Mestis-kierros: Koovee oli tehokas juhlaottelussaan ja pyrähti sarjan piikkipaikalle

MESTIS / Kierrosraportti
Kuva © Jarno Hietanen
21.12.
2019
Tampereella Koovee vietti 90-vuotisjuhliaan, kun turkulainen TUTO kaatui lukemin 6–2. Ottelun viimeisessä erässä nähtiin peräti kuusi maalia.

Viime sunnuntaina TUTO vietti Turussa 90-vuotisjuhliaan ja tänään oli Tampereen Kooveen vuoro juhlistaa samoja ikävuosia. Ennen ottelua vietetyt juhlallisuudet päättyivät selostamosta jäälle pyrähtäneen Jani Saaren laulamaan Maamme-lauluun. Saari ehti vielä selostamoon ennen ottelun alkua.

Itse peliin TUTO sai karmean alun, sillä Koovee pääsi heti kahden miehen ylivoimalle. Juho Mäkelä lähti istunnolle estämisestä ja Jeremi Wehmas pelin viivyttämisestä.

Vierasjoukkue kesti kahden miehen vajauksen lähes loppuun asti, mutta kotijoukkueen kultakypärä Janne Seppänen latasi avausmaalin ylivoiman loppusekunneilla.

Koovee ei kuitenkaan päässyt maalin myötä lentoon, sillä TUTO hallitsi loppuerää. Turkulaiset pitivät kiekon hallussaan ja pyörittivät peliä jatkuvasti tamperelaisten päädyssä. Vieraat eivät onnistuneet maalinteossa Koovee-vahti Eetu Mäkiniemen hyvien torjuntojen ja kotijoukkueen vahvan maalineduspelaamisen vuoksi.

Toisessa erässä ottelu tasoittui, vaikka Mäkiniemi torjui Koovee-maalilla peräti 16 kertaa. Peli aaltoili enemmän ja oli myös sekavampaa. Taistelun intesiteetti ei ollut juhlaottelun tasolla.

Kasper Simontaival vastasi erän ainoasta maalista, joka syntyi TUTO-hyökkääjä Vili-Jesper Koivulan avustuksella. Vielä alkukaudesta Kooveessa pelannut Koivula sutaisi harhasyötön maalin eteen Simontaipaleelle, joka viimeisteli varmasti ohi Conrad Mölderin.

Molemmilla joukkueilla oli muutama maalipaikka, mutta todelliset huippupaikat olivat vähissä.

Koivula paikkasi toisen erän virheensä heti päätöserän alkuun, kun Markus Västilä kaatui keskialueella ja TUTO-hyökkääjä kavensi läpiajosta lukemiksi 1–2.

Koovee kuitenkin palautti johtonsa kahteen maaliin ylivoimahyökkäyksestä reilua minuuttia myöhemmin. Eero Savilahti täräytti upean laukauksen alanurkkaan Roby Järventien takaviistoon suuntautuneesta syötöstä.

Hetkeä myöhemmin TUTOn Mikko Laine kavensi jälleen kotijoukkueen johdon yhteen maaliin, kun Laineen rystyhuitaisu lipui jäätä pitkin nuottaan.

Kavennuksesta alle minuutin päästä Kooveen Västilä paikkasi kaatuilunsa ja iski kotijoukkueen jälleen kahden maalin johtoon. Västilän maali oli Laineen osuman kaltainen, mutta TUTO-vahti Mölderillä ei ollut yhtään maskia edessään.

Savilahti ja Seppänen varmistivat illan toisilla maaleillaan juhlaottelun voiton Kooveelle ja viimeistelivät loppulukemiksi 6–2.

Mestis jäi ottelun myötä joulutauolle. Seuraava kierros pelataan viikon päästä lauantaina.

Kaikki Mestiksen otteluvideot löydät kootusti osoitteesta jatkoaika.com/videot/mestis