Loukkaantumissuman runtelema KeuPa nujersi Kiekko-Espoon, Eetu Randelin torjui Hokin kumoon

Kiekko-Espoon ahdinko sai jatkoa Keuruulla. Savonlinnassa Hokki törmäsi Eetu Randeliniin. KOOVEE kaatoi hallitusti RoKin ja Kiekko-Pojat niukemmin TUTOn.

KeuPalle komea voitto loukkaantumissumasta huolimatta

Kiekko-Espoon tuskaiset otteet jatkuivat Keuruulla. KeuPa oli kaikessa parempi, vaikka joutui tulemaan toimeen ilman montaa avainpelaajaansa.

Kiekko-Espoon koitos keskiviikkona FPS:n kanssa oli ankea kokemus, ja sama teema jatkui tänään Keuruulla.

Kiekko-Espoo tosin sai jo alkuminuuteilla ylivoimamahdollisuuden ja luotua parikin vaarallista paikkaa. Mutta heti kenttävoimasuhteiden tasoituttua siirtyi kontrolli isännille ja paine Espoon päätyyn. Pitkällisen jauhamisen jälkeen Jaakko Heikkinen viimeisteli röyhkeän maalille ajon päätteeksi ottelun avausmaalin.

Ottelu jatkui vailla merkittäviä tapahtumia erän jälkipuoliskolle. Viisi ja puoli minuuttia ennen taukoa Santeri Suistio ajoi viivalta B-pisteelle ja vihainen ranneveto upposi ylärimaa hipoen häkkiin.

Avauserän loppuhetket olivatkin tapahtumia täynnä. Tunnelman tihentyessä passitettiin Kiekko-Espoon Jesse Tuomela liian holtittomasta mailankäytöstä istunnolle, ja toipilaslomalta palannut Eetu Pylkkänen kiskaisi KeuPan 3–0-johtoon. Olli Iisakka kuitenkin kavensi melkein heti perään. Vielä erän viimeisellä minuutilla nähtiin ikävä episodi, kun Anton Ollikainen sai laittomasta taklauksesta 2+10.

Toisen erän neljännellä minuutilla KeuPa lisäsi johtonsa 4–1. Suistio veti hurjan one-timerin siniviivalta, ja maalin edestä Jere Helenius ohjasi kiekon ylänurkkaan. Tilanne tarkistettiin videolta, ja tuomio oli KeuPan kannalta suosiollinen.

Kolmannessa erässä näytti Kiekko-Espoo jotenkin kadottaneen uskonsa huomiseen. Se ei saanut kolmella ylivoimalla aikaan mitään merkittävää, ja erikoistilanteiden jälkeen Atro Leppänen sinetöi loppulukemat 5–1, ja KeuPa lähtee joulutauolle kolmen makoisan voiton putkessa.

Jollakin tapaa Espoon tuskaisuutta kuvastaa Niko Sompin sukellusjäähy pari minuuttia ennen loppua.

KOOVEE rankaisi kuritonta RoKia

Tampereella RoKi sotki pelinsä ja mahdollisuutensa jäähyilyyn. Vaikka KOOVEEn ylivoima ei ollut säkenöivää, se oli riittävää täysiin sarjapisteisiin. KOOVEEn maalintekijätilastossa esiintyy parikin yllätysnimeä.

Jeremi Wehmas jatkoi siitä mihin keskiviikkona jäi. Tuolloin KOOVEE-pakki teki ottelun viimeisen maalin, nyt ensimmäisen ylivoimalla – ilkeä laukaus siniviivalta KOOVEEn pelatessa ylivoimaa.

KOOVEEn toinen maali viisi ja puoli minuuttia ennen taukoa syntyi kuin salama kirkkaalta taivaalta. Eemeli Mäki täräytti suoraan aloituksesta kiekon ohi Tommi Ronkaisen. Heikki Huttunen toi RoKin takaisin peliin nostamalla kavennuksen kun toista erää oli pelattu vain 20 sekuntia.

