Mestis-kierros: Hokin pudotuspelipaikka lipui vastarannalle − Oliver Kapanen jatkoi siitä mihin isoisänsä jäi

MESTIS / Kierrosraportti
Kuva © Jarno Hietanen
Pudotuspelipaikkojen kannalta elintärkeiden otteluiden viikko. Tämän illan paineet oli kahta viimeistä sijaa ylläpitävillä Peliitoilla ja Hokilla. Otteluiden teema oli kummallekin joukkueelle selkeä − tulos tai ulos.

Otto Huttusen kahden maalin ilta tainnutti Hokin pudotuspelitoiveet

Viitostien derbyn viimeinen osaottelu käynnistyi totutun kuumaverisenä. Heti ensimmäisessä vaihdossa syntyi tunteita herättävä tilanne, kun Hokin Tuomas Komulainen taklasi IPK:n Bastien Maïan ikävästi laitaan.

Tauon jälkeen maalinteon kanssa tuskaillut IPK sai ison helpotuksen ongelmilleen. Karhulauma paukutti Hokin verkkoon toisessa erässä peräti neljä osumaa, joista yksi kuitenkin hylättiin jalkaosumana. Maaleissa onnistui Tatu Kokkola ja Otto Huttunen, joista kumpikin kantoi suurikokoista apinaa selässään. Heidän lisäkseen Mikko Juusola paukutti suoraansyötöstä ohi Tuomas Tolosen. Kotijoukkueen Santeri Haarala käänti ottelun suunnan puolessa välissä erää hänen heppoisesti maaliin menneellä osumalla. Kaksi sekuntia ennen loppua Jaakko Kuusisto kavensi vielä 2−3 vieraiden karmean puolustusvirheen jälkitilanteesta.

Täynnä tarmoa ollut Hokki joutui lopulta pettymään, kun Otto Huttunen pommitti ratkaisulta tuntuneen niitin kolmannen erän alkuminuuteilla. Hokki on todennäköisesti ulkona pudotuspeleistä, kajaanilaisjoukkue voi jäädä silti sarjan viimeiseksi, vaikka onnistuisivat voittamaan jokaisen jäljellä olevista peleistä.

Kaikki Mestiksen otteluvideot löydät kootusti osoitteesta jatkoaika.com/videot/mestis

Peliitat otti askeleen kohti pudotuspelipaikkaa

Peliittojen loppukauden jokaisen ottelun teema on tulos tai ulos pudotuspelien toivossa. Maaliton ja väljä avauserä sopi altavastaajana otteluun lähteneelle Peliitoille. Toisessa erässä vieraat saivat paremman otteen pelistä ja puolen välin krouvissa syntyi kolme maalia kolmeen minuuttiin. Joel Kerkkänen, Erno Ripatti ja Niklas Virtanen iskivät maalin mieheen ja laittoivat sormet ristiin loppuotteluksi.

Kolmannessa erässä vantaalaisillekin tuttu pelaaja Ville Österman niittasi loppulukemat 0−4. Peliittojen kannalta kuitenkin suurin sankari löytyi tolppien välistä. 33 pikkumustaa kiinni ottanut Kristian Tamminen oli joukkueen viimeinen lukko.

Debytantteja ja Samuel Salosia

Tasainen ottelu repesi lopulta kolmannessa erässä, kun Hannu Kapasen pojanpoika Oliver Kapanen iski Mestis-debyytissään kotijoukkueen viidennen maalin. Nuori osuja pelasi isoisänsä jäädytetyllä numerolla.

Samuel Salosten huippuvireiset joukkueet järjestivät maalijuhlat Joensuussa. Ensimmäisessä erässä maalinteon aloitti keuruulaishyökkääjä Tommi Niskanen kauden 10. osumallaan. Hänen osumansa jälkeen avauserässä nähtiin vielä Samuel Salosten kaksi osumaa, tosin eri verkkoihin.

Tilastoihin nimensä kirjautti toisessa erässä neljä eri nimeä. Syöttäjän sukunimi kolmeen eri maaliin oli kuitenkin jälleen Salonen. KeuPan ainoan häkin iski Jani Siekkinen läpiajosta. Joensuulaisille sen sijaan salmiakkia verkkoon laittoivat Lauri Heino, Oula Uski sekä joukkueen kapteeni Esa Lehikoinen.

Kolmannessa erässä KeuPa notkahti pahasti. 7−3 tilanteessa Samuli Tervon tilalle asteli Juho Ahopelto, joka ainakin etäisesti piristi joukkuetta. Ajassa 50:29 KeuPa-päävalmentaja Tomas Westerlund otti maalivahdin pois ensimmäisen kerran ja lähes välittömästi Oula Kuure lähettää limpun maaliin. Rasmus Smedbergin kaukaa tekemä tyhjä maali tuhoaa kuitenkin keuruulaisten loppukirin. Loppulukemat Joensuussa 8−5.

Edes Kari Piiroinen ei onnistunut pelastamaan Turun Tovereita

Tasaisessa avauserässä nähtiin kaksi isäntien tekemää kaunista osumaa. Maaleista vastasivat Eemeli Mäki ja Jeremi Wehmas, joista jälkimmäinen oli alivoimaosuma. Maalittomassa toisessa erässä punahehkua oli enemmän pelaajien kasvoissa kuin punalampussa.

TUTO:n kiri alkoi valitettavasti vasta Tomi Iso-Mustajärven kolmannen maalin jälkeen. Vierasjoukkueen Tappara-laina Saku Salminen iski kauden kolmannen uuninsa neljä minuuttia ennen päätössummeria. Iso-Mustajärvi kuittasi tämän lähes välittömästi venyttämällä Kooveen johtoa kolmeen. Ylivoimalla Jesper Larinmaa kavensi vielä kerran, mutta siihen loppuivat Tovereiden patit.

Tappiokierteestä TUTO:n edellisellä viikolla pelastanut pronssileijona Kari Piiroinenkin jäi lopulta aseettomaksi rämpivää Kooveeta vastaan. Piiroinen päästi 23 kudista neljä sisään.