Mestis-kierros: FPS nousi pudotuspelipaikalle − IPK tuhri Imatralla kaksi rangaistuslaukausta

MESTIS / Kierrosraportti
Kuva © Jarno Hietanen
Kuuden ottelun Mestis-kierroksella kaikki ottelut ratkesivat tällä kertaa jo varsinaisella peliajalla. FPS jatkaa kuumana joukkueena, ja tiukinta taistoa nähtiin Imatralla.

FPS:n seitsemäs peräkkäinen voitto tuli vahvan maalivahtipelin avustuksella

FPS on saanut melkoisen tukun onnistumisia sen jälkeen, kun kausi jatkui koronatauon jälkeen. Tällä kertaa uhriksi joutui Kiekko-Vantaa.

Kovaan vireeseen koronatauon jälkeen päässyt FPS kukisti Kiekko-Vantaan maalein 3−1. Avauserä oli pelillisesti tasaisin, mutta FPS onnistui kahdesti maalinteossa. 18-vuotias Riku Tuomola laukoi ranteella kiekon häkkiin jo toisella minuutilla.

Erän puolivälin tietämissä Joonas Uimonen iski kauden ensimmäisen osumansa kahden miehen ylivoimalla. Toisessa erässä Jukka-Pekka Kurtelius lisäsi forssalaisjohdon kolmeen maaliin, vaikka erä mentiinkin Kiekko-Vantaan hallinnassa. Petrus Lintuselle kirjattiin erässä 20 torjuntaa.

Oliver Kiljunen rikkoi vantaalaisten kuparisen päätöserän aluksi, mutta siihen maalit jäivätkin, joten 43 kertaa torjuneen Lintusen johdolla FPS ohitti sarjassa Peliitat ja on nyt kiinni viimeisessä pudotuspelipaikassa.

Kaikki Mestiksen otteluvideot löydät kootusti osoitteesta jatkoaika.com/videot/mestis

Ketterä viime hetken maalilla voittoon

Ketterä kukisti kierroksen jännittävimmässä ottelussa IPK:n kotonaan. Sankariksi nousi Matias Varttinen, mutta kaksi rangaistuslaukausta torjunut maalivahti Santeri Lipiäinen ansaitsee oman kunniansa.

Kierroksen kärkipään kamppailussa Imatralla vierailija IPK vastasi avausmaalista. Ville Järvinen laukoi ja Santeri Lipiäinen hutiloi paluukiekon Matias Lainiolle, jolla oli helppo työ viimeistellä. Henry Karjalainen tasoitti pikaisesti.

Toisessa erässä Ville Sippala teki upean maalin voitettuaan ensin Henry Maarnelan kaksinkamppailussa. Juuri ennen sitä IPK:lla oli rangaistuslaukaus, jossa Lipiäinen pysäytti Mikko Juusolan. Ketterä kuittasi Jesse Hallikkaan läpiajomaalilla erän puolivälin jälkeen, mutta Juusola onnistui myöhemmin maalinteossa, mikä tarkoitti vierasjohtoa päätöserään lähtiessä.

Ketterä nousi tasoihin kolmannen kerran, kun Roope Reini sai syötön vapaaseen tilaan ja laukoi kiekon maaliin. Kolme minuuttia myöhemmin IPK sai ottelun toisen rangaistuslaukauksensa, mutta tälläkään kertaa ei tullut tulosta, kun Lainio joutui Lipiäisen pysäyttämäksi.

Ketterä väänsi ottelusta lopulta voiton, sillä joukkue siirtyi ensimmäistä kertaa ottelussa johtoon viimeistä edellisellä minuutilla. Roope Mäkitalon laukaus viuhui ohi, mutta kiekko kimposi Matias Varttiselle, jolla oli helppo työ iskeä se maaliin ohi Samu Pakarisen.

Kaikki Mestiksen otteluvideot löydät kootusti osoitteesta jatkoaika.com/videot/mestis

Hokille seitsemäs peräkkäinen tappio

Joensuun Kiekko-Pojat otti rutiinivoiton sarjajumboksi pudonneesta Kajaanin Hokista. Suurimmat maalitalkoot nähtiin jo ensimmäisessä erässä.

Hokki onnistui maalinteossa jo toisen minuutin alussa, kun Samu Pyykkösen rannelaukaus ohitti Eetu Randelinin. JoKP kavensi Valtteri Lipiäisen maalilla rintamahyökkäyksestä.

Kolme minuuttia myöhemmin maalinteossa onnistui Rasmus Smedberg ja toisessa erässä Oula Uski onnistui nopeasta hyökkäyksestä puolustuspään aloitusvoiton jälkeen.

Päätöserässä JoKP joutui turvautumaan aikalisään jo aikaisessa vaiheessa, mutta joukkue kesti ja erä päättyi maalittomana. Näin Hokin asema sarjan jumbopaikalla muodostui entistä tukalammaksi.

