Mestis-kierros: Kiekko-Poikien tehotähdet tekivät taas selvää jälkeä

MESTIS / Kierrosraportti
Perjantain Mestis-väännöissä nähtiin kenties ratkaisevia askeleita runkosarjan kriittisten sijoitusten suhteen. Heinolassa ja Turussa toiveet karsintasarjan välttämisestä käyvät olemattomiksi.

Kiekko-Pojat pyyhki tamperelaisvieraillaan jäätä

KOOVEE pyrki ja pystyikin haastamaan joensuulaisisäntiään paikoittain melko hyvin. Kiekko-Pojat oli kuitenkin lopulta selvästi tehokkaampi ja nappasi kolme pistettä.

Joensuussa nähtiin hiukan sekava, vaikkakin tasainen, avauserä. KOOVEEn Petteri Haveri vei ensin vieraat johtoon. kun maalille toimitettu kiekko yllätti maalivahti Kasper Lehikoisen. Kiekko-Pojat sai pelin nopeasti tasoihin, kun Aaron Miller oli jätetty aivan yksin b-pisteiden väliin. Amerikkalaishyökkääjä ei noista paikoista erehdy ja laukoi kauden 21. maalinsa.

JoKP otti toisessa erässä pelin ohjat käsiinsä ja KOOVEE joutui tyytymään puolustamiseen. Julius Korjus pääsi rangaistuslaukauksesta yrittämään kotijoukkueen johto-osumaa, mutta Kari Piiroinen oli maalillaan etevämpi.

Yksi musta minuutti huonoa puolustamista kävi KOOVEElle kalliiksi, kun ensin Miller laukoi joukkueensa johtoon ja vajaan minuutin päästä Jussi Tammela sivalsi suoraan b-pistealoitusvoitosta lukemiksi 3-1.

KOOVEE sai aikalisällään pelin hiukan paranemaan, mutta tehottomuus tekopaikoissa vei mahdollisuuden kavennukseen. Erän lopulla hiukan tunteetkin kuumenivat, mutta mitään ylilyöntejä ei kuitenkaan nähty.

Kolmannessa erässä KOOVEE kyllä yritti rajusti kavennusta, mutta maalinteko ei vain onnistunut millään. JoKP puolestaan onnistui kolmesti ja venytti voittoputkensa jo yhdeksän ottelun mittaiseksi.

Muokattu 12.3.2022 klo 17.29: Korjattu Kiekko-Poikien nimi.

Erien nopeat avausmaalit olivat avainasemassa Espoossa

Kiekko-Espoo ja Hermes kamppailivat tiukan ottelun perjantaina. Lopulta Hermeksen voiton avaimena toimivat joukkueen terävät erien aloitukset.

Espoon avauserä alkoi vauhdikkaasti, kun kumpikin joukkue iski avausmaalinsa reilun kahden minuutin sisällä aloituskiekosta. Erä oli muutenkin tasaista ja vähän jopa laimeaa kiekkoilua, sillä tunnetaso jäi kovin alas.

Toinen erä sujui myös tasaisissa merkeissä. Hermes meni taas nopealla maalilla johtoon erän toisella minuutilla, kun Arttu Lausniemi osui. Muuten joukkueiden hyökkäyspelaaminen oli melko nuhaista, sillä ne saivat yhteensäkään vain seitsemän laukausta kohti maalia kahdesta ylivoimasta huolimattakaan.

Päätöserän alku soitti samanlaista säveltä aiempien erien kanssa. Nyt maali nähtiin tosin jo 45 sekunnin pelin jälkeen. Kiekko-Espoon kiri uhkasi jäädä todella vaisuksi, kunnes se tuli maalin päähän reilut kolme minuuttia ennen loppua. Lopulta isäntien ottama jäähy söi kirin loppuosia, eikä edes maalivahdin poisotto auttanut.

Keuruulla taisteltiin pisteistä pitkän kaavan mukaan

Keuruulla oli tarjolla hyvää perjantai-illan viihdettä, kun KeuPa ja TUTO ottivat mittaa toisistaan. Ottelu venyi aina voittomaalikilpailuun asti, jonka seurauksena KeuPa voitti 4-3.

Keuruulla molemmat joukkueet olivat valmiita pelaamaan, kun kiekko tippui jäähän. Asennetta ja kovuutta oli puolin ja toisin, kun miehestä otettiin mittaa.

Vieraat tekivät kaksi maalia. Ensin Valtteri Virtanen ohjasi Joel Lammen maalille heittämän kiekon maalin, ja sitten Niklas Konttinen pisti toisen maalin Niko Parkkisen puikoista sisään. Muuten maalipaikat jäivät vähäiseksi molemmilta joukkueilta, vaikka kummatkin pääsivät pelaamaan ylivoimaakin.