Kaiken kaikkiaan avauserä oli vauhdikasta ja näyttävää kiekkoa, mutta ottelun edetessä peli muuttui tarkemmaksi, ja kohokohdat jäivät vähiin. Huttusen maalin lisäksi oikeastaan ainoa mielenkiintoinen tilanne koettiin taukovihellyksen jälkeen, kun Gabin Ville ja Valtteri Ilomäki pitivät keskinäistä palaveriä vielä pitkään pimennetyssä kaukalossa.

Kolmannessa erässä RoKi törmäsi toistuvasti KOOVEEn tiiviiseen puolustuslinjaan, eikä sen suosima pitkä päätyyn ja perään -taktiikka purrut isäntiin. Ainoastaan Villen johtama kakkosketju näytti saavan kiekollista peliä aikaan KOOVEEn päädyssä.

Erän puolivälissä RoKin ylivoimamahdollisuus tyrehtyi alkuunsa, kun jäähyn hankkinut Ville rikkoi puolestaan itse kaksiminuuttisen veroisesti. Minuuttia myöhemmin pääsi KOOVEE kokeilemaan harvinaista neljällä kolme vastaan -ylivoimapeliä.

Vaikka kyseistä peluutusta ei ehkä usein harjoitella, se oli ainakin tänään toimiva: Eppu Varjamo tälläsi komeasti lätyn reppuun ajassa 52.54.

RoKi sai vielä pari paikkaa loppurynnistyksen aikana, kunnes Perttu Aho ratkaisi pelin heittämällä tyhjiin 4–1.

Randelin loisti SaPKon sankarina

Eetu Randelin osoitti jälleen voimansa pelaamalla loistavan ottelun SaPKon maalilla. Huomionarvoista oli myös Troshinin kaksosten kohtaaminen, vaikka kummankin rooli jäi pieneksi.

Hokki otti pelin haltuunsa heti alussa. Pyöritti hyvin peliä SaPKo-päädyssä ja pystyi riistämään kiekkoja hyökkäysalueella todella kovalla prosentilla. Paineen alta pois päästyään myös SaPKo näytti hyökkäyspään osaamistaan. Joukkue loi muutaman erinomaisen tekopaikan, ja pakottivat Hokin roiskimaan, jolloin pelin hallinta siirtyi kotijoukkueelle.

Ottelun kahdeksannella minuutilla SaPKo pääsi ylivoimalle, josta Wiljami Kupiainen rokotti. Viivasta lähtenyt veto ohitti maskissa olleen Patrik Koiviston.

Maalin jälkeen ote siirtyi takaisin Hokille, ja tasoitusmaali seurasikin pian. Ville-Valtteri Mustonen laukoi jäätä pitkin ja kiekko painui luvattoman helposti Eetu Randelinin puikoista sisään.

Tämän takaiskun jälkeen Randelin olikin itse erehdymättömyys. Valtaisaan kiekkolöylyyn joutunut SaPKo-koppari torjui kaikkiaan 41 vetoa ja oli joukkueensa ehdottomasti tärkein pelaaja.

Viitisen minuuttia ennen taukoa Hokin Joonas Virtanen otti 2+10 päähän kohdistuneesta taklauksesta, kohteena SaPKon Matias Mutikainen. Savolaisten ylivoima pyöri jälleen hyvin, erityisesti Matias Lainion pyörittämällä viisikolla, mutta tällä kertaa ei maaleja nähty.

Hokki  hallitsi myös toisen erän alkua myös tasakentällisin. Erän alun paras paikka kuitenkin SaPKon Eetu Mäellä, joka pääsi nokikkain Koiviston kanssa, mutta näyttävistä veiveistä huolimatta maali jäi syntymättä. Hetkeä myöhemmin Jere Kuivisto kilautti tolppaan, ja ote siirtyi erän edetessä jälleen SaPKolle.

Silmiinpistävää oli koko ottelun ajan Hokin todella ahnas karvauspeli. Aggressiivinen taktiikka takasi sen, että vauhtia ja paikkoja riitti jatkuvasti molemmissa päissä kenttää, kun SaPKo pystyi tulemaan melko tehokkaasti karvauksen alta vastahyökkäyksiin.

