaan noin kolme minuuttia, kun Eemeli Jeskasen saama kahden minuutin rangaistus katkaisi ylivoima pyörityksen.

Kummallekkin joukkueelle tarjottiin pitkin iltaa mahdollisuuksia lisäosumien tekoon erikoistilanteiden kautta, mutta tänään kummankin joukkueen maalivahdit olivat torjuntavireessä. Huhtamaan yksi päästetty maali ja Kiekko-Poikien Kasper Lehikoisen 26 torjunnalla irronnut nollapeli oli tämän illan parhaimmistoa.

Tuton matka jatkuu perjantaina, kun Turkuun saapuu vieraaksi Kokkolan Hermes. Kiekko-Pojat sen sijaan matkaavat perjantaina Rovaniemellä Maso Lehtosen suojattien vieraaksi.

SaPKolle kolmas peräkkäinen voitto - IPK oli tänään kuin varjo entisestä

Vaikean alkukauden pelannut SaPKo on saanut ottelu ottelulta peliään parempaan suuntaan ja tänään jälleen kova työ palkittiin kolmella pisteellä, kun IPK kaatui 4-1-lukemin.

Vierailija IPK ei saanut oikeastaan missään vaiheessa omaa peliään käyntiin ja ehjä 60-minuuttinen muuttui ehjäksi 10-minuuttiseksi.

SaPKo aloitti illan maalitehtailun avauserässä, kun Kasper Piitulainen laukoi kiekon ohi 37 torjuneen Cody Porterin.

Kotijoukkue lähti karkumatkalle kirjaimellisesti toisessa erässä, kun Karri Kapanen karkasi läpiajoon IPK puolustukselta ja sai muuttaa taulun lukemat jo 2-0.

Lopullinen niitti IPK:n arkkuun lyötii kolmannen erän puolivälissä, kun Eetu Mäki runnoi kiekon ohi Porterin. SaPKon maalilla 27 torjuneen Eetu Randelinin haave nollapelistä mureni vajaat seitsemän minuuttia ennen päätössummeria, kun IPK:n ainoasta maalista vastasi Janne Hämäläinen.

Viimeinen osuma iskettiin ajassa 58:48 IPK:n tyhjään verkkoon, kun Kapanen laukoi illan toisellaan lukemiksi 4-1. Ilta sai vielä lopulta ruman päätöksen, kun Julius Grönroos turhautui tappiosta taklaamassa SaPKo pelaajaa päähän keskialueella ja ilta päättyi suihkukomennukseen.

Kummankin joukkueen runkosarja jatkuu ensi keskiviikkona, kun SaPKo matkustaa Kajaaniin Hokin vieraaksi ja IPK vuorostaa isännöi Rovaniemen Kiekkoa.