Mestis-kierros: Espoossa tunteita herättävät loppusekunnit, KOOVEE voittoon jumbokamppailussa

MESTIS / Kierrosraportti
Kuva © Tiia Mahkonen
Torstainen Mestis-kierros tarjosi kuusi ottelua samojen joukkueiden kesken, jotka olivat kohdanneet myös päivää aiemmin. Kierroksella nähtiin niin revansseja kuin tuplavoittoja.

Kiekko-Pojat toistamiseen voittoon pelikarhuista

IPK:n tuska näkyy tulostaululla. Viikon saldona kuusi pelattua erää ja tehtynä yksi maali ylivoimalla.

Keskiviikon heikon kotiottelun jälkeen vierailja Pelikarhut lähti hakemaan kasvojen pesua illan ottelusta, kun eilinen ottelupari kohtasi nyt vuorostaan Joensuusta.

IPK tulikin otteluun pirteästi ja hallitsi kenttätapahtumia ehkä hienokseltaan. Maalinteon tuska on karhunutuille kuitenkin melkoinen, eikä hallinta johtanut edes oikein kunnon maalipaikkoihin.

Eilen Kiekko-Pojat löivät IPK:n ylivoimalla, kun iisalmelaiset viihtyivät jäähyboksissa kaiken kaikkiaan lähes puolen ottelun ajan. Torstai-iltaan vieraat olivat lähteneet huomattavasti paremmalla pelikurilla ja tarpeettomat jäähyt pysyivät poissa.

Ensimmäisen erän ainut tilastomerkintä tuli vasta erän viimeisellä peliminuutilla, kun Samuel Timonen otti taklaustilanteessa jalkaa avukseen ja lunasti aivan oikeutetusti itselleen kakkosen kampituksesta. Kirsikkana kakun päällä turhautunut Timonen huitaisi vihellyksen jälkeen vielä kiekon rystyllä päätyyn ja tuomarin kädet kävivät nopeasti lanteilla käytöskympin merkiksi.

Toinen erä jatkui ekan erän malliin. Erässä tarjoutui myös IPK:lle mahdollisuus maalintekoon ylivoimalla Joel Kerkkäsen koukkaamis- ja Kiekko-Poikien joukkuerangaistusten aikana. Ylivoima oli kuitenkin tutun tehotonta, eikä vapauttavaa avausmaalia nähty.

Kun vierailija ei onnistu, niin lopulta kotijoukkue Kiekko-Pojat onnistui. Kolmisen minuuttia ennen eräsummeria Bastien Maïa syötti ensin hyökkäysalueella huolimattomasti kiekon vastustajan luistimiin ja syntyneestä vastahyökkäyksestä Eemeli Jeskanen lapioi avausmaalin Niko Kuirin ja Santeri Koposen syötöstä.

Erän lopussa IPK pääsi jälleen kokeilemaan ylivoimaansa, mutta jo kiekon vienti alueelle tuotti joukkueelle vaikeuksia.

Kolmas erä toi lopullisen ratkaisun ottelulle varsin nopeasti. Kun erästä oli pelattu viitisen minuuttia, iskivät Aaron Miller ja Miska Hattunen maalit mieheen ja Kiekko-Pojat siirtyi jo 3−0-johtoon. IPK sai hieman balsamia haavoilleen Aku Kinnarin ylivoimamaalilla erän puolivälissä, mutta Jonne Bryggerin 4−1-maali sinetöi voiton Kiekko-Pojille.

Viimeisen sekunnin dramatiikkaa − Kiekko-Espoon maali hylättiin, Kiekko-Vantaa jatkoaikavoittoon

Espoossa ottelu sai dramaattisen päätöksen, kun Kiekko-Espoo näytti tehneen voittomaalin pelin viimeisellä sekunnilla. Osumaa ei kuitenkaan hyväksytty, ja jatkoajalla vierailija Kiekko-Vantaa vei kaksi pistettä tyhjiin tehdyllä voittomaalilla.

