Mestis-kierros: Miika Tiihosen loistoilta siivitti RoKin voittoon, Ketterä tyrmäsi Tuton jo avauserässä

MESTIS / Kierrosraportti
Kuva © Topi Lainio
Miika Tiiihonen kokosi neljä tehopinnaa, kun RoKi otti kauden ensimmäisen kolmen pisteen voittonsa KeuPa HT:n kustannuksella. Ketterä latoi neljä maalia Tuton verkkoon jo ensimmäisessä erässä. IPK kukisti sitkeän SaPKon savolaisjoukkueiden keskinäisessä kohtaamisessa.

Kiekko-Espoolle revanssi Peliitoista Mikko Lehtosen soolomaalilla

Espoossa nähtiin Peliittojen ja Kiekko-Espoon toinen kohtaaminen tällä viikolla, tällä kertaa kotijoukkue oli kahden maalin verran parempi.

Espoossa nähtiin revanssihenkeä, kun Kiekko-Espoo ja Peliitat kohtasivat toistamiseen tällä viikolla. Tiistaina Peliitat yllätti espoolaiset, mutta tänään ei vierailija Peliitoilla ollut juurikaan mahdollisuuksia toiseen yllätykseen.

Ottelu sai todella räväkän alun, ja tämä pakotti vierailijoiden Damir Galinin rikkomaan jäähyn arvoisesti jo kolmannella peliminuutilla. Avausmaali nähtiin erän puolivälissä, kun espoolaiset sahasivat todella upean ylivoimamaalin, kiekkoa siirreltiin mieheltä toiselle ja lopulta kiekon sai siirtää Peliittojen verkkoon Kasper Elo.

Hetkeä myöhemmin avausmaalia jäähyaitiosta seurannut hyökkääjä Juuso Heikkilä sai huudattaa Peliittojen vaihtoaitiota tasoitusmaalin merkeissä, kuitenkaan tätä iloa kesti vain hetken. Kokenut Mikko Lehtonen pääsi nokikkain maalivahti Eetu Uotisen kanssa ja sai iskeä kiekon varmasti maaliin. Tilanteessa epäonnisena oli Peliittojen puolustaja Joonas Sillanpää, joka kompuroi jäähän juuri ennen Lehtosen haastamista.

Vierailijat olivat lähellä tasoittaa ottelun, kun kiekko pomppi onnekkaasti loistavalla maalintekosektorille hyökkääjä Nikita Kotšubeinikille, mutta espoolaisten maalilla uransa ensimmäisen voiton Mestiksessä torjunut Juho Järvinen ei ollut yllätettävissä.

Toisessa erässä nähtiin hieman aktiivisempi vierasjoukkue ja maltillinen kotijoukkue. Kumpikin joukkue pääsi kokeilemaan ylivoimaansa kertaalleen, mutta lisämaaleja ei vielä tässä vaiheessa nähty.

Kolmanteen erään Peliitat sai loistavan sauman tulla tasoihin, kun Jesse Pesonen sai koukkaamisesta rangaistuksen. Ylivoima oli kuitenkin tänään tahmeaa ja lopullinen lukko oli espoolaisten tolpilla ollut Järvinen.

Ottelun ratkaisu nähtiin reilu 10 minuuttia ennen päätössummeria, kun Peliittojen Sergey Popov hävisi luistelukilpailun Julius Rantaeskolalle, joka sai kiekon riiston jälkeen siirrettyä kiekon Toni Kähköselle joka laukoi taululle 3-1-lukemat.

Järviselle ottelussa kirjattiin 28 torjuntaa ja virkaveli Uotiselle 22 koppia. Joukkueiden runkosarjat jatkuvat ensi viikolla, kun Kiekko-Espoo isännöi perjantaina IPK:ta ja Peliittojen vieraaksi torstaina saapuu KeuPa HT.

Yritteliäs Kiekko-Vantaa taipui Kajaanissa jatkoajalla

Hokki sai uurastaa toden teolla hyvän pelivireen löytänyttä Kiekko-Vantaata vastaan. Tomi Niku ratkaisi jatkoajalla, mutta ottelun suurin hahmo oli kahdesti maaliin osunut Joni Piipponen.

Kajaanissa Hokin ja Kiekko-Vantaan ottelu lähti rikkonaisesti liikkeelle. Kuuden minuutin pelin jälkeen Nikke Kettukangas lähti päähän kohdistuneesta taklauksesta suihkuun, mutta isännät ei saanut isoa ylivoimaa hyödynnettyä. Erän jälkipuolella vantaalaiset puolestaan hassasivat kaksi ylivoimamahdollisuutta ynnä toisen erän alkajaisiksi tuomitun erikoistilanteen.

Samu Kaasisen tulinen veto löysi tiensä etukulman ja mainiosti ottelun aloittaneen Tervon välistä sisään. Maali piristi negatiivista peliä, ja paikkoja alkoi syntyä molempiin päin. Parhaan niistä sai Ville-Valtteri Mustonen, jonka läpiajon Samuli Tervo sai evättyä. Eetu-Santeri Koivusen tarkka veto oli sentään hänellekin liian vaikea.

Vain hetkeä myöhemmin Joni Piipponen survoi maalin kulmalta 2–1, ja Hokin ote ottelun momentumista kirposi. Kolmannen erän puolivälissä Piipponen tuki sankarinviitan harteilleen iskemällä pelin tasoihin.

Piipposen erinomainen ilta jäi kruunua vaille – jatkoajalla Tomi Niku pelasti lisäpisteen isännille.

Jesset olivat turkulaisten turmiona

Imatralla nähtiin vauhdikas kiekkoilta, jossa hallitseva Mestis-mestari nöyryytti kuuden maalin ottelussa Tutoa.