Avoin peli tuotti ylivoimahyökkäyksiä jatkuvasti molempiin päihin, mutta kummankin viimeistely hieman ontui. Myös maalivahdit olivat iskussa tänään.

Kolmannessa erässä Hokki hallitsi peliä, ja pyöritti SaPKon ykkösketjua pitkään. Maalinteko ei kuitenkaan onnistunut. Heti tämän pyörityksen päätteeksi, hieman varkain, Lainio pääsi vastahyökkäykseen ja ohitti Koiviston. Vain hetkeä myöhemmin Kasper Piitulainen laukoi tilanteeksi jo 1–3.

Pikamaalit lannistivat Hokin taisteluilmettä. Kajaanilaiset saivat vielä loppukiriä aikaiseksi, mutta SaPKo puolusti tiiviisti, ihan huippupaikkoja ei ennen aivan loppusekunteja nähty ja huikean pelin avuaserän hörppäyksestä huolimatta pelannut Randelin hoiteli loput.

Troshinin kaksoset Daniil (Hokki) ja Anton (SaPKo) kohtasivat toisensa vastapuolilla, mutta kummankin suoritukset ottelussa olivat varsin näkymättömiä.

Lehikoinen torjui ja Werbik niittasi ratkaisun Kiekko-Pojille

Turussa tarjoiltiin tarkan laadukasta joukkuepelaamista. Kiekko-Pojat ansaitsi lisäpisteen olemalla maalivahdin ja ykköstykin verran parempi.

Turussa nähtiin harvinaislaatuista Mestis-kiekkoilua, kun TUTO ja JoKP tarjoilivat perjantaiviihteenä varsin kontrolloitua pelaamista. Etenkin ottelun alussa kummankin joukkueen peli-ilme oli varovaisen tarkka, eikä tiukan viisikkopelin seurauksena kummassakaan kenttäpäädyssä nähty suurempia vaaranpaikkoja.

Maaleja Kupittaalla nähtiin vain lyhyenä sykäyksenä ja voittomaalin osalta jatkoajalla. Ratkaisijaksi nousi jatkoajalla tilaa saadessaan JoKP:n ykköshyökkääjä Nicolas Werbik. Tsekkitaituri pääsi etenemään vapaasti aloituspisteen kaarelle ja piiskasi armottoman rannelaukauksen ohi TUTO-vahti Jere Huhtamaan. Maali oli Werbikille kauden yhdestoista.

Varsinaisella peliajalla maalittoman ja niukasti tapahtumia tarjonneen avauserän jälkeen peli aukesi harvinaisen dramaattisin toisen erän alussa. Ensin Timi Lehti kaatoi läpi karanneen joensuulaishyökkääjän ja tuomitun rangaistuslaukauksen veivasi verkon perukoille näyttävästi Joel Kerkkäinen.

Vain minuuttia myöhemmin sama toistui toisessa kenttäpäädyssä. Läpiajorikkeen jälkeen rangaistuslaukaustaitojaan pääsi esittelemään Aleksi Poikola, mutta yritys jäi ponnettomaksi. TUTO sai kuitenkin tasoitusmaalin aikaiseksi heti perään. Pitkän hyökkäyksen päätteeksi Joonas Larinmaa alusti ja velipoika Jesper luuti maalinedustalta 1–1-osuman.

Tämän jälkeen maalihanat sulkeutuivat jälleen. Se ei tosin johtunut maalitilanteiden tyrehtymisestä, vaan suurin yksittäinen syy oli JoKP-torjuja Kasper Lehikoinen. Kotijoukkue otti peliä hallintaansa ja sai rakennettua useamman vaarallisen paikan, mutta Lehikoinen torjui toisessa erässä peräti 16 kertaa, ja koko ottelussa 33 laukausta.

Kolmannessa erässä joukkueet mittelivät jälleen tasapäisesti ja peliajan käydessä vähiin muuttui pelikin jälleen varovaiseksi. Laadukkaan taiston pieneksi kauneusvirheeksi jäi se, että kummankin joukkueen ylivoimapeli oli vaatimatonta lukuisista yrityksistä huolimatta.