Mestis-kierros: Ketterän ylivoima kylvi tuhoa, Kajaanissa loppuhetkien draamaa

MESTIS / Kierrosraportti
Kuva © Topi Lainio
Lauantain Mestis-kierros tarjosi neljä kovaa kamppailua. Joensuussa seurattiin tarkasti Janne Tavin debyyttiä. Imatralla SaPKo haki kauden kolmatta voittoaan Ketterästä.

FPS:n heikko kotipelaaminen jatkui

FPS ja Koovee kohtasivat lauantaina jo neljännen kerran tällä kaudella. Vierailija Koovee oli voittanut kaikki keskinäiset kohtaamiset, joten forssalaisilla oli kalavelkojen maksun paikka.

FPS hävisi perjantaina Kiekko-Espoolle katkerasti lukemin 4−3. Koovee ei perjantaina pelannut, joten lepoetu oli selvästi tamperelaisten puolella.

Forssassa avauserä sujui maalittomana. Koovee hallitsi näennäisesti ottelun avauserää ja siitä kertoo myös FPS-vahti Petteri Lintusen 15 torjuntaa.

Toisessa erässä kotijoukkue FPS nosti selvästi pelaamisen tasoaan. Vaarallisia maalipaikkoja nähtiin kuitenkin todella vähän ja näin myös ottelun toinen erä oli maaliton.

Ottelun kolmas erä ei pelillisesti eronnut aiemmista. Huippupaikat loistivat poissaolollaan ja molemmat puolustivat erittäin tiiviisti. Lopulta Koovee siirtyi Olli-Petteri Viinikaisen osumalla 0−1-johtoon. FPS sai yrittää kaksi kertaa ylivoimalla tasoitusta, mutta Koovee-vahti Ville Kolppanen oli maalillaan erinomainen.

Ottelu päättyi lopulta Kooveen 0−1-voittoon.

Hermes nappasi lisäpisteen dramaattisesti

Kajaanissa kotijoukkue Hokki isännöi Hermestä. Hokki hävisi perjantaina IPK:lle upean taistelun päätteeksi. Hermes sen sijaan hävisi perjantaina kotikentällään RoKille ja joukkueen tappioputki kasvoi jo kolmen ottelun mittaiseksi.

Hokki tuli ottelun avauserään todella vahvasti. Hokki loi muutaman todella hyvän maalintekopaikan, mutta Hermes-vahti Vilho Heikkinen oli maalillaan erinomainen. Lopulta kuin salama kirkkaalta taivaalta Hermes iski ottelun avausmaalin. Maalintekijänä oli Jesper Ahlgren. Hokki pääsi avauserässä pelaamaan kaksi kertaa ylivoimalla, mutta tehottomuus vaivasi isäntiä. Hermes teki vielä avauserässä toisen osuman, kun Eemeli Takala laukoi ylivoimalla kauden viidennen osumansa.

Toiseen erään Hermes paransi selvästi omaa pelaamistaan. Hokilla oli suuria ongelmia päästä omista pois järjestelmällisesti. Avauserässä heikkoa ylivoimaa pelannut Hokki sai vihdoin onnistumisen, kun Samu Kaasinen laukoi ylivoimalla kauden ensimmäisen osumansa. Hermes lisäsi johtoaan ottelun puolivälissä, kun Erik Ahopelto laukoi vieraat 1−3-taukojohtoon.

Ottelun kolmannessa erässä Hokki haki raivoisasti kavennusta, mutta Hermes onnistui pitkään puolustamaan laadukkaasti. Lopulta ajassa 54:32 Samu Pyykkönen herätti ottelun henkiin 2−3 kavennusmaalilla. Lopussa Hokki haki tasoitusta ilman maalivahtia ja lopulta Samu Kaasisen upea laukaus tasoitti ottelun tilanteeksi 3−3.

Jatkoerässä molemmilla oli omat paikkansa ratkaista ottelua, mutta lopulta jatkoerän viimeisellä sekunnilla Jere Rantala viimeisteli vieraiden 3−4-voittomaalin.

Kaikki Mestiksen otteluvideot löydät kootusti osoitteesta jatkoaika.com/videot/mestis

Ahoniemi säkenöi Ketterän voitossa

Mestiksessä eniten maaleja tehnyt Imatran Ketterä kohtasi SaPKon, joka on parantanut omaa pelaamistaan pienin askelin.

