Mestis-kierros: Kimmo Rautiaisen hirmu vire oli liikaa forssalaisille - Kiekko-Poikien ahdinko jatkui

MESTIS / Kierrosraportti
Kuva © Jarno Hietanen
Mestiksen torstain kierroksella pelattiin vain kaksi ottelua, kun kiekko putosi jäähän Joensuussa sekä Tampereella. Voittoihin ylsivät Joensuussa vierailija Imatran Ketterä sekä Tampereella kotijoukkue KOOVEE.

FPS synkkä syksy sai jatkoa Tampereella

Tampereella KOOVEE isännöi Forssan Palloseuraa, Ottelu oli joukkueiden toinen keskinäinen kohtaaminen tämän kauden Mestiksessä, ensimmäisessä kamppailussa Koovee haki pisteet Forssasta 2-1-lukemin.

Ottelun kulku oli alusta alkaen selvä, kotijoukkue painaa kuin hyeena päälle ja vierailija FPS koittaa sinnitellä mukana minkä pystyy. Sinnittely ei kuitenkaan näkynyt avauserässä tulostaululla, kun kotijoukkue iski kiekon kolmesti ohi vierailijoiden maalilla torjuneen Petrus Lintosen. Tämä myös riitti FPS:n käskyttäjälle Asko Rantaselle, joka erätauolla päätti herätellä joukkuettaan vaihtamalla maaliin Tuomas Aallon.

Kotijoukkueen maaleista avauserässä vastasivat Joona Koppanen, Santeri Sillanpää sekä Eero Savilahti. Kooveen maalilla torjuneelle Kimmo Rautiaiselle kirjattiin avauserään 11 torjuntaa, mutta vaarallisimmille paikoille eivät forssalaiset päässeet.

Toisessa erässä ei maaleilla mässäilty, mutta vauhtia ja tapahtumia riitti sitäkin enemmän. Maalipaikat olivat vähissä, vaikkakin toinen erä olikin ottelun vauhdikkain ja ehjin kummaltakin joukkueelta.

Päätöserässä vierailijat pääsivät kuin varkain vain maalin päähän, kun vain viiden pelatun minuutin jälkeen ensin puolustaja Paavo Tyni laukoi kiekon ohi Rautiaisen ja hetkeä myöhemmin Miska Ronkainen tuuletti FPS:n toista täysosumaa.

Iloa ei kestänyt kuitenkaan kuin reilut kaksi minuuttia, kunnes kotijoukkueen Savilahti iski kiekon toistamiseen forssalaisten maaliin. Loppulukemat 5-2 löi tyhjiin niin ikään illan toisella osumallaan Koppanen.

Maalivahtien torjunnet jakautuivat ottelussa Kooveen Rautiaselle 30 torjuntaa, ja FPS:n Lintoselle sekä Aallolle yhteensä 20 torjuntaa.

Ketterä sysäsi Kiekko-Pojat jo viiden ottelun tappioputkelle

Joensuussa kotijoukkue Kiekko-Pojat lähtivät katkaisemaan neljän ottelun pisteetöntä putkea, kun Imatran Ketterä saapui testaamaan Joni Petrellin suojattien vireen.Edellisissä kahdessa ottelussa maaleitta jäänyt Kiekko-Pojat pelasivat taistelevan ja ennen kaikkea parhaimman pelinsä hetkeen. Parantunut peli-ilme ei kuitenkaan riittänyt ja vierailijat marssivat voittoon 5-2-lukemin.

Kotijoukkue aloitti illan väkevästi, kun Jussi Tammela sai pudottaa ison gorillan koko joensuulaisen joukkueen selästä iskemällä kiekon ohitse Ketterän maalilla 26 kertaa torjuneen Santeri Lipiäisen.

Alun loistavan lähdön jälkeen ottelun kulku tasoittui ja myös vierailijat alkoivat saamaan jutun juonesta kiinni. Ensin Arttu Rämö toi illan ensimäisellään vierailijat tasoihin ja hetkeä myöhemmin Mikko Haaparanta siirsi Ketterän johtoon ylivoimamaalillaan.

Ottelun ratkaisu nähtiin jo toisen erän alussa, kun jalkansa ja ajatukset pukukoppiin unohtanut kotijoukkue sai kaivaa kiekon kahdesti omasta maalistaan, kun vain reilut kolme minuuttia oli erää kulunut. Tällä kertaa Ketterän maaleista vastasivat Sebastian Sjöholm sekä Jesse Viskari.

Tämä shokkialku erään riitti myös Kiekko-Poikien maalilla aloittaneelle Leevi Nikkiselle, joka antoi tilaa Attila Adorjanille.

Kiekko-Pojilla oli oiva sauma palata peliin mukaan ottelun puolivälissä, kun kotijoukkueen kultakypärää kantanut Valtteri Lipiäinen pääsi ampumaan rangaistuslaukausta. Tällä kertaa maalilla torjunut Lipiäinen oli etevämpi.

Tästä vain alle minuutti myöhemmin Kiekko-Poikien Lipiäinen sai maksaa kalavelat ja laukoa kotijoukkueen kahden maalin päähän.

Päätöserässä ei nähty kummoisempaa takaa-ajoa kotijoukkueelta, vaan Ketterä pyrki puolustamaan fiksusti ja pitämään Kiekko-Pojat pois vaarallisimmilta maalintekosektoreilta. Loppulukemat 5-2 laukoin illan toisellaan Rämö tyhjään maaliin.

Kaikki Mestiksen otteluvideot löydät kootusti osoitteesta jatkoaika.com/videot/mestis