Mestis: Otto Niemisen kuuden pisteen superilta toi FPS:lle murskavoiton RoKista

MESTIS / Kierrosraportti
Otto Nieminen kasasi tehot 3+3, kun FPS löylytti kotonaan RoKin 8-1. KOOVEE jäi Keuruulla KeuPa HT:n jalkoihin. Kiekko-Vantaa otti voiton kuumasta IPK:sta. Imatralla Hokin Valtteri Niemellä keitti totaalisen yli 52 jäähyminuutin veroisesti.

FPS järjesti kotonaan murskajaiset RoKia vastaan

FPS oli tyly isäntä RoKille. Ykkösketjun tehoduo Otto Nieminen ja Mikko Lahtela kokosivat kahteen pekkaan kymmenen tehopinnaa.

Forssassa FPS:n ja RoKin välinen ottelu oli alkuun vauhdikas ja tasaväkinen. Paikkoja syntyi puolin ja toisin, mutta maalit siunautuivat isännille. Otto Nieminen veivasi taidokkaasti puolittaisesta läpiajosta kolmen minuutin pelin jälkeen.

Avauserän puolivälissä Mikko Lahtela nosti forssalaisten toisen maalin koko ketjun toteuttaman terävän ja näyttävän hyökkäyksen päätteeksi. 3–0-osuman iski Paavo Tyni ylivoimalla.

Ottelu ei ollut yleisilmeeltään mitenkään erityinen rujo, mutta toisen erän viidennellä minuutilla pimeni RoKi:n kakkoskentällä. Ensin taklasi Lauri Heino Niemistä selästä vaarallisen läheltä laitaa. Vaikka isku ei ollut kovin likainen, joutui Heino selvittämään tekosensa 2+10-rangaistuksella. Heti seuraavasta aloituksesta Saku Kivinen löi aloitusvastustajansa Karri Forsblomin jään pintaan täysin tarpeettomasti. Seurauksena toinen 2+10 RoKi:lle. Seuranneessa erikoistilanteessa Otto Nieminen ja Mika Huhtasalo veivät FPS:n 5–0-johtoon. Tommi Ronkainen RoKi-maalilla sai tarpeekseen.

Batyrlan Muratov pelasti RoKi:n kasvot särkemällä Petrus Lintosen nollataian, mutta kuin kostoksi tästä täydensi Nieminen hattutemppunsa 14 sekuntia ennen taukoa. Ottelu oli jo ratkennut. Kolmoserässä FPS:n kultakypärä Jere Jokinen sekä Atro Lehtinen pöllyttivät maaliverkkoja vielä lisää.

Tehot 3+3 kasannut Otto Nieminen oli selkeästi ottelun hahmo, mutta ei pidä unohtaa neljä maalia järjestänyttä Joonas Uimosta sekä tehot 1+3 merkkauttaneita Jokista ja Lahtelaa.

Kiekko-Espoo kotivoittoon Olli Iisakan maaleilla

Olli Iisakka nousi kotiyleisön sankariksi iskemällä kaksi maalia Kiekko-Espoon työläässä 3-1-voitossa Hermeksestä.

Ottelun eteni tasasesti, vaikka Hermes saikin pyöritettyä peliä Kiekko-Espoon alueella. Olli Iisakka avasi kotijoukkueen maalitilin ensimmäisen erän puolivälissä viimeistelemällä takatolpalta Oula Kuuren syötön pömpeliin. Espoolaisen ilo hyytyi vielä ennen taukoa. Arttu Tuomaalan ajattelemattoman rangaistuksen aiheutuneella ylivoimalla Julius Reini tasoitti puntit.

Toisessa erässä Kiekko-Espoo sai käännettyä joitakin hyökkäyksiä, joissa oli vaarallisen tilanteen aineksia, mutta vauhti ja keinot eivät riittäneet Hermes-puolustuksen ohittamiseksi.

Kiekko-Espoon yritys tuotti tulosta päätöserän viidennellä minuutilla. Kiekko tosin kimposi maaliin Kasper Elon jalasta, mutta protestoinnin jälkeen osuma hyväksyttiin. Kolmas maali kolmisen minuuttia myöhemmin oli sentään tyylikkäämpi. Iisakka kiersi alimman puolustajan päästen nokikkain Rasmus Korhosen kanssa.

Hermeksellä oli enää harvakseltaan paikkoja lisämaaleihin, ja loppulukemat 3–1 kestivät loppuun asti.

Ketterälle helppo voitto, Valtteri Niemelle hurjat jäähyminuutit vanhassa kotihallissaan

Vain kertaalleen tällä kaudella hävinnyt Ketterä jatkaa sarjakärjessä, kun Hokki kaatui lähes leikitellen. Hokki-hyökkääjä Valtteri Niemen huumori ei tähän leikkiin riittänyt, joten miehelle tuomittiin yhdestä tilanteesta useampikin iso käytösrangaistus.

Jälkiviisastelu on tunnetusti turhaa, mutta Pasi Räsäsen ja muun Hokki-valmennuksen mielessä saattaa käydä pitkän kotimatkan aikana muutamaankin kertaan, että mahtoiko olla oikea ratkaisu vaihtaa maalivahtia voitto-ottelun jälkeen?

