Maalivahdit olivat niukkamaalisen Mestis-illan sankareita – Niko Parkkinen torjui kauden ensimmäisen nollapelinsä

MESTIS / Kierrosraportti
Kahden ottelun Mestis-kierroksella nähtiin vauhdikasta mutta tehotonta kiekkoa. Hokki repi voiton IPK:sta jatkoajalla maalein 2–1, ja Vantaalla voittoisa KeuPa tyytyi vielä vähempään.

Hokki puolusti kotonaan Vitostien herruuden

Hokin ja IPK:n välinen kamppailu oli kovatempoista ja näyttävää kiekkoa. Näytöksestä puuttuivat vain maalit. Isäntien ratkaisijoita olivat Oskari Siiki ja ankaran kiekkosateen selvittänyt Patrik Koivisto.

Inhottavaksi vierasjoukkueeksi kehkeytynyt IPK aiheutti Hokin puolustukselle huolenaiheita pitkin avauserää, ja etenkin kolmosketjun Samuel Timonen ja Santeri Suomalainen vaikuttivat kovin liukkaalta kajaanilaisten puolustuksen makuun. Hokin onneksi Patrik Koivisto oli terävänä maalilla. Hokin omat hyökkäykset puolestaan olivat yksiviivaisuudessaan helposti puolustettavissa.

Isännät sai pari oivallista paikkaa erän puolivälissä. Oskari Siikin veto viuhui hivenen verran yli maalin, ja Tuomas Komulaisen ohjaus ohitti tolpan senttien päästä.
Lopulta Väinö Liikonen tykitti kuparisen rikki 67 sekuntia ennen taukoa. Koivisto ehti vielä pelastaa Timosen huippupaikan puolisen minuuttia ennen summeria – oivallinen sinetti näyttävälle ja vauhdikkaalle erälle.

Ottelu jatkui hektisenä. Kumpikin joukkue tosin terävöitti puolustamistaan, eikä kunnon paikkoja tahtonut syntyä. IPK aiheutti itselleen lisää vaikeuksia jäähyilemällä, mutta Hokin ylivoima oli tehotonta. Voimasuhteiden tasoituttua saivat iisalmelaiset vihdoin kairattua tasoituksen. Jakub Prchal sivalsi kiekon maaliin ajassa 49.54. Osuma vei ottelun lopulta jatkoajalle.

Aiemmin parikin paikkaa hassannut Siiki sai lopulta pukea sankarinviitan ylleen jatkoajan viimeisellä minuutilla. Hokin intensiivinen pyöritys päättyi tiukka rannelaukaukseen B-pisteeltä yllättäen Juha Jatkolan. Siiki teki voittomaalin, mutta Hokin voiton tae löytyy tolppien välistä – Koivisto otti yhteensä 37 koppia.

Tähän päättyi IPK:n kolmen vierasvoiton putki. Sarjataulukossa joukkueet ovat peräkkäin sijoilla 7. ja 8. mutta Hokki sai venytettyä pistekaulaa niin, että sarja on yhä selkeämmin jakautunut kahtia. Ottelussa nähtiin myös harvinaislaatuinen tilanne, jossa kummassakin joukkueessa pelasi kaksosparit: Hokissa Anton ja Daniil Troshin ja IPK:ssa Linus ja Pontus Wernerson.

Yksi maali ja erehtymätön Niko Parkkinen toivat KeuPalle arvokkaan vierasvoiton

KeuPan tappioputki katkesi melkein niukimmalla mahdollisella tavalla. Suomi-sarjasta nostettu Joel Järvenpään ainokainen jäi ottelun ainoaksi täysosumaksi. Niko Parkkinen torjui nollapelissään 31 kertaa.

Kiekko-Vantaan iltapuhde lähti ankeasti liikkeelle. Se missasi ylivoiman heti ottelun alussa, ja sitten KeuPan Joel Järvenpää ohjasi Mikko Lahtisen vedon häkkiin. Maali oli Liikunnan Riemusta nostetulle Järvenpäälle kauden ensimmäinen.

Atte Mäkinen oli vähällä tasoittaa pian takaiskun jälkeen, mutta Niko Parkkinen veti pitemmän korren.

Ironista tai ei, mutta tuota ylivoimavaihetta lukuun ottamatta KeuPa ei saanut oikein mitään aikaan koko ottelun ensimmäisellä kolmanneksella. Samuli Tervolle merkittiin neljä torjuntaa.

Toisessa erän kuva oli Vantaan hallinta, ja KeuPa vastahyökkäykset. Maaleja ei nähty, mistä ennen kaikkea kiitos Tervolle, joka nappasi marjan Tommi Niskasen läpiajosta. Vastapäässä Joni Piipposen nosto tömähti ylärimaan.

Päätöserässä hyökkäyksissä oli enemmän yritystä kuin taitoa. Vedot lähtivät kaukaa, eivätkä maskittomina olleet liian vaikeita vahdeille. Peli aaltoili ja paikkoja syntyi puolin ja toisin, ja vähitellen hallinta siirtyi Vantaalle. Isännät sai kertaalleen kiekon maaliin, osuma hylättiin (pelaaja maalivahdin alueella).

Lisää katkeroitumista vantaalaisittain saattoi aiheuttaa tilanne, jossa Kristjan Kombeen maalintekopaikassa kohdistunut rike jäi viheltämättä. Sen sijaan Nikke Kettukankaan rujo Atro Leppäsen kohdistunut taklaus oli selvä jäähyn paikka.

Lopussa Vantaan koko hurjasti urakoinut ykkösketju sai paikat melkein perätysten, mutta Parkkisen maali pysyi koskemattomana kuin noiduttuna, ja kopparin kauden ensimmäinen nollapeli oli tosiasia. Vaikeaa vaihetta viettävän KeuPan tappioputki katkesi lähes niukimmalla mahdollisella tavalla.