Mestis-kierros: KeuPa oli vahva vieras, TUTO ja Hermes ilkeitä isäntiä

MESTIS / Kierrosraportti
Tiistai-illan Mestis-kierroksella kamppailtiin kolme ottelua. Keuruulle matkasi pisteet Kajaanista, Hermes piti voitti kotiluolassaan IPK:n ja TUTO kypsytti kotiyleisön tuella RoKin.

KeuPa voitti tämän kauden Hokki-peikkonsa

Kauden kolmas kohtaaminen päättyi KeuPan voittoon lukemin 5–1. Runkosarjan kaksi aiempaa kohtaamista on mennyt Hokille vahvoin lukemin. Vaikka lukemat olivatkin runsaat, ei se kertonut ottelun kuvaa. Ottelu oli varsin tasainen.

Tasainen avauserä ei ehtinyt kauaa vanhentua, kun Jyväskylän Riemusta paluun KeuPa-hyökkäykseen tehnyt Waltteri Viitanen täräytti kauden ensimmäisen maalinsa loistavalta maalisektorilta ohi 11 torjuntaa erässä torjuneen Patrik Koiviston.

KeuPalla oli paremmat maalintekopaikat kuin Hokilla, joka laukoi summamutikassa ympäri hyökkäysaluettaan. Molemmat joukkueet käänsivät pelin virtausta vahvasti, mutta ottelu ei avauserän puolesta saanut legendan mainetta. Liigassa JYP-maalilla torjunut Niko Parkkinen sai avauserässä töitä seitsemän torjunnan verran.

Toisessa erässä Hokki säikäytti alivoimalla Parkkista ja KeuPa-ylivoimaa, mutta palkintoa ei tästä tullut. Erän toisella ylivoimalla KeuPa kuitenkin lisäsi johtoaan Juho Koivusaaren kauden viidennellä maalilla.

Tässä erässä tasaviisikoin KeuPalla ei ollut ajoittain mitään hätää. Ylivoimalla toisella yrittämällä verkko heilui, mutta muuten yritykset olivat heikohkoja. Hokkia vaivasi läpi erän tehottomuus, vaikka lohtua toikin viimeisellä minuutilla tullut Roope Niskasen alivoimamaali. Parkkisen torjuntasaldo tällä kaksikymppisellä oli 16 ja Koivistolla seitsemän torjuntaa.

KeuPa avasi kolmannen erän maalihanat Justus Mikkosen kauden 15. maalilla. Maalin jälkeen keuruulaisten päävalmentaja Tomas Westerlund rauhoitti johdon myötä tulleita lennokkaita ajatuksia aikalisällä.

Rauhoittelu kannatti, sillä Viitanen laukoi illan ja kauden toisen osumansa Hokki-paineesta huolimatta. Hermes-puolustaja Anton Troshin taklasi rumasti KeuPan pelaajaa, mutta loukkaantumisilta vältyttiin. Ylivoima ei tuonut KeuPalle maalia, mutta Atro Leppänen vankisti keuruulaisten johtoa ottelun viimeisellä osumalla.

Kolmas erä oli Hokin ottelun parhaimmistoa, vaikka KeuPa iskikin erän maalit. Hokille vihellettiin ottelussa kuusi kaksiminuuttista ja KeuPalle kolme kaksiminuuttista.

RoKin jykevä latvialainen antoi voitonavaimet TUTOlle

Mestis-debytin Turussa tehneellä RoKi-puolustaja Miks Tumānovsilla oli vaikea iltapuhde uudessa sarjassa. Latvialaisen kolme rangaistusta vaikeuttivat RoKin peliä ja TUTO nappasi pisteet helpohkosti lukemin 3–1.

Maalittoman avauserän ensimmäinen tilastomerkintä vihellettiin TUTOlle, kun joukkueella oli liikaa pelaajia jäällä ja tuomaristo muisti kotijoukkuetta kaksiminuuttisella. Vajaa kolme minuuttia tämän jälkeen RoKi-puolustaja Miks Tumānovsille vihellettiin Mestis-uran ensimmäinen rangaistus.

