Mestis-kierros: Kärkipää tiivistyi – sijat 2−5 nyt tasapisteissä

MESTIS / Kierrosraportti
Kuva © Saimi Airaksinen
Mestiksessä nähtiin viiden ottelun lauantaikierros. Pudotuspeli- ja karsintaviivan tuntumassa Hermes varmisteli pudotuspelipaikkaansa ja RoKi nousi pois karsijan paikalta. Kärkipää tiivistyi entisestään SaPKon ja TUTOn voitoilla, ja sijat 2−5 ovat nyt tasapisteissä.

Hermes säilytti asemansa pudotuspelitaistossa – Peliitat jäi ilman palkintoa

Sarjataulukon häntäpään taistossa kohtasivat Peliitat ja Hermes. Lopulta Peliitat jäi ilman kipeästi kaipaamiaan pisteitä taistelussaan karsintaviivaa vastaan, kun Hermes taas säilytti asemansa pudotuspeliviivan paremmalla puolella.

Vierasjoukkue avasi maalinteon ensimmäisellä maalia kohti suuntautuneella laukauksellaan jo ajassa 2.31, kun Henri Limma osui tolppien väliin. Hermes oli avauserässä niukasti niskan päällä.

Oskari Uomala vie kokkolalaisvieraat jo kahden maalin johtoon, kun toista erää oli pelattu vain minuutti. Peliitat kuitenkin sisuuntui maalista ja hallitsi osittain ylivoimienkin ansiosta toista erää.

Ylivoimalla syntyi myös heinolalaisten kavennus. Osumasta vastasi ensimmäistä Peliitat-peliään pelannut, tällä kaudella jo kolmatta Mestis-seuraansa edustanut Vili-Jesper Koivula.

18-vuotias Wiljami Myllylä upotti läpiajosta kauden ensimmäisensä Peliittojen verkkoon ja vei Hermeksen kahden maalin karkumatkalle kolmannessa erässä.

Toni Hannukkala käynnisti Peliittojen kiri kauden ensimmäisellä ja uran toisella maalillaan. Heinolalaiset vetivät loppuhetkillä Sami Sunin pois maalilta, mutta kuudeskaan kenttäpelaaja ei riittänyt tasoitukseen.

Kaikki Mestiksen otteluvideot löydät kootusti osoitteesta jatkoaika.com/videot/mestis

SaPKo ja KOOVEE tarjosivat viihdettä – SaPKo karkasi päätöserässä

Savonlinnassa kohtasivat kärkipään kamppailussa kaksi perinteikästä seuraa. Kärkikamppailu tarjosi Mestis-viihdettä parhaimmillaan, kun se sisälsi jäähyjä väärästä varusteesta, rangaistuslaukauksen, ulosajon ja lopulta kotijoukkueen selkeän voiton.

Ottelun avauserä sisälsi erikoisuuden, kun kummallekin joukkueelle vihellettiin kymmenen minuutin käytösrangaistukset syyllä sääntöjen vastainen maila tai varuste. Jäähypenkkiä kuluttivat vieraiden Otto Mäkinen ja kotijoukkueen Ville Tiitinen.

Avauserässä KOOVEE pääsi kokeilemaan ylivoimaa, josta minuutin viidellä kolmea vastaan, mutta erän ainoan osuman teki SaPKo. Teemu Lämsä onnistui maalin edestä.

Toisen erän avausminuuteilla maalihanat aukesivat isommin. SaPKo karkasi kahden maalin johtoon Joonas Savolaisen osumalla, mutta Anton Ollikainen kuittasi hetkeä myöhemmin kavennuksen rangaistuslaukauksesta.

Erän lopulla SaPKo pääsi illan ensimmäiselle ylivoimalleen, ja se puri heti. Matias Lainio niittasi lukemat 3–1:een.

Päätöserässä maaliero repesi, kun Tino Sirénin laukauksen jälkeen Ville Kolppanen sai kaivaa jo neljättä kertaa kiekon selkänsä takaa jo erän avausminuuteilla. Matias Mutikainen muutti lukemiksi 5–1, mistä KOOVEE ei enää toipunut.

Ottelun loppu sai ikävän mausteen, kun SaPKon Julius Marva laitataklasi itsensä suihkuun. Seuranneella viiden minuutin ylivoimalla KOOVEE kaunisteli vielä loppulukemat Otto Mäkisen osumalla.

K-Vantaan myöhäinen johtomaali ei riittänyt – RoKi nousi tasoihin kolme sekuntia ennen loppua

Kiekko-Vantaa päätti pohjoisen kiertueensa Rovaniemelle, jossa kohtasi kierroksen toisessa häntäpään kamppailussa RoKin. Jännitystä riitti lähes 1300 katsojalle aivan loppuhetkille asti, kun Konsta Hirvonen niittasi vantaalaiset johtoon ajassa 58.14. Tämä ei kuitenkaan riittänyt.