Ketterä kaatoi perjantaina varsin helposti Peliitat vieraskentällä lukemin 2−5. SaPKo kärsi perjantaina nolon 2−6-kotitappion KeuPa HT:lle.

Ottelun avauserä käynnistyi hieman yskähdellen. Kentällä nähtiin paljon virheitä ja vauhtia oli selvästi enemmän kuin järkeä. Vierailija SaPKo siirtyi ajassa 08:33 0−1-johtoon Juuso Forsströmin hakatessa kiekon maaliin. SaPKo siirtyi 0−2-johtoon todella onnenkantamoisen kautta. Juuso Forsström heitti kiekon maalille ja kiekko kimpui Ketterä-puolustajasta omaan maaliin. Erän lopussa SaPKon Tommi Pynnönen katsoi jäähyaitiosta, kun isäntien Roope Reini teki tärkeän 1−2-kavennusmaalin. Osuma oli nuorella puolustajalle kauden toinen.

Avauserän lopussa tärkeän kavennuksen tehnyt Ketterä sai selvästi rentoutta omaan tekemiseensä. Toisen erän alussa SaPKo otti kaksi peräkkäistä jäähyä ja lopulta isäntien Jere-Matias Alanen laukoi tärkeän 2−2-tasoitusosuman.

Toisen erän puolessa välissä Ketterä sortui jäähyilyyn ja vieraat kuritti siitä armotta. Roope Hirvonen siirsi vieraat 2−3-johtoon juuri, kun Ketterän pelaaja oli päässyt jäähyaitiosta. SaPKo jatkoi tehokasta pelaamistaan ja lopulta Janne Hämäläinen siirsi pässipaidat 2−4 johtoon ylivoimalla.

Läpi ottelun pirteästi esiintynyt Jan Jenik laukoi ajassa 34:10 Ketterän 3−4-kavennusmaalin. Osuma oli nuorukaiselle kauden ensimmäinen.

Kolmannen erän alussa isäntien ehdottomasti näkyvin pelaaja Jan Jenik tasoitti ottelun ylivoimalla. Vähän hetki tästä, niin Ketterä siirtyi 5−4-johtoon jälleen ylivoimalla. Tällä kertaa maalintekijänä toimi toistamiseen Jere-Matias Alanen. Lopussa SaPKo haki tasoitusta ilman maalivahtia, mutta isäntien Jere-Matias Alanen viimeisteli kypärätempun tyhjään maaliin juuri ennen loppusummeria

Isäntien Niko Ahoniemi (0+4), Roope Reini (1+2) ja Jan Jenik (2+1) olivat todellisella pelipäällä.

Tehokas avauserä siivitti Kiekko-Pojat voittoon

Kolme rumaa tappiota putkeen kokenut Peliitat lähti haastamaan Kiekko-Poikia, joka on vahvistanut kokoonpanoaan runsaasti viime aikoina. Kiekko-Poikien uusin hankinta Janne Tavi debytoi myös lauantaina.

Avauserä oli Kiekko-Poikien näytöstä ja taukosummerin soidessa tilanne oli 2−0. Isäntien avausosuman laukoi Lauri Heino. Maali oli 23-vuotiaalle hyökkääjälle kauden viides. Kiekko-Poikien paras maalintekijä Olli Korhonen laukoi erän lopussa vielä 2−0-osuman. Tehokkaasta Mestiksessä aloittanut Markus Kankaanperä saalisti syöttöpisteen kotijoukkueen 2−0-osumaan.

Toisessa erässä Kiekko-Pojat hallitsi kenttätapahtumia selkeästi. Hyvän pyörityksen päätteeksi Valtteri Lipiäinen siirsi isännät 3−0-johtoon. Peliitat pääsi toisessa erässä kolme kertaa yrittämään kavennusta ylivoimalla, mutta maalinteko oli työn ja tuskan takana.

Kolmas erä oli alusta asti Peliittojen näytöstä. Ajassa 45:46 vieraiden Erno Ripatti teki tärkeän 3−1-kavennusmaalin. Vieraat nousivat vielä maalin päähän, kun Oskari Lemetyinen teki toisen kavennusmaalin ylivoimalla.

Peliittojen hurja kiri ei kuitenkaan auttanut, vaan Kiekko-Pojat korjasi pisteet lukemin 3−2.