TUTO rynnisti vimmatusti Vilho Heikkisen maalille ja Heikkinen sai torjua 11 kertaa. Isäntien maalivahti Jere Huhtamaa koppasi kahdeksan torjuntaa.

Toisessa erässä isännille vihellettiin jälleen liian monesta pelaajasta kaksiminuuttinen, jonka jälkeen kotijoukkue avasi ottelun maalihanat Valtteri Virtasen kauden neljännellä maalilla.

RoKin peli sekoittui TUTOn avausmaalista, sillä seuraavat tilastomerkinnät olivat joukkueen kolme kaksiminuuttista. TUTO ei kuitenkaan osannut hyödyntää kuuden minuutin ylivoimaa. Erän erikoisin tilanne nähtiin puolenvälin tienoilla, kun Roope Ranta ja Elias Kaarela saivat samalla kellonlyömällä kaksiminuuttiset ja peliä jatkettiin tasavajaalla. Viimeisin tilastomerkintä tuomittiin TUTO-puolustaja Jasper Rannistolle, kun hän sai kaksiminuuttisen kampituksesta.

Rokilla oli toisessa erässä vaikeuksia, ja niinpä Heikkiselle merkittiin erään 15 torjuntaa ja Huhtamaalle vain kaksi. Rovaniemeläisten vaikeudet jatkuivat myös nopeatempoisessa kolmannessa erässä, sillä Tino Sirén lisäsi TUTOn johtoa kauden kuudennella osumallaan.

RoKin tunnelissa nähtiin pientä valoa, kun Gabin Ville kavensi tasavajaalla pelailun jälkeen taiston. Villen maali ei jäänyt erän viimeiseksi, sillä Oskari Kalajanniska naulasi tyhjään RoKi-maaliin ottelun loppulukemat. Huhtamaalla tässä erässä oli yhdeksän ja Heikkisellä kuusi torjuntaa.

Tasaisen kamppailun voitti Hermes

Kauden kolme aiempaa peliä ovat olleet tasaisia, eikä sesongin neljäs näytös ollut poikkeus. Hermes voitti IPKn lukemin 4–2.

Ottelun ensimmäiset tilastomerkinnät merkittiiin kuuman avauserän pystypainista, josta ottelun tuomaristo vihelsi kaksiminuuttiset Veeti Lehmuskalliolle ja Ville Järviselle. Hetki tästä ja maaliverkko heilui Rasmus Korhosen selän takana Juho Korhosen toimesta.

Hermes ei tästä lannistunut, sillä Erik Ahopelto tasoitti taiston kauden 14. maalillaan. Juha Jatkola IPK-maalilla torjui 14 kertaa ja Rasmus Korhonen Hermes-maalilla neljästi, joten kiekko pyöri vahvemmin iisalmelaisten päädyssä.

Toisessa erässä avauserässä pystypainia harrastanut IPK-puolustaja Järvinen nosti ylivoimalla joukkueen johtoon ohi tässä erässä 13 torjuntaa kopanneen Rasmus Korhosen, kunnes Hermes-puolustaja Valtteri Meisaari tasoitti ottelun ohi erässä kuusi kertaa torjuneen Juha Jatkolan. Viimeinen tilastomerkintä merkittiin IPK-hyökkääjä Santeri Suomalaiselle kampituksesta, josta Hermes ei rankaissut.

Kolmannessa erässä Hermeksen Ville Sippala vei joukkueen johtoon ylivoimaosumallaan. Hetki maalista ja Hermes sai jälleen mahdollisuuden lisätä johtoaan parantaen ylivoimaprosenttiaan. Ylivoimaosumia ei kuitenkaan kummassakaan päädyssä enää nähty. Hermes-hyökkääjä Heikki Harju viimeisteli ottelun loppulukemat siirretyn rangaistuksen aikana.