Imatralla nähtiin Ketterän ja Tuton välinen kamppailu, jossa maaleilla mässäiltiin jopa kuusi kertaa. Ratkaisu ottelussa nähtiin jo avauserässä, kun kotijoukkue pommitti kiekon neljä kertaa ohi turkulaisten maalilla pelanneen Jere Huhtamaan.

Ottelun avausmaalia ei tarvinnut odotella kuin kolmannelle minuutille, kun Jesse Liuksiala iski kiekon Tuton verkkoon. Hetkeä myöhemmin ja seuraavan Jessen vuoro oli huudattaa kotiyleisöä, kun Jesse Hallikkaan vuoro oli laukoa kiekko maaliin. Hallikas oli muutenkin pelipäällä, sillä miehen tilastoihin merkittiin myös ottelun 4-0-maali.

Turkulaiset eivät muutamia vastahyökkäyksiä lukuunottamatta saaneet avauserässä omaa hyökkäyspelaamistaan lainkaan toimimaan ja lukuisat kiekonmenetykset sotkivat niin puolustus- kuin hyökkäyspäässäkin.

Ketterän Jesse-ketjussa kolmantena lenkkinä ollut Jesse Viskari johdatti ketjua kahdella syöttöpisteellä. Imatralaisten muista maaleista vastasivat Henry Karjalainen sekä Anton Stråka.

Tuto vaihtoi toiseen erään Huhtamaan tilalle maalinsuulle Tuomas Aallon, jonka selän taakse iskettiin kiekko kertaalleen. Yhteensä turkulaisten maalivahdeille kirjattiin 25 torjuntaa, kun Ketterän maalilla torjunut Santeri Lipiäinen selvisi 24 torjunnalla. Tuton ainoasta maalista vastasi toisessa erässä puolustaja Roni Allén.

Kumpikin joukkue jatkaa pelejään ensi perjantaina, kun Ketterä isännöi Heinolan Peliittoja ja Tuton vieraaksi saapuu Maso Lehtosen luotsaama Rovaniemen Kiekko.

IPK vei nimiinsä savolaisderbyn

Savolaisderbyssä Iisalmen Peli-Karhujen ja SaPKon välillä ei juhlittu maaleilla eikä tapahtumilla. IPK oli potkun edellä, mutta oli vähällä kaatua kurittomuuteen.

Ottelun avauserä ei tarjonnut maaleja eikä sanottavasti tapahtumiakaan. IPK oli lähdössä pirteämpi savonlinnalaisvieraiden keskittyessä puolustamaan.

Kalle Matikainen rikkoi kuparisen toisen erän seitsemännellä minuutilla, ja Alex Olkinuora tasoitti puntit pari minuuttia myöhemmin.

IPK oli aktiivisempi osapuoli myös ottelun jälkipuolella, mutta isäntien hyvä vire hyytyi pariin ajattelemattomaan rangaistukseen. SaPKo sai ylivoimalla parikin loistopaikkaa muttei kiekkoa ohi Cody Porterin. Tasaviisikoilla hallinta oli ollut IPK:lla, ja se haki loppuun asti aktiivisesti ratkaisua ennen jatkoaikaa – tuloksetta.

Jatkoilla SaPKo oli pirteämpi kolmella pelaajalla, mutta lopulta voittomaalin täräytti loistopaikkaan päässyt IPK:n Juho Korhonen.

Miika Tiihosen superilta takasi RoKi:lle voiton KeuPa:sta

RoKi:n Miika Tiihonen kasasi huipputehot rovaniemeläisten ottaessa kauden ensimmäisen kolmen pisteen voittonsa. Batyrlan Muratov tarjosi tulitukea kolmella syöttöpisteellään.

Kumpikin joukkue lähti otteluun sähäkästi, ja avausmaalin sai aikaan RoKi. Miika Tiihosen rannari upposi helpohkosti verkkoon vain kahden ja puolen minuutin pelin jälkeen. KeuPa sai pian mahdollisuuden tasoitukseen kahdella ylivoimalla, mutta pakkopeli oli kesyä.

Kuutisen minuuttia ennen taukoa koitti RoKin synkkä hetki. Joel Järvenpää ja Justus Mikkonen petasivat paikan, ja Veeti Vuorio viimeisteli näyttävän kolmella kahta vastaan -kuvion päätteeksi. Heti seuraavasta hyökkäyksestä Mikkonen itse vei vierailijat johtoon.

RoKi sai tilaisuutensa kahden miehen ylivoimalla, jonka se myös käytti: Lauri Heino tasoitti heti toisen erän alkuhetkillä. Kolme ja puoli minuuttia ennen taukoa iski Tiihonen illan toisen täysosumansa vieden isännät johtoon ensimmäistä kertaa sitten ottelun alkuvaiheen.

Kahdeksan minuuttia ennen loppua Tiihonen naulasi asemansa ottelun kiistattomana ykkösenä tarjoilemalla syötön Heikki Huttusen 4–2-maaliin, pyöräyttäen henkilökohtaiset tehopisteensä lukemiin 2+2. Batyrlan Muratov puolestaan kirjasi kolme syöttöpinnaa ja Tommi Ronkaiselle kertyi maalinsuulla peräti 38 torjuntaa.

RoKi sai kuitenkin olla varpaillaan vielä loppuun asti. Jaakko Heikkinen pääsi alivoimalla ajamaan maalin tuoden KeuPa:n maalin päähän. Tiihonen koki vielä kiirastulen kärsimällä melko kevyesti tuomitun kampitusrangaistuksen ottelun viimeisillä minuuteilla. RoKi kesti – Antti Järvelä heitti tyhjiin loppulukemat 5–3. RoKi:n kauden ensimmäinen kolmen pisteen voitto oli tosiasia.