Mestis-kierros: RoKi katkaisi FPS:n vierasvoittoputken, Hermes voittoon uuden valmentajan komennossa

MESTIS / Kierrosraportti
Kuva © Timo Savela
...

Tulikuumia tunteita pohjoisessa

RoKi katkaisi FPS:n pitkän vierasvoittoputken 2−1-jatkoaikavoitollaan. Vaikka ottelussa nähtiin vain kolme maalia, tarjosi se huippuviihdettä koko rahan edestä.

Kotijoukkueen salamamaali antoi tahdit ensimmäiseen erään. RoKin liukaat jalat ja yllättävät syötöt saivat FPS:n paikoittain näyttämään hitaalta. Toisaalta vieraat pelasivat rauhallisesti eikä heillä ollut mitään hätää.

RoKin Batyrlan Muratov oli näkyvin pelaaja hyökkäyssuuntaan ja vastaavasti puolustuksen hienoimmasta suorituksesta vastasi vieraiden Joona Vainio blokin muodossa. FPS:n tasoitus maali olisi jäänyt syntymättä, jos RoKin maalivahti Vilho Heikkinen olisi pitänyt etukulman.

Oli tolppaa ja vieraiden maalivahdin Eetu Niemisen muutama pelastus, jolla pidettiin numerot yhdessä yhdessä. Maaleja ei nähty, mutta kuumia tunteita senkin edestä. Tuomarien muutama viheltämättä jättämä jäähy oli kuin öljyä leiskuville tunteille. FPS:n kiekonhallinta hillitsi kotijoukkueen jalkoja eivätkä he päässeet enää hyökkäyssuunnassa samalla lailla esille.

Kolmen eränkään jälkeen ei näiden kahden joukkueen välillä saatu ratkaisua paremmuudesta. Tuomarit ottivat kyllä luvattoman suurta roolia ratkaisuun, jota ei onneksi tullut. Kotijoukkueelle täytyy kyllä nostaa hattua siitä, että vierasjoukkueen lisäksi he pelasivat tuomareitakin vastaan.

Antti Järvelä iski jatkoajan loppuhetkillä kotijoukkueen 2−1 voittoon. Se maali katkaisi vierasjoukkueen vierasvoittoputken, joka jäi yhdeksän voiton mittaiseksi. Molemmat joukkueet pelasivat jatkoaikaa rohkeasti ja kummassakin päässä maalivahdit pelasivat loistopelin. Todella viihdyttävä ja tapahtumarikas ottelu sai onneksi ratkaisun pelaamalla.

Veeti Lehmuskalliolle ensimmäiset Mestis-maalit

Kokkolan Hermes otti hienon voiton uuden päävalmentajansa Tuukka Poikosen ensimmäisessä ottelussa. Kiekko-Espoo jäi jalkoihin maalein 5−1.

Molemmat joukkueet olivat pahoin vajaamiehisiä. Hermes oli joutunut lainaamaan Suomi-sarjasta pelaajia, mutta sai sentään täyden kokoonpanoon kasaan. Kiekko-Espoolla oli vain viisi varsinaista puolustajaa mukana, näiden lisäksi Eetu Somppi joutui pelaamaan oudolla pelipaikalla.

Aikaisempien kohtaamisten tapaan ottelu alkoi Kokkolassa fyysisenä. Kiekko-Espoo sai ensimmäisen kuuden minuutin aikana kaksi rangaistusta, ja sen Hermes hyödynsi täydellisesti. Ensin maalinteossa onnistui Juuso Ketola lämärillä vastakiekkoon, toisesta osumasta vastasi maalin edestä Ville Sippala.

Loppuerä mentiin lievästi espoolaisten hallinnalla, mutta maaleja ei nähty lisää, ja avauserä päättyi isäntien johtaessa kahdella maalilla.

Kiekko-Espoo aloitti toisen erän ylivoimalla ja hyödynsikin sen, kun Matias Laaksonen teki avausmaalinsa Mestiksessä. Hermes kuittasi kuitenkin nopeasti pelin ensimmäisellä tasakentällisin syntyneellä osumalla. Maalintekijä oli Heikki Harju komealla ohjauksella. Hermes paransi muutenkin otettaan erän aikana, ja myös Veeti Lehmuskallio teki uransa ensimmäisen Mestis-maalinsa Kiekko-Espoon sekoillessa.

Kolmannessa erässä Kiekko-Espoo ei saanut kunnon kiriä aikaiseksi, ja otteista näki, että joukkueen kuntopohja ei tällä kertaa riittänyt. Lehmuskallio ei tyytynyt yhteen, vaan teki myös toisen maalin ottelussa. 20-vuotias pelaaja ehti myös yrittää ilmaveiviä kolmannessa erässä.

Viimeiset hetket menivät pelailuksi, ja Hermes piti pintansa ottaen 5−1-voiton.