Savonlinnasta vieraspisteet perjantaina torjunut Patrik Koivisto aloitti nimittäin Imatralla penkillä, mutta sai luistella maalin suulle, kun Alex Mäkelä oli päästänyt kaksi ensimmäistä kohti tullutta laukausta selkänsä taakse.

Kahden maalin ero ei ole jääkiekossa vielä mitenkään ratkaiseva, mutta kärkijoukkue-Ketterää vastaan moinen takaa-ajoasema on useimmiten liikaa. Niin oli nytkin.

Ketterä leikitteli itselleen helpon voiton numeroin 5–1. Mikko Haaparanta ja Jesse Viskari tekivät kaksi maalia mieheen. Severi Auvisen Mestis-uran ensimmäinen nollapeli jäi puolestaan vain vähän reilun minuutin päähän.

Hokki sortui ottelussa runsaaseen jäähyilyyn. Peräti 52 vierasjoukkueen 70 rangaistusminuutista tuli kuitenkin yhdestä tilanteesta, kun Valtteri Niemi poltti päreensä päätöserässä. Vaihtopenkiltä käsin peliin verbaalisesti osallistunut Niemi löi lähtiessään mailansa säpäleiksi ja elehti vielä kohti pukukoppiakin marssiessaan.

KOOVEE:lla synkkä reissu Keski-Suomeen

Jäähyt sekoittivat pahasti KOOVEE:n pelaamista Keuruulla. KeuPa HT oli ylivoimalla melko tehoton, mutta hyödynsi paikat vierailijoita tehokkaammin tasaviisikoilla. Jere Helenius ja Tommi Niskanen latoivat kaksi maalia mieheen.

Kevyellä luistimella otteluun lähtenyt isäntäjoukkue hallitsi avauserää, ja KOOVEE teki avauksesta itselleen vaikean kolmella kaksiminuuttisella. Hankalan alkukauden pelannut Jere Helenius osui kahdesti viidessä minuutissa. KeuPan ykkösketjun peli kulki muutenkin mainiosti – Jaakko Heikkinen alusti kummatkin Heleniuksen maalit.

KOOVEE sai tuiki tärkeän kavennuksen heti toisen erän alussa, kun Adam Wolin pääsi yllättämään Sami Sunin.

KOOVEE:n hyvä vire katkesi Joona Veikkolan 2+10 -rangaistukseen päähän kohdistuneesta taklauksesta. Vaikka joukkue kesti alivoiman, melkein heti sen päätyttyä iski Iiro Hietakangas lukemat 3–1 saatuaan kiekon maalin eteen onnekkaasta kimmotuksesta.

Tässä tilanteessa KOOVEE:n maalivahti Verneri Virtanen loukkasi jalkansa, ja maalille vaihdettiin Reima-Ville Roos.

KeuPa:n neljäs maali syntyi kakkoserän puolivälissä Tommi Niskasen ohjattua Terry Andin noston verkon perukoille. Ottelua oli vielä puolet jäljellä, mutta pelitapahtumiin nähden tässä osumassa oli jo ratkaisun makua. Niskanen löi myös lopullisen naulan heittämällä 5–1-maalin tyhjiin nelisen minuuttia ennen loppua. Matias Mustonen kaunisteli vielä tilastoja viimeisellä minuutilla.

Kiekko-Vantaalle kauden ensimmäinen kotivoitto

Kiekko-Vantaa pesi kasvojaan ja otti arvokkaan voiton kovavireisestä IPK:sta. 39 kertaa torjunut Sebastian Katajainen oli isäntien suurin sankari.

Sarjajumbo Kiekko-Vantaa oli saalistanut alkukauden kotipeleistään vain vaivaisen yhden pisteen. Ennakkoasetelmat eivät vaikuttaneet lupaavilta nytkään. Perjantaina Hermes tarjoili selkäsaunan Vantaalla ja tänään vastaan luisteli neljän ottelun voittoputkessa lasetellut IPK.

Sebastian Katajainen seisoi kuitenkin kotijoukkueen maalilla muurina ja Kiekko-Vantaa otti ohjakset pelistä Jaakko Kuusiston ja Tommi Laakson maaleilla.

Andrei Galuškin iski IPK:lle kavennuksen toisen erän lopussa ylivoimalla, mutta Roope Elimäki kuittasi isännät takaisin kahden maalin johtoon alivoimalla.

IPK pelasi viimeiset minuutit ilman maalivahtia ja Jaromír Pytlík nostatti vielä vieraiden toiveita kavennuksellaan. Miro-Pekka Saarelainen iski kuitenkin sinetin pelille ja maalasi loppulukemat 4-2 tyhjiin ajassa 59.50.

Vantaalaisten profiilihyökkääjiksi hankituille Elimäelle ja Saarelaiselle osumat olivat kauden ensimmäisiä.

– Meillä oli samanlaista tekemisen meininkiä kuin eilenkin, mutta nyt saimme myös tulosta, eikä tullut hetkellisiä notkahduksiakaan, iloitsi vantaalaisvalmentaja Mika Niskanen C Moren haastattelussa.

Vierasjoukkueen bussissa voidaan keskittyä kotimatkalla sököringin sijasta sormilla laskemisen kertausharjoituksiin. IPK otti tänään nimittäin peräti kolme kaksiminuuttista vaihtovirheistään.