Mestis-kierros: Ketterä oli tyly vieras Vantaalla, Peliitat venyi dramaattiseen voittoon

MESTIS / Kierrosraportti
Kuva © Jarno Hietanen
Ketterä jätti Kiekko-Vantaan vaille mahdollisuuksia. Peliitat nousi ahdingosta TUTOa vastaan ja otti kaivatun kotivoiton jatkoajalla.

Ketterän voittoputki jatkui näyttävällä vierasvoitolla Kiekko-Vantaasta

Ketterä jatkoi vahvaa nousukiitoaan. Energisesti esiintynyt imatralaisryhmä haki tylyn 1–5-voiton Vantaalta. Voiton pääarkkitehtejä olivat pistenikkari Jegor Šižikov sekä varmasti torjunut Severi Auvinen.

Ketterä oli alusta asti potkun tai pari isäntiä edellä. Vaikka Kiekko-Vantaa sai avauserässä kaksikin ylivoimamahdollisuutta, ei Severi Auvisen vartioimalle maalille juuri syntynyt painetta. Auvinen epäsi Kristian Komben rangaistuslaukauksen. Kiekko-Vantaan peli ei lähtenyt käyntiin, ja joukkue sai aikaan vain viisi laukausta kohti maalia.

Vastaavasti toisessa päässä peli pyöri. Samuli Tervolla oli hikinen iltapuhde, sillä pelkästään ensimmäisessä erässä mies venyi kiekon eteen 18 kertaa. Kaiken kaikkiaan ottelussa Tervolle kertyi 43 koppia.

Jegor Šižikov väänsi avausmaalin Niko Mikkolan vartioinnista huolimatta ajass 6.40. Tämä jäi erän ainokaiseksi, mutta toiseen erään Ketterä nosti kierroksia, ja jälki oli tuimaa. Šižikov tarjoili Anton Stråkalle 0–2.  Jesse Ruotsi avasi kauden maalitilinsä 3–2-hyökkäyksen päätteeksi nelisen minuutta myöhemmin. Ottelun kuva alkoi olla selvä.

Pelin kruunu oli Ketterän 0–4. Jesse Hallikas teki keskellä vahvan pohjustuksen hyökkäykselle. Santeri Salmela jatkoi Šižikoville, joka löysi nappisyöllä kaimansa Jegor Šehovtsovin.

Kolmannessa erässä Ketterän kultakypärä Elmeri Kaksonen kaunisteli vielä tilastoja iskemällä 0–5. Mikkolan kavennus kaksi minuuttia ennen loppua kävi enää kostosta Auviselle. Näin Ketterän voittoputki on venynyt jo viiden ottelun mittaiseksi.

Markus Lahtinen johti Peliitat dramaattiseen voittoon

Peliitat nousi kotivoittoon vaikeuksien kautta. Isäntien sankariksi nousi kaksi arvokasta maalia taituroinut Markus Lahtinen.

Peliittojen vaikea alkukausi kotona sai viimein valonpilkahduksen heinolaisten ottaessa työvoiton TUTOsta.

Vierailijat saivat tosin otteluun hyvän alun ja hallitsi hienokseltaan kahta ensimmäistä erää. Oskari Kalajanniskan hurja veto painui verkon perukoille jo alle puolentoista minuutin pelin jälkeen.

Pelin tempo oli hurja, mutta vauhti ei korreloinut laadun kanssa. Kunnon tekopaikat jäivät kokematta. Niitä ei sanottavasti syntynyt edes ylivoimien aikana, ja 1–0 pysyi voimassa aina kolmannen erän alkuun asti.

Roni Allén vei Toverit 2–0-johtoon. Maali ei vapauttanut turkulaisten peliä, vaan piristi Peliittoja. Juuso Heikkilä kavensi erän puolivälissä, ja kolmisen minuuttia myöhemmin Markus Lahtinen latasi ylivoimalla pelin tasoihin.

Lahtinen sinetöi asemansa illan ykköstähtenä kiepauttamalla taidokkaan voittomaalin jatkoajalla. Peliitat otti ensimmäisen kotivoittonsa tällä kaudella.