Mestis-kierros: Kiekko-Poikien kolmosketju viiletti hurjassa pelivireessä, Hokki kampesi vierasvoittoon TuTosta värikkäiden vaiheiden jälkeen

MESTIS / Kierrosraportti
Kuva © Toni Takala
Kiekko-Poikien kolmosketju latoi kolmeen pekkaan 11 tehopinnaa murskaten RoKin. Hokki oli TuToa vahvempi värikkäässä ottelussa. Elmeri Kaksonen johti Ketterän voittoon FPS:stä.

JoKP:n kolmosella huippuilta

Teemu Siironen, Jonne Brygger ja Jussi Tammela olivat pitelemättömällä pelituulella Kiekko-Poikien kaataessa RoKin tylysti maalein 7–2. Lisäksi Aaron Miller oli ottelun ehdottomia onnistujia näyttävällä ja tehokkaalla pelillään.

JoKP otti alkuvaikeuksien jälkeen vakuuttavan voiton RoKista. Vaikka Kiekko-Pojat pääsi avauserässä 2–0-johtoon, se teki huolimattomuusvirheineen ottelun alkupuolesta itselleen vaikean.

Teemu Siirosen vietyä JoKP:n 4–2-johtoon toisen erän jälkipuolella, isännät keskittyi hyydyttämään lappilaisten kirivaihteen. RoKin ideapankki oli käytetty loppuun, ja Kiekko-Pojat hoiti ottelun loppuun. Kolmannessa erässä JoKP iski vielä pari maalia varmuuden vuoksi.

Hurjat tehot 2+2 kasanneen Siirosen lisäksi ottelun suuria onnistujia olivat takellellen kauden aloittanut Aaron Miller (kaksi taidokasta täysosumaa ja yksi maaliin johtanut syöttö), Jonne Brygger (1+3) sekä Jussi Tammela (1+2).

Severi Auvisen torjunnat ja Elmeri Kaksosen tehot takasivat Ketterän voiton

Ketterän ja FPS:n välinen ottelu alkoi energisesti ja tasaväkisesti, kunnes isännät painelivat menojaan. Forssalaiset kaatuivat heikkoon ylivoimaan ja Severi Auvisen loisto-otteisiin.

Ketterä ja FPS pelasivat Imatralla vauhdikkaan ja näyttävän ottelun, joka oli ilmeeltään lopputulosta tasaväkisempi. Jegor Šehovtsov vei isännät johtoon jo ensimmäisellä minuutilla Anton Stråkan ja Elmeri Kaksosen esityötä.

Kaksonen itse viimeisteli seitsemän minuuttia myöhemmin Ketterän 2–0-osuman. FPS ei mennyt kipsiin varhaisista takaiskuista, mutta sen pelaaminen hajosi hetkellisesti. Jere Jokisen kavennus jäi lyhyeksi lohduksi Jegor Tšižikovin palautettua Ketterän kahden maalin karkumatkan.

Toisessa erässä FPS:lle tarjoutui kolmekin ylivoimamahdollisuutta, mutta Ketterä ja ennen kaikkea Severi Auvinen maalinsuulla kestivät paineen.

Lopullinen niitti oli Jesse Hallikkaan viileä 4–1 ajassa 52.06. Maalista suuri ansio lankeaa maalintauskamppailun voittaneelle toiselle Jesselle, Liuksialalle. Mika Huhtasalon kavennus viisi minuuttia ennen loppua tuli liian myöhään. Lopulta Henry Karjalainen viimeisteli tyhjiin kauden avausmaalinsa.

Hokki haki arvokkaan vierasvoiton viihdyttävässä ottelussa

Hokki venyi voittoon ottelusta, josta virheet ja huolimaton pelaaminen tekivät viihdyttävän ja vaihtelevan.

Hengästyttävässä avauserässä mätettiin seitsemän maalia. Hokin Kasperi Heinänen aloitti maalinteon ottelun toisella minuutilla komean kuvion päätteeksi, mihin TuTo vastasi iskemällä kahdesti reilun minuutin aikana.

Erän puolivälissä Jesse Leppikoski vei isännät ylivoimalla jo 3–1-johtoon. Se ei riittänyt, sillä Oskari Siiki ja Tuomas Komulainen rankaisivat TuToa varomattomuudesta, ja veivät Hokin edelle vajaan kahden minuutin jaksolla.

Toiseen erään joukkueet terästivät pelaamistaan, eikä kunnon kohokohtia juuri nähty. Janne Jokisen 3–5-osuman jälkeen TuTo vaihtoi maalivahtia. Tuomas Aalto teki vajaan kahden erän aikana voitavansa ja piti TuTon pelissä mukana. Paikkojen rakentelu oli kuitenkin takkuista. Lopulta Aleksi Poikola toi turkulaiset maalin päähän kolmisen minuuttia ennen taukoa.

Kolmannessa erässä TuTo haki tasoitusta riskinotolla vailla tulosta. Yritteliäs peli kaatui jäähyilyyn, vaan eipä Hokkikaan ollut ylivoimalla tehokkaaimmalla tuulellaan. 4–5-lukemat jäivät voimaan.