Mestis-kierros: Kankaanperä debytoi tappiollisesti – kolmella paikkakunnalla jaettiin vaarallisia taklauksia

MESTIS / Kierrosraportti
Kuva © Timo Savela
Torstaina Mestistä pelattiin neljällä paikkakunnalla. Turussa vihellettiin yli 80 jäähyminuuttia ja Kajaanissa Hokin voitto sai ikävän sivumaun RoKi-kapteenin sikailusta. Kiekko-Espoo tiukensi otettaan pääkaupunkiseudun herruudesta ja Markus Kankaanperän Kiekkopojat-debyytti sujui tappiollisesti.

Hokki käänsi niukkamaalisen trillerin voitoksi – Joki-Erkkilän taklaus puhutti

Pohjoisen joukkueiden kohtaamisissa RoKi on ollut tällä kaudella niukasti niskan päällä, ja sama meno näytti jatkuvan myös joukkueiden neljännessä kohtaamisessa. Tällä kertaa pisteistä väännettiin erittäin vähämaalisesti.

RoKin Olli-Matti Järvelä onnistui maalinteossa ylivoimalla avauserän lopulla, mutta sen jälkeen molemmat maalivahdit pistivät luukut kiinni. Erityisesti Hokin Antti Karjalainen joutui melkoiseen kiekkosateeseen, josta selvisi kuitenkin kunnialla. HPK:sta Kajaaniin saapunut Karjalainen vaikuttaakin päässeen pelirytmiin melko nopeasti.

Alkuviikosta ulkomaalaisvahvistustensa pelaajasopimukset purkanut Hokki oli erityisesti päätöserässä pahasti ahdingossa, eikä saanut luotua organisoituja hyökkäyksiä juurikaan RoKi-alueelle. 

Kajaanilaisnippu osoitti kuitenkin sitkeyttä ja kuin salama kirkkaalta taivaalta joukkue käänsi pelin reilun 500 katsojan riemuksi. Ensin Ville-Valtteri Mustonen laukoi tasoituksen komean kuvion päätteeksi ja vain reilua minuuttia myöhemmin Christoffer Seppelin laukoi Hokin johtoon suoraan kapteenin C:n rintaansa saaneen Samu Pyykkösen aloitusvoiton jälkeen.

Seppelin oli osallisena myös ottelun puhuttavimmassa tilanteessa, joka nähtiin vasta summerin soidessa. Pyykkösen aloitusvoiton jälkeen tämä vei kiekon laitaan, kun pelikellossa oli vain sekunteja. RoKin kapteeni Henri Joki-Erkkilä taklasi summerin soidessa huonossa asennossa ollutta Seppeliniä selän puolelta. Hokki-hyökkääjä lyhistyi jään pintaan ja lääkäri juoksutettiin kaukaloon. Lopulta Seppelin pääsi omin jaloin pois jäältä. Joki-Erkkilälle tuomittiin tilanteesta 5+20 minuutin pelirangaistus.

Kaikki Mestiksen otteluvideot löydät kootusti osoitteesta jatkoaika.com/videot/mestis

Kiekko-Espoo niskan päälle pääkaupunkiseudun herruustaistelussa

Kauden neljännessä pääkaupunkiseudun derbyssä K-Espoo oli tyly isäntä, kun se möyhensi vantaalaisvieraansa tylyin 5–0-lukemin.

Ottelun avauserä miteltiin kuitenkin tasaisissa merkeissä, eikä maaleja vielä nähty. Aluksi peliä vei Espoo, sitten Vantaa. Avausosuma nähtiin heti toisen erän alussa, kun Niki Kaila iski kauden toisen maalinsa ja samalla toisen alivoimamaalinsa.

Vantaalaisten Juuso Perttilä polvitaklasi itselleen ennenaikaisen suihkukomennuksen ja joukkueelleen viiden minuutin alivoiman, mikä johti siihen, että K-Espoo hallitsi toista erää selkeästi ja karkasi myös tulostaululla.

Tommi Takaveräjä ja Aku Alho veivät isännät jo kolmen maalin karkumatkalle, mikä katkaisi lohipaitojen selkärangan.

K-Vantaa yritti herätellä joukkojaan vaihtamalla Mikko Holopaisen maaliin kolmanteen erään, mutta tulos oli laiha. Espoolaiset kaunistelivat lukemia Niko Seppälän ja Joonas Kalliolan osumilla.

Tappio oli K-Vantaalle jo kuudes peräkkäinen.

