Mestis-kierros: IPK ja Ketterä kymppikerhossa, Joensuussa kahdeksan maalin päätöserä

MESTIS / Kierrosraportti
Mestis-kierros tarjosi IPK:n ja Ketterän murskavoitot sekä vaihtelevan ottelun Joensuussa. Pudotuspeliviivan tuntumassa olevat Hermes ja Kiekko-Vantaa nappasivat puolestaan vierasvoitot. Kaikkiaan viisi ottelua tarjosivat yhteensä 49 maalia.

Viitostien derby ratkesi nopeasti

IPK:n ja Hokin ottelussa ratkaisut nähtiin jo avauserässä, jossa kotijoukkue teki viisi maalia.

IPK ratkaisi Hokkia vastaan ottelun jo avauserässä. Kotijoukkue iski kiekon maaliin viisi kertaa. Vierasjoukkueen maalilla Teemu Seppänen ei ollut parhaimmillaan, ja neljän takaiskun jälkeen maalille tullut Tomi Rautio joutui ensi töikseen vastaanottamaan Ville Sippalan läpiajon, josta IPK-hyökkääjä iski kotijoukkueen viidennen osuman.

Toisessa erässä maaleja syntyi kolme lisää, ja loppujen lopuksi suurin jännitettävä asia olikin, nähtäisiinkö ottelussa Mestis-kauden suurin voitto.

Kolmannessa erässä Sippala viimeisteli hattutemppunsa ja Aleksi Honkanen iski IPK:n kymmenennen maalin. Kun Tuomas Tolosen nollapeli piti loppuun asti, IPK nappasi Mestis-historiansa suurimman voiton. Kymmenen maalin ero tarkoitti myös Mestis-kauden suurinta maalieroa kaikki joukkueet huomioiden.

Kaikki Mestiksen otteluvideot löydät kootusti osoitteesta jatkoaika.com/videot/mestis

Hämäläinen ja Mäkitalo hattutemppuihin Imatralla

Myös Imatralla nähtiin kotijoukkueelta kymmenen maalin ilotulitus, kun SaPKo jäi tehokkaan kotijoukkueen jalkoihin. Pelillisesti joukkueiden tasoero ei kuitenkaan ollut aivan sitä luokkaa, mitä tulostaulu pelin päätyttyä näytti.

Ketterän ja SaPKon ottelu alkoi tasaisena, mutta ensimmäisen erän loppupuolella kotijoukkue repi eroa. Valtteri Ojantakanen oli tehnyt Mestis-uransa ensimmäisen osumansa jo neljän minuutin jälkeen, ja erän lopulla maalinteossa onnistuivat myös Joel Olkkonen ja Arttu Rämö.

Toisessa erässä sarjakärki Ketterän ylivoimainen esitys jatkui, ja pelin puolivälissä tilanne oli jo 6–0. Vieraiden Matias Rauvolalla oli erän aikana läpiajo, mutta muuten paikkoja ei juurikaan ollut.

Ketterä jatkoi murskaavaa tahtia päätöserässä, jonka aikana Rasmus Hämäläinen ja Roope Mäkitalo iskivät kaksi maalia mieheen. Kun molemmat olivat onnistuneet myös toisessa erässä, nähtiin pelissä siis kaksi hattutemppua. SaPKo sai päätöserässä kuparisensa rikki, kun Matias Lainio oli onnistunut viidellä kolmea vastaan kavennuksessa.

Jokipojat jatkoi voittoaputkeaan Joensuun maalikarnivaaleissa

Jokipojat ja KeuPa pöllyyttivät maaliverkkoja 12 kertaa keskiviikkoillan kohtaamisessaan. Myös Joensuussa nähtiin hattutemppu, kun Jokipoikien Tatu Kokkola merkkautti tehopisteet 3+2.

Joensuussa vierailija KeuPa HT oli ottelun alussa selvästi parempi. Peli pyöri kotijoukkueen päädyssä, mutta muun muassa Joni Piipponen ja Aleksi Rutanen saivat todeta maalivahti Kasperi Kotkaniemen heitä etevämmäksi.

Erän lopulla kiekko kävi kertaalleen myös Jokipoikien maalin tolpassa. Heti sen jälkeen KeuPa sai tehtyä ansaitun avausmaalin, kun kiekko hukkui Jokipoikien pelaajilta maalin edessä, ja Jesse Pelamo sai iskettyä sen maaliin. Pelamo onnistui minuuttia myöhemmin toistamiseen nopeasta hyökkäyksestä, ja näin ensimmäiselle erätauolle lähdettiin vieraiden kahden maalin johdossa.

