Mestis-kausi polkaistiin uudestaan käyntiin Tampereella − Kristian Tamminen Peliittojen sankari

MESTIS / Kierrosraportti
Kuva © Jarno Hietanen
11.2.
2021
Mestis-kausi käynnistyi Tampereella yhden ottelun kierroksella yli kahden kuukauden tauon jälkeen, kun Tampereen Koovee isännöi Heinolan Peliittoja. Erittäin sekavan ja rikkonaisen ottelun vei lopulta nimiinsä Peliitat, kun se haki kolme pistettä Hakametsästä 3−2-lukemin.

Ottelun kulku oli sitä mitä osattiinkin odottaa. Peli oli sekavaa menoa pitkän tauon jälkeen ja kiekko pomppi pelaajilta sekä joukkueilta toisille. Kumpikaan joukkue ei meinannut saada omaa koneistoaan kunnolla käyntiin.

Kevään avausmaali nähtiin ylivoimalla ajassa 6.24, kun Peliittojen Petteri Haveri survoi maalinedustalta irtokiekon ohitse Kooveen maalilla pelanneen Kimmo Rautiaisen. Syöttäjiksi maaliin merkittiin Oliver Kinnunen ja Markus Lahtinen.

Vain reilut kaksi minuuttia tästä, niin Hakametsässä oli ehtinyt punalamppu syttyä jo kahdesti. Kerran kumpaisessakin päädyssä, kun ensin kotijoukkue iski ottelun tasoihin Eemeli Mäen maalilla Niklas Mattilan ja Santeri Kanasen esityöstä ohi peliittamaalilla torjuneen Kristian Tammisen.

Ja vain hetki edellisestä vierailijoiden Niklas Virtanen runnoi kiekon jälleen tamperelaisten maaliin, johon syöttöpisteet kirjautti Jere Vertanen ja Kinnunen.

Koovee nostaa tempoa

Ottelun toinen erä oli muutamaa vastahyökkäystä lukuun ottamatta kotijoukkueen hallintaa, ja koko kauden kiusannut vaiva Peliittojen pelissä näkyi myös tänään Tampereella. Toisen erän kirous vaivasi vierailijoita, mutta takaiskuilta kuitenkin Peliitat pystyi välttymään ja pitämään johtoasemansa viimeiseen erään.

Erän ainoat tilastomerkinnät olivat rangaistuksia, joita Kooveelle merkattiin yksi kaksiminuuttinen ja Peliitoille vastaavasti kaksi pientä rangaistusta. Peliittamaalilla torjunut Tamminen joutui erässä venymään 12 kertaa kiekon tielle, kun vastaavasti virkaveli Rautiaiselle kiekkoja tipahteli kohti vain neljä kertaa.

Päätöserä ei ehtinyt kunnolla edes alkaakaan, kun Kooveen Niko Lahtinen iski kiekon maaliin vain 45 pelatun sekunnin jälkeen. Syöttöpisteille pääsivät Santerit Sillanpää ja debyyttinsä Kooveen paidassa tehnyt Aalto.

Ottelun ratkaisu nähtiin erän jälkimmäisellä puoliskolla, kun Peliitat otti loistavan kiekonriiston omalla alueellaan ja iski vastahyökkäyksestä kiekon Rautiaisen selän taakse. Asialla oli illan pistekuningas Markus Lahtinen, ja syöttöpisteille pääsivät Oscar Lemström ja Oskari Lemetyinen.

Koovee ei meinannut saada missään vaiheessa kunnollista loppukiriä aikaan ja lähempänä maalia oli vierailijat, jotka pääsivät loppuminuuteilla hyökkäämään jopa kolmella yhtä vastaan. Kooveen kiriä ja ottelun sekavuutta kuvasti hyvin myös viimeisen minuutin sekaannus. Koovee kutsui maaliltaan Rautiaisen pois, mutta vaihtopenkillä ei tähän reagoitu laisinkaan ja kotijoukkue pyöritteli lähes toistakymmentä sekuntia ilman maalivahtia viidellä kenttäpelaajalla.

Peliitoille kevään avausvoitto ja sankarina olivat kaksi pistettä iskenyt Lahtinen ja maalilla 27 torjunut Tamminen. Kooveen maalilla torjuneelle Rautiaiselle kirjattiin 20 koppia.

Kummankin joukkueen matka jatkuu huomenna, kun Koovee matkaa Forssaan FPS:n vieraaksi ja Peliitat isännöi Heinolassa Kiekko-Vantaata.

Kaikki Mestiksen otteluvideot löydät kootusti osoitteesta jatkoaika.com/videot/mestis