Mestis-kierros: Mestis-uriaan aloittelevilta maalivahdeilta hämmästyttävät näytökset

MESTIS / Kierrosraportti
Mestiksen lauantaissa nähtiin maalikarkeloita ja kaksi komeaa nollapeliä. Ketterän tälle kaudelle poikkeuksellinen vierasreissu kauas kotoa toi viisi pistettä.

Maalivahtien juhla kääntyi IPK:n eduksi

Hermes-vahti Vilho Heikkisen ilmiömäinen ilta ei riittänyt voittoon, Samu Pakarinen torjui ensimmäisen nollapelinsä.

Hyvin puolustavan Hermeksen vahti Vilho Heikkinen otti toisessa erässä hämmästyttävät 20 torjuntaa, ja kaikkiaan niitä kirjattiin tilastoihin 39 (7+20+8+4) kappaletta ottelussa IPK:ta vastaan.

Niki Koskisen jatkoajalla syntynyt kauden kahdeksas maali takasi iisalmelaisten palaamisen voittojen tielle ja Mestis-uransa avausotteluita pelaavalle Samu Pakariselle komeasti nollapelin - ensimmäisen sellaisen. Myös voitto oli jo pistetilinsä avannelle vahdille ensimmäinen Mestiksessä.

Näyte oli todellakin kova, vaikka joukkueista huonosti aloittanut IPK loi kasan enemmän loistotontteja. Vieras pääsi useaan otteeseen, tasaiseen tahtiin loistotonteille, mutta Heikkinen seisoi Hermes-maalilla ajoittain päällään.

Toisessa erässä kokonaisvaltaisesti piristynyt IPK katkaisi samalla yli kahden varsinaisen peliajan pituiseksi venyneen kuivakauden.

− Niitä tulee paremmissakin piireissä. Pelissä oli riittävästi kolmen erän aikana paikkoja, mutta sitä pitää jumpata. Toivotaan, että tuo vapauttaa, ja tulee itseluottamusta, IPK:n valmentaja Niko Härkönen summasi taiston tauottua Ruudun haastattelussa.

− Viisi-viisi peliin olisi kiva tehdä maaleja, mutta ollaan viime pelit puolustettu hyvin. Erikoistilanteet ovat varmaan suurin (kehityksen kohde).

Roope Mäkitalo Hokin painajainen

Ketterän viikonlopun pitkä vierasreissu toi kaksi voittoa.

Mestiksen ainoa yli sadan tehdyn maalin Ketterä iski viikonloppuna kahdeksan maalia, ja lihotti pistepussiaan viidellä pisteellä. Perjantaina Kokkolassa vieraillut imatralaislauma jatkoi lauantaiksi Kajaaniin, jossa Hokki kaatui luvuin 3−1 Roope Mäkitalon tehoiltua pisteet 1+2.

Ketterän jaloissa ei näyttänyt painavan lauantaina, vaikka joukkue viiletti jo perjantaina puolen päivän jälkeen kohti Kokkolaa.

− Aika hyvältä tuntuu. Pelattiin alkukaudesta samoja jengejä vastaan, mutta itse tykkään näistäkin reissuista, illan ykköstykki Mäkitalo niputti Ruudun haastattelussa viitaten Ketterän reissuun.

− Maanantaiaamu lepäillään ja ensi viikko mennään taas tosi kovaa.

Kaikki Mestiksen otteluvideot löydät kootusti osoitteesta jatkoaika.com/videot/mestis

Vuoristoratamainen taisto FPS:n juhlaa

K-Espoo ja FPS takoivat maaleja tiuhaan vieraiden yllätyksessä.

FPS:n avauserän tyrmäävä 0−3-vierasjohto suli toisessa erässä, jossa kotijoukkue latoi peräti neljä maalia vain reilussa 17 minuutissa. Mestiksessä yhä vähiten maaleja päästänyt K-Espoo taipui kuitenkin yllättävän oloiseen 5−6-tappioon pelissä, jossa peräti kuusi pelaajaa summasi vähintään kaksi pinnaa. Kaikkiaan pisteille ylsi 22 pelaajaa.

FPS on löytänyt jostain ihmeestä todella kovan vireen, ja nyt se marssii jo viiden pelin voittoputkessa. Kuntopuntarin kärki on takonut näissä peleissä hämmästyttävät 23 maalia, joten siinä mielessä lauantain voittoa ei kannata pitää yhtä isona sensaationa, kuin minkälaiseksi sen olisi voinut mieltää vaikkapa syyskaudella.