Espoolaisten tekomiehinä kunnostautuivat pistein 1+2 Kaila ja tehoin 1+1 Takaveräjä. Huomionarvoista on, että molemmat kiekkoilivat kaksi edellistä kautta myös espoolaisten Suomi-sarja-miehistössä.

SaPKo oli tyly vieras Kankaanperän debyytissä

Joensuun Mehtimäelle oli saapunut reilut 700 katsojaa seuraamaan Markus Kankaanperän debyyttiä Keikko-poikien paidassa. Yli tuhannen liigaottelun veteraani ei kuitenkaan saanut toivomaansa alkua Mestis-kaudelleen, kun tehokas SaPKo haki pisteet.

Savonlinnalaisvieraat tulivat otteluun vauhdilla karaten jo avauserässä kolmen maalin johtoon. Maalinteon avasi Tino Sirén jo ensimmäisellä minuutilla. Kapteeni Roope Hirvonen ja Jesper Henriksson lisäsivät johtoa ennen erätaukoa.

Ilta ei ollut joensuulaisten maalivahti Attila Adorjanille erityisen menestyksekäs, sillä kuudesta laukauksesta nuori unkarilaisvahti pysäytti vain puolet. Toiseen erään maalille luisteli Leevi Nikkinen.

SaPKo aloitti myös toisen erän vahvasti, kunnes kotijoukkueen Lauri Heino ohjasi Niki Blombergin viivakudin sisään ja joensuulaiset mukaan peliin.

Kiekko-poikien kiri sai lisää puhtia kahden peräkkäisen SaPKo-jäähyn myötä, jonka seurauksena isännät pääsivät pelaamaan lähes kaksi minuuttia viidellä kolmea vastaan, Juuri jälkimmäisen rangaistuksen päättyessä Wiljami Kupiainen toi kotijoukkueen maalin päähän. 

Lähemmäs Kiekko-pojat ei enää päässyt, vaan kiri katkesi yhtä nopeasti kuin oli alkanutkin. Pässipaidat karkasivat uudelleen kolmen maalin johtoon Joonas Savolaisen ja Matias Lainion osumilla toisen erän lopulla, eivätkä isännät tästä enää toipuneet. Lainion osumaa edelsi Kankaanperän pieni virhe, kun tämä potkaisi kiekon vahingossa vieraiden kultakypärälle, joka kiitti ja viimeisteli SaPKon viidennen.

Kolmannessa erässä SaPKo lähinnä puolusti johtoaan. Viitisen minuuttia ennen loppua joensuulaiset ottivat aikalisän jälkeen ennakkoluulottomasti Nikkisen pois maalista, mutta kolmen maalin takamatka oli liikaa ja pisteet matkasivat Savonlinnaan.

Kaikki Mestiksen otteluvideot löydät kootusti osoitteesta jatkoaika.com/videot/mestis

Turussa kulutettiin jäähypenkkiä – sitkeä FPS piinasi TUTOa

Turussa nähtiin ottelu, josta ei tilanteita ja vauhtia puuttunut. Ottelussa vihellettiin peräti 81 rangaistusminuuttia, jotka jakautuivat melko tasaisesti joukkueiden välillä.

Tuto hallitsi ottelun avauserää ja näyttikin karkaavan heti alkumetreillä. Matias Lehtosen osuttua kahdesti ja Petteri Puhakan sekä Olli Valtolan kerran mieheen karkasivat turkulaiset jo 4–1-johtoon. FPS:n maalin teki Juhani Tamminen.

Viiden maalin ja 18 jäähyminuutin lisäksi avauserässä nähtiin myös rangaistuslaukaus, jossa TUTOn Kasper Simontaival ei kuitenkaan onnistunut ohittamaan Tuomas Aaltoa.

Toiseen erään FPS-maalilla luisteli Aallon sijaan Petrus Lintonen, ja myös ottelun suunta kääntyi. Nyt oli Tuton vuoro jäähyillä ja Totte Mobergin sekä Jyri Waajakosken ylivoimaosumilla FPS hiipi jo maalin päähän.

Ikävän mausteen erälle antoi pääjahti, jota nähtiin molemmilta joukkueilta. Ensin Tuton Juho Mäkelä lensi ulos päähän kohdistuneesta taklauksesta, ja vain 7 sekunnin pelin jälkeen FPS:n Miku Ronkaiselle tuomittiin 2+10 minuuttia samaisesta syystä.

Lopulta FPS ei kuitenkaan saanut säikäytystä kummempaa aikaan tulostaululla, vaan Tuto kaunisteli vielä lukemia Saku Salmisen ja Simontaipaleen osumilla.

Kaikki Mestiksen otteluvideot löydät kootusti osoitteesta jatkoaika.com/videot/mestis