KeuPa näytti olevan tyly vieras ja Konsta Keteli teki joukkueen kolmannen maalin toisessa erässä. Erän lopulla otteluun tarjoutui kuitenkin iso käännekohta, kun KeuPan Juho Koivusaari joutui Miro Väänäseen kohdistuneesta polvitaklauksesta suihkuun. Jokipojat kuittasi ensimmäisen osuman kuusi sekuntia myöhemmin Tatu Kokkolan lämärillä.

Kokkola onnistui toistamiseen kolmannen erän alkuun ylivoiman jatkuessa. Jussi Tammela tasoitti ylivoiman päättymisen jälkeen komean kuvion jälkeen. Saku Kivinen onnistui lyhyellä Jokipoikien ylivoimalla siirtämään kotijoukkueen johtoon. Kokkola viimeisteli hattutemppunsa maalin edestä, ja maalijuhla jatkui Lassi Raitasen tulisella lämärillä heti aloitusvoiton jälkeen.

Peli ei kuitenkaan ollut vielä ohi, sillä KeuPan tehomies Janne Väyrynen iski kaksi kavennusmaalia, joista jälkimmäinen syntyi alivoimalla. Toistamiseen Jokipoikien ylivoimapeli ei kuitenkaan pettänyt, joten Kivisen illan toinen osuma viimeisteli tyhjiin loppulukemiksi 7–5. Sekä Kivinen että Kokkola merkkauttivat syöttöpisteitä niin, että molempien pelaajien pistesaldo näytti ottelussa viittä.

Jokipojille kotivoitto oli jo kahdeksas peräkkäinen. Lauantaina putkelle on odotettavissa kova haaste Ketterän saapuessa vierailulle.

Neljän maalin erä takasi Hermekselle voiton

RoKi ja Hermes kävivät tiukan taiston, jossa vierasjoukkue oli lopulta parempi. Hermes nousi samalla kahden pisteen päähän edellä olevasta KeuPa HT:sta. Ohittaminen olisi arvokasta, sillä seitsemännellä sijalla vältettäisiin todennäköisesti Ketterän kohtaaminen puolivälierässä.

Alku lupasi kotijoukkue RoKille hyvää Ville Heikkisen avauserän onnistumisen myötä. Toisessa erässä peli kuitenkin kääntyi vieraiden eduksi.

Ensin RoKin ottelun ainoan rangaistuksen aikana Riku Sihvonen teki ylivoimamaalin melkoisen maalinedusruuhkan jälkeen, ja ottelun puolivälin molemmin puolin Oskari Uomala ja Julius Reini onnistuivat ohittamaan RoKi-vahti Paavo Hölsän.

Heikkisen syötöstä Kasper Elo nostatti lappilaisten toiveita, mutta Henri Limma takasi kokkolalaisille kahden maalin johdon toiselle erätauolle.

Päätöserässä RoKi onnistui vasta pelatessaan kuudella miehellä Rasmus Smedbergin toimesta, mutta kuitti tuli nopeasti Jesper Ahlgrenin osuessa tyhjään maaliin.

Kiekko-Vantaalle arvokas vierasvoitto

Vain hurjalla loppukirillä pudotuspeleihin pääsevä Kiekko-Vantaa teki mitä siltä vaaditaan, kun se kaatoi TUTOn vieraskentällä komean esityksen jälkeen.

TUTO sai otteluunsa Kiekko-Vantaata vastaan liki täydellisen alun, kun venäläisvahvistus Aleksandr Nikulin avasi maalitilin jo 59 sekunnin pelin jälkeen. Maali jäi kuitenkin avauserän ainoaksi, ja toisessa erässä oli Kiekko-Vantaan vuoro juhlia.

Maalinedusruuhkasta Oliver Kiljunen toi lohipaidat tasoihin, ja lisää seurasi Aleksi Halmeen rannelaukauksella ja Julius Valtosen läpiajolla. Kun vielä Roope Niskanenkin onnistui maalinteossa, taululla olivat kahden erän jälkeen lukemat 1−4.

TUTOn kiri alkoi liian myöhään Nikulinin kavennettua neljä ja puoli minuuttia ennen ottelun päätöstä. Halme iski illan toisensa myöhemmin tyhjiin, ja sen jälkeen Eetu Mäki onnistui maalinteossa viimeistellen vantaalaisille 6−2-voiton.

Kiekko-Vantaan harmiksi myös Hermes voitti ottelunsa, joten ero pudotuspeliviivaan säilyi muuttumattomana.