Mestis-kierros: Janne Seppänen tykitti KOOVEEn kärkipaikalle

MESTIS / Kierrosraportti
Kuva © Jarno Hietanen
Janne Seppänen oli hurjassa vedossa Keuruulla ja siivitti KOOVEEn sarjakärkeen. Hermes hallitsi hermonsa ja otti voiton Kajaanista. SaPKo puolestaan kärsi hiukan yllättävän tappion kotonaan K-Vantaalle.

Tehottomuus ja kurittomuus koituivat Hokin tuhoksi

Päätöserän jäähyt koituivat Hokin kohtaloksi, Hermes nappasi täyden pistepotin Kajaanista.

Sarjanousija Hokki kärsi jo kolmannen perättäisen kotitappionsa, kun Hermes kävi hakemassa pisteet Kajaanista.

Hermes kärsi läpi ottelun tehottomuudesta ja sai ainoan maalinsakin vasta päätöserän alussa. Taistelu voitosta kaatui kuitenkin kurittomuuteen, sillä ylivoimille päästyään iskivät vieraat kaksi maalia eikä isäntien kirivaihe päässyt kunnolla käyntiin.

Molemmat maalivahdit olivat ottelun parhaimmistoa. Isäntien Teemu Seppänen torjui jälleen näyttävästi ja vieraiden Samuel Baros tuntui olevan kuin muuri omalla maalillaan.

Hokin toiveet pääsystäpudotuspeleihin koki kovan kolauksen ja katseet kannattaakin suunata alaspäin. Peliitat ovat neljän pisteen päässä ja hamuavat pois karsijan paikalta. Hermes puolestaan nousi tasapisteisiin KeuPa HT:n kanssa ja paremmalla maalisuhteellan nousi sijalle seitsemän.

Kaikki Mestiksen otteluvideot löydät kootusti osoitteesta jatkoaika.com/videot/mestis

Liigassa piipahtanut Janne Seppänen oli pelipäällä ja nosti KOOVEEn takaisin kärkeen

KOOVEE haki kauden avausvoittonsa KeuPa HT:sta vahvalla viimeistelyllä ja loistavalla maalivahtipelillä. Keuruulaisten tehot tuntuivat hukkuneen, vaikka kolme maalia saivatkin tehtyä.

KeuPa HT oli voittanut joukkueiden kaikki kolme edellistä kohtaamista ja aloitti nytkin terävästi. Tomi Risteli KOOVEEn maalilla oli kuitenkin vaikea ohitettava, joten maalinteon aloitti vierasjoukkue. Vauhtiin päästyään KOOVEE takoikin maaleja liukuhihnalta ja varsinkin Liigassakin piipahtanut Janne Seppänen oli pelipäällä keräten tehot 3+1. Isänniltä nuori Samuel Valkeejärvi oli illan onnistujia tehden uransa avausmaalin.

KeuPA HT joutui sarjataulukossa päästämään Hermeksen ohitseen. Joukkueet ovat tasapisteissä, mutta kokkolalaisilla on parempi maalisuhde. KOOVEE puolestaan nousi Mestiksen kärkeen, pisteellä ohi tänään huilanneen Ketterän.

Kaikki Mestiksen otteluvideot löydät kootusti osoitteesta jatkoaika.com/videot/mestis

Lohipaidat kävivät onnistuneella ryöstöretkellä Savonlinnassa

Tehottomuus ja toisen erän musta puoliminuuttinen SaPKon turmana. Lopun kiri oli tehokas, mutta minuutit lopuivat kesken.

Iisalmesta hienon vierasvoiton hakenut SaPKo lähti otteluun kovin odotuksin. Se onnistuikin iskemään avausmaalin heti ottelun alussa, mutta hiukan haparoiva puolustuspelaaminen avitti vieraat kuitenkin avauserässä johtoon. Toisessa erässä K-Vantaa iski kaksi maalia ainoastaan 19 sekunnin välein ja tämä riitti maalissa olleelle Roope Urpolahdelle. Maalille luistellut Oskari Salminen olikin ohittamaton, mutta isäntien kirivaihde ei kuitenkaan riittänyt aivan tasoitukseen asti. Päätöserässä SaPKo nousi maalin päähän, mutta sen jälkeen tuli pelikellossa minuutit täyteen ja täysi pistepotti matkasi lohipaitojen mukana Vantaalle.

saPKo jatkaa sijalla viisi ja K-Vantaa jatkaa edelleen kirimistä pudotuspeliviivan yläpuolelle. Hermes ja KeuPa HT ovat nyt kuuden pisteen päässä.

Kaikki Mestiksen otteluvideot löydät kootusti osoitteesta jatkoaika.com/videot/mestis