Mestis-kierros: RoKi teki voittomaalin ilman maalivahtia ja nousi kuuden sakkiin

MESTIS / Kierrosraportti
Kuva © Arno Hämäläinen https://www.instagram.com/hockeygrapher/
Mestiksen runkosarja lähestyy loppuaan. Keskiviikkona kaikissa kolmessa ottelussa oli panosta jäljellä. Ilta tarjosi erikoisia käänteitä ja varmistuneita pudotuspelipaikkoja.

Hermes varmisti pudotuspelipaikan

Kokkolan Hermes tarvitsi SaPKoa vastaan pisteet, jotta se pelaisi varmuudella pudotuspeleissä.

Kalle Matikaisen kotijoukkueelle iskemä avausmaali löi heti hieman vettä myllyyn ja vaikeuttti hetkellissti Hermeksen urakkaa pudotuspelipaikan varmistamisesta. Arttu Nevasaari toi kuitenkin ryhmän tasoihin vielä ensimmäisen erän puitteissa.

Toisen erän alkuun Hermes tuli tehokkaana ja teki kaksi pikamaalia. Kokkolalaisten kannalta erä kului loppuun suotuisissa merkeissä, sillä tilastoihin eivät päätyneet kuin Matikaisen ja Samuel Kemppaisen yhtäaikaiset rangaistukset.

Nevasaari viimeisteli päätöserässä illan toisen osumansa ja varmisti sen, että Hermes otti Savonlinnasta täydet kolme pistettä ja varmisti paikkansa pudotuspeleissä.

Konkari Kähkönen osui kahdesti palattuaan pitkältä tauolta

Espoossa kohtavat sarjataulukon ääripäät, kun kolmannella sijalla oleva Kiekko-Espoo isännöi jo pudotuspelimahdollisuutensa menettänyyttä sarjajumbo KOOVEEta. Tulostaululla tasoero ei liiemmin näkynyt. Toni Kähkönen palasi tehokkaana.

KOOVEE jäähyili ottelun alusta lähtien, mutta Kiekko-Espoo ei pystynyt hyödyntämään erikoistilanteitaan pitkään aikaan. Vasta illan kolmas ylivoima tuotti tuloksen, kun pitkän, yli kuukauden tauon jälkeen paluun tehnyt Toni Kähkönen rokotti tamperelaisia.

Espoolaiset hallitsivat kenttätapahtumia, vaikka tilanne pysyi vähämaalisena. Joonas Valtonen KOOVEEn tolppien välissä torjui mainiosti, vaikkei hänenkään tarvinnut paraatipelastuksiin venyä. Valtteri Ilomäen 2+10 minuutin rangaistus toisessa erässä korosti KOOVEEn kurittomuutta.

Julius Rantaeskola vei ahdistettunakin kotijoukkueen kahden maalin johtoon kahdella kahta vastaan -hyökkäyksestä kolmannessa erässä, joten tulos näytti ratkeavan. Vielä, kun Kähkönen kruunasi paluupelinsä tekemällä toisen maalin vastahyökkäyksestä, oli tulos selvä.

Kalle Hällforsin kavennus 1−3:een oli KOOVEElle laiha lohtu. Vaikka yksi mestarisuosikeista Kiekko-Espoo ei ollutkaan ylivoimainen keskiviikkona, ei tamperelaisille jäänyt silti sanan sijaa.

RoKi yritti erikoista temppua voittaakseen ja onnistui

KeuPa oli jo varmuudella puolivälierissä, kun taas RoKi tarvitsi kolmen pisteen voiton noustakseen kuuden sakkiin runkosarjan päätöskamppailussa. Päävalmentaja Maso Lehtonen veti hihastaan jokerikortin ja se kannatti.

Kamppailu alkoi räväkästi, kun Lauri Heino vei RoKin johtoon jo varhaisessa vaiheessa. Kuti näytti uppoavan Sami Sunin selän taakse. Avauserässä rovaniemeläiset saivat muutenkin hyvin painetta vastustajansa kenttäpäätyyn, vaikka monet laukaukset lähtivätkin erän aikana kummaltakin varsin kaukaa.

Terry And tasoitti numerot ja Jere Helenius vei isännät jo johtoon muutama minuutti myöhemmin. Kun maalinedustat alkoivat ottelun edetessä aueta, myös lisämaaleja syntyi. Nikita Dolgopjatov teki RoKille toisen maalin ja And henkilökohtaisen toisen osumansa, joten päätöserään lähdettiin keuruulaisten 3−2-johdossa. Ennen toista erätaukoa KeuPan Kimi Kuusela lähti suihkuun selästä taklaamisesta.

Päätöserässä RoKi-tähti Gabin Ville tasoitti numerot pienestä kulmasta lähteneellä laukauksella ja sai näin viimeisistä minuuteista ottelun panoksen tietäen oikean jännitysnäytelmän.

RoKin päävalmentaja Maso Lehtonen otti aikalisän ja maalivahdin pois tasatilanteessa, sillä joukkueelle ei riittäisi kaksi pistettä suoraan pudotuspelipaikkaan. Rovaniemeläiset mylläsivät toden teolla Sunin veräjällä ja lopulta kapteeni Antti Järvelä tempaisi tärkeän voittomaalin. Näin joukkue nousi sarjataulukossa kuudenneksi.

− Ihan alussa emme olleet ytimessä, mutta paransimme pelin sisällä. Lopussa saimme tehoja. Paljon myöhempään ei olisi voinut saada tärkeää maalia, joukkueestaan ylpeä päävalmentaja Lehtonen sanoi CMoren haastattelussa.