KeuPa tuli väkevästi toiseen erään ja sai unelma-alun Jere Heleniuksen mailasta. Toisenkin maalin teki kotijoukkue, kun Eetu Pylkkänen ampui tulisesti viivalta suoraan syötöstä. TUTO siirtyi taas kuskin paikalle Leevi Teissalan maalilla.

TUTO:lle tarjoiltiin vielä tarjottimella mahdollisuus ratkaista ottelu, ensin ylivoimalla viidellä neljää vastaan ja sitten vielä viidellä kolmea vastaan, mutta kotijoukkue pelasi todella uhrautuvaa alivoimaa blokaten kiekkoja.

Viimeinen erä taisteltiin samalla tavalla tasapäin kuin kaksi edellistäkin. KeuPa tasoitti ottelun pelatessaan ilman maalivahtia viimeisen minuutin alkaessa Heleniuksen toisella maalilla ja vei ottelun jatkoajalle. Jatkoaika ei tuonut tulosta, mutta voittomaalikilpailussa Mikko Lahtinen villitsi kotiyleisön ja Keupa voitti 4−3.

IPK suisti Peliitat karsintojen partaalle

IPK oli tyly vieras Heinolassa perjantaina. Se ei esittänyt säkenöivää peliä, mutta kun se oli joka tapauksessa Peliittoja vahvempi, riitti rutiinimaisempikin esitys selvään voittoon.

IPK aloitti ottelun vahvasti ja siirtyi kahden maalin johtoon jo avauserässä Kasper Tarvaisen ja Roope Hirvosen maaleilla. Muuten ensimmäinen erä eteni melko tasaisissa merkeissä.

Pontus Wernersonin maali heti toisen erän alussa kuitenkin notkautti heinolalaisten selkärankaa pahasti. Peliittojen hyökkäyspeli ei kulkenut ja IPK hallitsi. Juuso Nevalaisen maali erän 14. minuutilla ratkaisi pelin lopullisesti.

Päätöserä oli melko pyöreää kiekkoilua. IPK varmisteli voittonsa ja Peliitat ei saanut tulosta aikaan edes ylivoimalla. Tappiollaan Peliitat luisui uhkaavasti Mestis-karsintojen porteille.

Hitaasti herännyt RoKi löysi lopulta voiton avaimet

RoKi ja FPS päätyivät kolmatta kertaa perätysten jatkoajalle, tiukka taisto ratkesi lopulta vasta voittomaalikisassa kotiyleisön iloksi 2−1.

Intensiiviseksi yltynyt perjantai-illan vääntö heräsi eloon toisessa erässä, kun rangaistusaitioiden ovet alkoivat käydä tiuhaan. Jo avauserässä vaarallisimmat tilanteet luonut vierasjoukkue FPS avasi maalinteon ottelun puolivälissä juuri ylivoimalla: syöttökone Karri Forsblom tarjoili avopaikan Joonas Uimoselle, joka sai sivaltaa forssalaiset johtoon tyylillä.

Toisessa erässä kiekkoiltiin yhteensä 11 minuuttia jommankumman joukkueen pelatessa vajaalla. Heti avausosuman jälkeen RoKi sai yrittää tasoitusta ylivoimalla lähes kuuden minuutin. FPS kuitenkin selvitti ahdingon Topi Häggin hankkiuduttua aikaiseen suihkuun huolimattoman taklauksen jälkeen.

Omat jäähyhuolensa selvitettyään kotijoukkue nousi peliin mukaan päätöserän alussa. Batyrlan Muratov vapautti suorasta hyökkäyksestä maalille vauhdilla ajaneen Heikki Huttusen nokikkain vahvasti esiintyneen Petrus Lintosen kanssa, ja Huttunen viimeisteli varmasti tasoituksen ja kauden 20. osumansa.

Peliajan huvetessa kellossa taisto tasaantui jälleen tarkaksi, joskin kotijoukkue otti päätöserässä selvästi enemmän otetta pelistä. Enempää osumia ei kuitenkaan nähty, joten joukkueet päätyivät kolmannessa perättäisessä kohtaamisessa jatkoajalle.

Jatkoaika oli niin ikään vauhdikasta, mutta tehotonta kirmailua, niinpä ratkaisua haettiin voittomaalikisassa – mahdollisimman pitkällä kaavalla. Eroa saatiin aikaiseksi vasta kymmenennessä parissa ja ratkaisijaksi nousi näyttävällä osumalla RoKin Roman Poluvitnov.