Mestis-kierros: Kiekko-Vantaa löylytti Kiekko-Espoota, JoKP:lle selvä vierasvoitto

MESTIS / Kierrosraportti
Kuva © Jarno Hietanen
Kaikki Mestis-joukkueet olivat tositoimissa, ja kierroksella nähtiin lukuisia maalijuhlia. Suurimpiin voittoihin venyivät Kiekko-Vantaa ja Joensuun Kiekko-Pojat.

Karhulauma ihasteli Kiekko-Poikien näytöstä jäähyaitiosta

Mestis-debytantit Otto Jaatinen ja Veikka Halonen ainoat ilonaiheet karhulauman pelissä. Myös Cody Porter teki sen minkä pystyi.

Epätaisaisia otteita ennen joulutaukoa esittänyt IPK jatkoi samalla mollivoittoista kulkuaan myös joulun jälkeen. Joulukinkku painoi vielä pohkeissa ja Kiekko-Pojat olivat kaukalossa jatkuvasti potkun kotijoukkuetta edellä.

Jo tuttuun tapaan IPK vaikeutti urakkaansa istumalla tuntuvat minuutit jäähyboksissa. Ensin Jakob Bjerselius puolusti mailalla huolimattomasti kampituksen arvoisesti. Tämän jälkeen Juho Korhonen huitaisi varomattomasti korkealla mailalla itsensä jäähylle ja lopuksi kotijoukkueelle vihellettiin vielä kaksiminuuttinen vaihtovirheen johdosta, kun joukkue ennätti pelata tovin kuuden miehen voimin.

Jäähyt käänsivät peliä entistä vahvemmin vieraille ja vieraat käyttivätkin ylivoiman lopulta hyväkseen. Ensin ohi avopaikasta laukonut Joel Kerkkänen korjasi virheensä saatuaan toisen tilaisuuden ja nappasi limpun aivan yläpeltiin ohi loistavasti IPK-maalilla aloittaneen Cody Porterin.

IPK:n maalipaikat olivat erässä kortilla. Paras paikka tarjoutui alivoimalla Samuel Timoselle, joka pääsi karkaamaan läpiajoon. Kiekko-Poikien maalilla Leevi Nikkinen kuitenkin veti tilanteessa pidemmän korren.

Erän loppua kohti myös kotijoukkue pääsi paremmin peliin mukaan. Pirteitä otteita esitti muun muassa karhulauman kolmoskenttä, jossa Mestis-debyytissään Otto Jaatinen ja Veikka Halonen pelasivat ennakkoluulotonta ja pirteää peliä luoden muutaman hyvän tilanteen Nikkisen vartioimalle maalille.

Yhtään parempaa lähtöä kotijoukkue ei saanut toiseenkaan erään. Alle minuutin pelin jälkeen Aaron Miller pääsee tuikkaamaan pakki Juho Korhosen katkaiseman syötön IPK-maaliin. Kun Eero Nurmi kampittaa itsensä heti seuraavassa vaihdossa jäähylle ja Toivo Pennanen iskee seuranneesta ylivoimasta vieraat jo 0-3 johtoon, joutuu IPK-käskijä Niko Härkönen ottamaan aikalisän, kun vasta reilu kaksi minuuttia toisesta erästä on pelattu.

Aikalisä ei IPK:n tuskaa helpottanut ja potkun jäljessä ollut karhulauma joutui rikkomaan kerta toisensa jälkeen. Erässä vihellettiin kotijoukkueelle vielä neljä kaksiminuuttista ja kun Kiekko-Pojat onnistui kertaalleen näistä Kerkkäsen toisella maalilla, mentiin toiselle erätauolle numeroista 0-4.

Kolmannessa erässä IPK viritteli pientä kiriä ja saikin vajaan viiden minuutin pelin jälkeen kiekon vieraiden maaliin. Pitkällisen videotarkistuksen jälkeen Oskari Lammin maali kuitenkin hylättiin Janne Hämäläisen häirittyä maalivahtia maalin syntyessä.

Kiekko-Vantaalle kauden suurin voitto

Kauden toisessa pääkaupunkiseudun derbyssä ei paremmasta joukkueesta ollut epäselvyyttä. Kotijoukkue Kiekko-Vantaa teki avauserässä kolme maalia ja oli muutenkin koko ajan pelillisesti edellä. Lukemin 5−1 irronnut voitto oli lohipaitojen kauden suurin.

Kristjan Kombe avasi ottelun maalihanat neljännen minuutin täyttyessä. Joni Piipponen yritti vanhanaikaista ja Kombe lapioi Roope Taposen antaman paluukiekon sisään.

Kiekko-Vantaa lisäsi johtoaan kahteen maaliin, kun Roope Elimäki tälläsi vastakiekosta pelivälineen ohi kaimansa Taposen. Ennen erän loppua nähtiin vielä kolmaskin kotijoukkueen maali, kun Aapo Ahola onnistui tasavajaalla. Kiekko-Espoon syöttöjen laatu oli heikkoa, ja sen takia vierailija ei päässyt kunnolla maalipaikoille.

Toisen erän alussa Kiekko-vantaa lisäsi johtoaan, kun Piipponen teki lohipaitojen neljännen maalin. Espoolaisille avautui tämän jälkeen iso tilaisuus, kun Tommi Laakso ajettiin suihkun puolelle varsin erikoisella tuomiolla. Ylivoima oli tulokseton, ja sen päätteeksi Kiekko-Vantaalla oli myös läpiajo.

Leevi Lemberg onnistui kavennuksessa, kun erä ehti juuri kääntyä toiselle puoliskolleen. Senkin jälkeen peli pyöri paljon vantaalaisten päädyssä, mutta Kiekko-Espoon laukaukset osuivat suurelta osin päätyplekseihin.

Jos Kiekko-Espoo elätteli vielä päätöserään lähtiessään toivoa noususta, ne murenivat jo erän toisella minuutilla, kun Jesse Pietikäinen ohjasi tyylikkäästi lukemiksi 5−1.

Molemmilla oli vielä tilaisuuksia lisäosumiin tuon jälkeen, Pietikäisen maali jäi ottelun viimeiseksi. Avausmaalin tehnyt Kombe oli järjestelemässä kolmea muuta Kiekko-Vantaan osumaa, joten ottelun hahmolle kirjattiin neljä tehopistettä.