Espoossa ottelu alkoi varsin tunnustelevasti. Kiekko-Espoo puolusti huomattavasti varmemmin kuin edellisessä ottelussa, eikä Kiekko-Vantaa päässyt maalin eteen. Kotijoukkueellakin oli vaikeuksia päästä paremmille maalipaikoille, mutta erän lopulla maalitili kuitenkin aukesi, kun Kasper Elo maalasi komean kuvion jälkeen.

Kiekko-Vantaa aloitti toisen erän ylivoimalla ja saikin sai parempaa otetta kiekolliseen peliinsä, mutta välillä omaan päähän tuli vaarallisia tilanteita. Kiekko-Espoon viimeiset ratkaisut olivat kuitenkin huonoja. Toisella ylivoimallaan Kiekko-Vantaa tasoitti Joni Piipposen komealla rystylaukauksella.

Vantaalaisten ilo jäi lyhytaikaiseksi, kun Eemeli Laine pupelsi hyökkäyssiniviivalla ja Tommi Takaveräjä karkasi läpiajoon. Laukaus osui tolppaan, mutta kimposi siitä maalivahti Samuli Tervon selkään ja edelleen maaliin. Myös Kiekko-Vantaa sai erässä läpiajon, mutta sillä kerralla Roope Taponen oli Jaakko Kuusistoa etevämpi.

Kuusisto onnistui kuitenkin tasoittamaan, kun kolmatta erää oli pelattu vajaat kuusi minuuttia. Miro-Pekka Saarelainen antoi syötön maalin takaa, ja Kuusisto laukoi yläkulmaan. Kiekko-Espoo sai perään kaksikin ylivoimaa, mutta niiden aikana ei tulosta tullut ja vaarallisin paikka oli vantaalaisten Atte Mäkisen läpiajo.

Kotijoukkue hallitsi kolmannen erän loppua, ja vain 0,4 sekuntia ennen peliajan loppua Mikko Lehtosen kääntölämäri löysi tiensä maaliin. Tilanne kuitenkin katsottiin videolta, ja lopulta osuma hylättiin, eikä syytä perusteltu millään tavalla.

Kiekko-Espoo teki saman tempun kuin Venäjä EHT-turnauksessa eli haki voittomaalia ilman maalivahtia. Uhkarohkea yritys ei onnistunut, vaan Piipponen kuittasi tyhjiin ottelun toisen osumansa, ja näin Kiekko-Vantaa voitti myös torstain kohtaamisen.

KOOVEE näpäytti Peliittoja joukkueiden toisessa perättäisessä kohtaamisessa

Eilisiltana joukkueiden välillä Hakametsässä nähtiin tasainen taistelu, eikä tämäniltainen Heinolan näytös jättänyt myöskään kylmäksi. Kansalle tarjoiltiin viihdettä koko rahan edestä KOOVEEn voittaessa voittolaukauskilpailun jälkeen lukemin 2–1.

Tasaisen ottelun ensimmäiset maalit nähtiin vasta kolmannessa erässä, kun Perttu Aho ja Leevi Tukiainen pöllyttivät maaliverkkoa. Ratkaisua haettiin jatkoajalta, jossa KOOVEE meinasi lahjoittaa kahden miehen ylivoiman ansiosta lisäpisteen Peliitoille. Peliitat ei tätä hyödyntänyt ja ratkaisua ei viisiminuuttinen tarjoillut, joten ottelun voittajaa lähdettiin hakemaan voittomaalikilpailusta.

Voittomaalikilipailun ja ottelun sankariksi nousi Mestis-kaukaloihin viime kierroksella takaisin palannut Jani Nyman taiturimaisin ottein ohi Oskari Parviaisen. Vierasjoukkue sai lisäpisteestä kiittää ansaitusti heidän vahtiaan Verneri Virtasta, joka varmoin ottein antoi joukkueelle voiton avaimet.

Muokattu 2.1.21 klo 14.45: KOOVEEn maalilla pelasi Verneri Virtanen, eikä Kari Piiroinen