Maalinteon aloitti reilun minuutin pelin jälkeen vieraiden Julius Valtonen, joka osui myös vajaata vuorokautta aikaisemmin Kajaanissa. Maali syntyi vantaalaisten aikaisella ylivoimalla.

RoKi kuittasi Ville Heikkisen maalilla, mutta K-Vantaa nappasi johtoaseman takaisin heti toisen erän alkajaisiksi. Vantaalaiset kunnostautuivat erityisesti erien aluissa, sillä Aleksi Halmen osuman syntyessä toista erää oli pelattu vain kaksi minuuttia ja 33 sekuntia.

Maalien iskeminen vuorotahtiin jatkui kolmannessa erässä, kun Samu Paajanen toi RoKin uudelleen tasoihin. Lopulta ratkaisevaksi muodostui RoKin Ville Väinölälle vihelletty kaksiminuuttinen aivan ottelun loppuminuuteilla.

K-Vantaa punoi ylivoimakuvioitaan aikalisän aikana. Se tuotti tulosta, kun Konsta Hirvosen pienestä kulmasta heittämä kiekko kimpoili RoKi-maaliin.

Rovaniemeläiset hakivat tasoitusta vielä ilman maalivahtia, ja osoittivat sitkeytensä. Kellossa oli ainoastaan kolme sekuntia peliakaa, kun Niko Lahtinen laukoi pelin kolmatta kertaa tasoihin.

Jatkoaika miteltiin maalittomana, ja lopulta voittomaalikilpailussa RoKin Kasper Elo pääsi huudattamaan lähes 1300-päistä rovaniemeläisyleisöä ratkaistuaan voiton RoKille. Kaksi pistettä nostivat rovaniemeläset pois karsijan paikalta.

Hokki kiusasi TUTOa yhden erän

Kahden kotiottelun viikonloppu ei tuonut helpotusta sarjan hännän huipuksi juuttuneen Hokin tilanteeseen. TUTO kuittasi edellisen Kajaanin vierailunsa tappion ja jyräsi isännät 5–2.

Hokki taisteli nimekästä turkulaisjoukkuetta vastaan avauserässä hienosti maalivahti Teemu Seppäsen johdolla ja onnistuikin siirtymään johtoon tehohyökkääjä Jarkko Harjulan ylivoimaosumalla.

TUTO haki aktiivisesti vastahyökkäyksiä ja pitkiä avauksia Hokki-puolustuksen selustaan. Kuvio tuotti tulosta minuutti isäntien maalin jälkeen, kun Erik Embrich karkasi läpiajoon ja veivasi Seppäsen kahville ja kiekon verkkoon.

Toisessa erässä TUTO rankaisi Hokin virheistä kovalla prosentilla ja meni menojaan. Valtteri Virtanen iski vieraat johtoon vastahyökkäyksen päätteeksi Mestis-uransa ensimmäisellä, Juho Mäkelä rankaisi ylivoimalla ja Jonne Jantunen veivasi illan komeimmalla lukemat jo 4–1:ään ennen erän puolta väliä.

TUTOn Alexander Nikulin ja Hokin Heikki Klemetti osuivat vielä kerran mieheen.

Ottelun loppuhetkillä Hokin päävalmentaja Jarkko Heikkinen passitettiin vielä suihkuun sopimattomasta käytöksestä tuomaristoa kohtaan.

Tasaisessa finaaliuusinnassa verkko heilui vasta päätöserässä

Viime kevään finalistit KeuPa HT ja Ketterä hakivat avausmaalia pitkään Keuruun lauantaisaunassa. Lopulta ratkaisua haettiin aina voittomaalikilpailusta asti.

Keuruun lauantai-illassa pääroolia näyttelivät maalivahdit Niko Parkkinen ja nuori Juho Markkanen. Ottelu eteni maalittomana aina kolmanteen erään saakka molempien päiden tasaisesta rumputulesta huolimatta.

Lopulta kuparisen rikkoi komealla rannelaukauksella kotijoukkueen Janne Siekkinen. Maalin peliksi tämä ei kuitenkaan jäänyt, siitä piti huolen Ketterä. Imatralaiset jättivät Parkkisen vaille mahdollisuuksia, kun Jaakko Lantta tarjoili unelmasyötön Rasmus Hämäläiselle.

Jos saatiin avausmaalia odotella, saatiin odottaa myös KeuPan ensimmäistä rangaistusta. Ottelu eteni Ketterä-ylivoimasta huolimatta jatkoajalle, jossa ratkaisua ei vieläkään aikaiseksi saatu.

Lopulta voittomaalikilpailun kuudennessa parissa Roope Mäkitalo ratkaisi kaksi pistettä vieraille.