Kaikki Mestiksen otteluvideot löydät kootusti osoitteesta jatkoaika.com/videot/mestis

Kiekko-Espoo kesti vaivoin kolmannen erän

Kiekko-Espoo näytti menevän kahden erän perusteella helppoon voittoon, mutta päätöserässä tuhrittiin pitkä ylivoima ja sen jälkeen seurasi kotijoukkueen jäähysuma, josta Peliitat osui kahdesti. Tasoitusosumaa ei kuitenkaan nähty, ja näin sarjakärki nappasi täyden pistepotin.

Espoossa kotijoukkue hallitsi pelin alkuhetkiä, mutta vaarallisia laukauksia nähtiin kuitenkin vähänlaisesti. Vierasjoukkue Peliitat avasi ottelun maalinteon, kun Niko Sihvosen laukaus kimposi espoolaispelaajasta maaliin. Kiekko-Espoon tasoituksesta vastasi uransa ensimmäisellä Mestis-osumallaan Jesse Pesonen.

Toisessa erässä Kiekko-Espoo pyöritti pitkään kuudella viittä vastaan siirretyn rangaistuksen aikana. Se ei tuonut tulosta, mutta ylivoima onnistui, kun Joni Jurmo lämäsi tulisesti kiekon maaliin. Toisessa erässä Kiekko-Espoo iski kaikkiaan kolmesti. Julius Rantaeskolan 3−1-maali kelpaa maalikoosteisiin, Leevi Lembergin osuma puolestaan syntyi melkoisen sekamelskan jälkeen.

Kolmas erä oli rangaistusten sävyttämä. Kiekko-Espoo ei hyödyntänyt viiden minuutin ylivoimaa, ja sen jälkeen kotijoukkue otti neljä kahden minuutin rangaistusta. Markus Lahtinen ja Oliver Kinnunen toivat komeilla laukauksillaan vierailijan maalin päähän, mutta viimeinen ylivoima ei tuonut tulosta, ja rangaistusaitiosta tullut Pesonen viimeisteli itseluottamuksella omasta päästä tyhjään maaliin.

KeuPalle kierroksen suurimaalisin voitto

KeuPa HT ei vauhtiin päästyään jättänyt epäselvää paremmuudesta Hermestä vastaan. Pistekärki Joonas Larinmaan kaksi maalia johdattivat kotijoukkueen neljän maalin voittoon.

Keuruulla avausmaalia saatiin odottaa yli ottelun puolivälin, kunnes KeuPan Samuel Salonen onnistui hyökkäyspään aloitusvoiton jälkeen. Myöhemmin erässä molemmat joukkueen onnistuivat kertaalleen ylivoimalla, kun KeuPan Joonas Larinmaa ampui tarkan laukauksen yläkulmaan, ja vieraiden Zdenek Sedlak toi Hermeksen maalin päähän.

Kolmannessa erässä KeuPa kuitenkin karkasi, kun Justus Mikkonen, Larinmaa Ja Tommi Niskanen onnistuivat maalinteossa. Larinmaa on osumiensa myötä koko Mestiksen pistepörssin kärjessä, kun taas Niskanen hallitsee ylivoimaiseen tyyliin tulokkaiden pörssiä.

KeuPa on voittanut kuudesta viime ottelustaan viisi, kun taas Hermeksen saldo on täysin päinvastainen.

Kaikki Mestiksen otteluvideot löydät kootusti osoitteesta jatkoaika.com/videot/mestis

Tutolle vuoden ensimmäinen voitto

Koronatauon jälkeen kahdeksan tappiota putkeen kokenut Tuto onnistui viimein voittamaan, kun Koovee kaatui maalein 5−2.

Tuto avasi maalitilinstä avauserässä komealla tavalla, kun Olli Valtola hyödynsi Jesper Larinmaan poikittaissyötön. Tilannetta edesauttoi kahden Koovee-pelaajan kompurointi.

Toisessa erässä vierailija tasoitti nuoren puolustajan Karri Ahon komealla lämärillä yläkulmaan. Ilo kesti vain vähän aikaa, kun Tuton kokeneesta osastosta Kristian Tuohilampi onnistui maalinteossa.

Kolmannessa erässä Koovee tasoitti Eemeli Mäen osumalla. Tämän jälkeen kotijoukkueen kauden ensimmäistä Mestis-otteluaan pelannut tšekki Adam Kalaj teki voittomaaliksi jääneen osuman, ja Juho Virtanen lisäsi johtoa 36 sekuntia myöhemmin. Jonne Jantusen tyhjään maaliin tekemä osuma viimeisteli Tuton ensimmäisen voiton koronatauon jälkeen.

Kaikki Mestiksen otteluvideot löydät kootusti osoitteesta jatkoaika.com/videot/mestis