Eetu Randelin latisti vahvan kotijoukkueen

Mikkelistä tullut vahti kierroksen timantteja.

Mestiksen paras kotijoukkue KeuPa HT jäi lauantaina vasta toista kertaa koko kaudella pisteittä Keuruulla häviten JoKP:lle 0−2. Jukurit-taustainen Eetu Randelin pelasi uransa toisen Mestis-pelin - ja täysin hämmästyttävällä panoksella. Mikkelistä äskettäin tullut torjuja otti kiinni kaikki 36 kutia nousten ottelun ykkösnimeksi.

JoKP palasi kotioloista viikonloppuna askiin väkevänä siihen nähden, että joukkueen jääaika on jäänyt viime aikoina vähiin. Liki kolmen viikon jälkeen peleille päässeen porukan esitys hipoi kouluarvosanana kymppiä.

− Lähdettiin tekemään töitä yhdessä, ei hakemaan tyylipisteitä. Siinä joukkue onnistui erinomaisesti. joensuulaisten luotsi Benjamin Laurinkari summasi Ruudulle.

Kaikki Mestiksen otteluvideot löydät kootusti osoitteesta jatkoaika.com/videot/mestis

Peliitat-peikko piinaa KOOVEE:ta edelleen

Isoista pisteistä pelaava Peliitat piti pudotuspelihaaveensa elossa Oskari Parviaisen johdolla.

KOOVEE on onnistunut voittamaan heinolalaisjoukkueen edellisen kerran tammikuun 2020 alussa, ja sen jälkeen Peliitat on vienyt nimiinsä neljä keskinäistä ottelua. Lauantaina kotijoukkue juhli Heinolassa 4−2 maalivahti Oskari Parviaisen oltua väkevä. Nuori torjui 21 (5+11+5) kutia ollen sinänsä pienestä työmäärästä huolimatta vankka läpi 60-minuuttisen.

Kummankin joukkueen puolustaminen nousi erityismaininnan arvoiseksi vauhdikkaassa ja viihdyttävässä taistossa, ja Peliitat piti nyt pintansa, vaikka KOOVEE oli jo nousta päätöserässä tasoihin. Parviainen otti roolia viimeiseen summeriin asti, ja vahdin tekeminen kuvasti viime aikojen Peliittoja oivasti: ennakkoluulotonta ja rohkeaa, vaikka joukkue pelaa jatkuvasti veitsi kurkulla jatkopaikkoja miettiessä.

Kaikki Mestiksen otteluvideot löydät kootusti osoitteesta jatkoaika.com/videot/mestis

TUTO:lle ensimmäinen piste tauon jälkeen

Vantaalla syntynyt TUTO:n Okko Kangasniemi iski uransa avausmaalin ja -syötön K-Vantaata vastaan.

TUTO joutui todistamaan jo kahdeksatta peräkkäistä tappiota viidennessä parissa ratkenneen voittomaalikisan jälkeen kotonaan. K-Vantaa oli isäntien raikkaan hyökkäämisen takia ajoittain ottavana osapuolena, mutta vieraiden vahti Waltteri Ignatjewin häikäisevät 41 (13+14+10+4) torjuntaa latistivat alavireisen TUTO:n jälleen.

Tappiokierteessä rypevän TUTO:n hyvyydeksi on sanottava se, että joukkue loi tukun potentiaalisia maalintekopaikkoja parhaalle tekosektorille b-pisteiden väliin. Kiekko ei taaskaan uponnut sisään riittävän monta kertaa, mutta sentään yksi iloinen yllättäjä isäntien leiristä nousi esille. Vantaalla syntynyt TUTO-peluri Okko Kangasniemi summasi uransa ensimmäisen maalin ja syöttöpinnan tuotuaan taatusti uskoa turkulaisleiriin.

Vantaa tekee joukkueena hyvin töitä, ja tässä piilevät avaimet kevääseen. Toisaalta nyt esitys ei ollut paras, mutta voitto irtosi. Lohipaidat pystyvät kääntämään monenlaisia koitoksia, ja se on lupaava seikka kevään lähestyessä.

Kaikki Mestiksen otteluvideot löydät kootusti osoitteesta jatkoaika.com/videot/mestis