Mestis-kierros: Kotijoukkueet vahvoilla sarja-avauksessa - FPS:llä nöyryyttävä paluu Mestikseen

MESTIS / Kierrosraportti
Kuva © Jarno Hietanen
Uusi kausi käynnistyi Mestiksessä kolmella ottelulla. Sarjaan palannut FPS koki tyrmäyksen Vantaalla, kun kotijoukkue takoi taululle 9-0-lukemat.

Keuruulla kauden avauksessa kohtasivat KeuPa HT sekä SaPKo Savonlinnasta. Ottelu eteni vierailijoiden käsikirjoittamana, mutta tulostaululle hyvä vire ei kuitenkaan löytänyt. Loppulukemat Keuruulla oli kotijoukkueelle 3–2.

Ottelun avausmaalia saatiin odottaa aina ottelun puolivälin tietämille, kunnes kotijoukkueen Sakari Turtiainen iski kiekon ohi vain yhdeksän kertaa ottelussa torjuneen Niko Parkkisen upean ylivoimasommitelman päätteksi.

Toisessa erässä nähtiin vielä kaksi täysosumaa, kun hetki avausmaalista sai kotijoukkueen Tomi Niku huudattaa keuruulaista yleisöä. Erän loppupuolella SaPKo sai vihdoin kiekon ohi huimat 33 kertaa torjuneen Samuli Tervon, kun maalinteossa onnistui Niko Mikkola.

Ottelun päätöserässä SaPKo aloitti kirin tulemalla rinnalle Joonas Savolaisen maalilla. Iloa ei kuitenkaan kestänyt kauaa, ja kotijoukkueen Atro Leppänen iski loppulukemiksi 3–2.

− Paljon on vielä tekemistä, ei voi olla peliin tyytyväinen. Hyökkäyspelaaminen on vielä lasten kengissä, mutta puolustuspeli oli tänään uomissaan. Kommentoi KeuPan päävalmentaja Tomas Westerlund, jolle voitto oli uran ensimmäinen päävalmentajana.

Kaikki Mestiksen otteluvideot löydät kootusti osoitteesta jatkoaika.com/videot/mestis

Tampereella torstai-iltana lyötiin Mestis-kausi käyntiin Kooveen ja Tuton toimesta. Kotijoukkue oli marssimassa helpohkoon voittoon, mutta vierailijoiden hurja loppukiri oli kostautua. Loppulukemat Kooveelle 4–3.

Ottelun alku mentiin täysin kotijoukkueen tahdissa, ja ensimmäisen kerran kiekko löytyikin Tuton maalilla alottaneen Waltteri Urpolahden seläntakaa, kun ottelua oli kulunut vain reilu minuutti. Avausmaalista vastasi Ville Pelttari.

Illan hahmona toimi nuori kanadalaishyökkääjä Liam Finlay, joka kirjautti illan ottelussa kaksi maalia. Kooveen neljännestä maalista vastasi Santeri Sillanpää läpiajon päätteeksi.

Tuto sai kuparisen rikki vasta kahdeksan minuuttia ennen päätössummeria, kun Jere Karlsson löi kiekon ohi 31 kertaa torjuneen Kimmo Rautiaisen. Ottelun viimeisellä minuutilla vierailijat löivät peliin jännitettävää, kun ensin Juho Virtanen laukoi kiekon kotijoukkueen maaliin ja hetkeä myöhemmin Jesper Larinmaa toi vierailijat maalin päähän. Tätä lähemmäs ei kuitenkaan Tuto päässy ja Koovee aloittaa kautensa upealla taisteluvoitolla.

Mestiksen torstai-illan kolmas kamppailu käytiin K-Vantaan ja FPS:n välillä. Läpi ottelun oli selvää ettei paluun Mestikseen tehneellä forssalaisjoukkueella ollut minkäänlaisia mahdollisuuksia pysyä lohipaitojen perässä. Loppulukemat Vantaalla 9–0 kotijoukkueelle.

Ottelun pistekuningas oli vantaalaisten Juho Jokiharju, jolle kirjattiin kaksi maalia ja yksi syöttöpiste. Muista kotijoukkueen maaleista vastasivat: Miika Heiskari kahdesti ja Konsta Hirvonen, Oliver Kiljunen, Rasmus Lahnaviik, Eetu Mäki sekä Jolle Nikander kertaalleen.

Maaleilla torjuneille Samuel Jukurille (K-Vantaa) 23 torjuntaa sekä Tuomas Aalto (FPS) 24 torjuntaa.