Kiekko-Vantaan kiri jäi loppusilausta vaille täyttymystä, KeuPa oli parempi kärkijoukkueiden kohtaamisessa

MESTIS / Kierrosraportti
Kuva © Toni Takala
Kiekko-Vantaa osoitti luontonsa nousemalla neljän maalin takaa-ajoasemasta haastamaan RoKin voitosta. Hokilla oli synkkä ilta Espoossa. Forssassa todistettiin kiekkotrilleriä, ja KeuPa otti voiton sarjakärki Ketterästä.

Aaron Miller nousi Kiekko-Poikien sankariksi

FPS oli pitkään kiinni voitossa, mutta herpaantuminen ottelun jälkipuoliskolla kävi kalliiksi. Kiekko-Poikien Aaron Miller nousi ratkaisijaksi taidokkailla suorituksillaan.

FPS:n ja Kiekko-Poikien välinen ottelu oli kierroksen viihdyttävintä antia. Vaikka maaleja ei tehty montaa, oli ottelu vauhdikasta näytöstä alusta loppuun.

Isäntien Miku Ronkainen löi alkutahdit laukomalla tulisesti ottelun avausmaalin FPS:n ensimmäisestä hyökkäyksestä. FPS piti ottelun kontrollissaan ensimmäisen erän ajan, mutta sitten alkoivat vaikeudet.

FPS joutui selvittämään toisen erän alussa kahden miehen alivoiman, ja silloin rankaisi JokP – Aatu Luusuaniemi käänsi maalin edestä pelin tasoihin.

FPS jatkoi painostamistaan, ja tulosta syntyi. Ensin kolmosketju juoni johto-osuman, jonka viimeisteli Veikka Kärjä. Kolmisen minuuttia ennen taukoa Leevi Kannisto nosti irtokiekon maalin kattoon.

Kiekko-Pojat pisti kaiken peliin, ja paine alkoi hermostuttaa isäntiä. Koko ottelun vahvasti raatanut Aaron Miller nousi esiin. Kolmannen erän viidennellä minuutilla amerikkalainen hurja tykki painui verkkoon, ja neljä minuuttia ennen loppusummeria Nicolas Werbik löi maalinedusruuhkan takaa 3–3-tasoituksen.

Jatkoajalla ratkaisua ei tarvinnut odottaa pitkään. Miller tarvitsi kokonaista kahdeksan sekuntia voittomaalin taituroimiseen.

Kiekko-Espoo nujersi hampaattoman Hokin

Kiekko-Espoo ei jättänyt kajaanilaisille mitään saumaa voitotaisteluun.

Kiekko-Espoo hallitsi hienokseltaan ottelun alkua, ja neljännellä minuutilla Sakari Turtiainen vei isännät johtoon B-pisteen etukaarteelta. Alakynteen jäänyt Hokki haki tasoitusta vastahyökkäyksistä, mutta tolppaa lähemmäs kajaanilaiset eivät päässeet.

Avausmaalin mainion pohjatyön tehnyt Mikko Lehtonen syötti toimistosta Anton Ollikaiselle, joka iski Hokki-ryhmän keskeltä 2–0-maalin.

3-0-maalista suuri ansio lankeaa Niko Sompille: Tarkka syöttö jalkojen välistä selän taakse Jesse Pesoselle joka laukoi pienestä kulmasta maaliin. Kolme takaiskua kymmeneen minuuttiin riitti Patrik Koivistolle.

Hokki sai toisen erän alussa vähän enemmän otetta. Oskari Siiki pääsi laukomaan kun Juho Järvinen makasi jo jäässä kyljellään mutta vedossa ei ollut oikeaa osoitetta. Kiekko-Espoon Oula Kuure sai oman tilaisuutensa tasavajaalla kahdella yhtä vastaan.

Tehokkaammin kiekon kanssa toimi Arttu Tuomaala. Risto Mattila antoi maalin takaa heikon syötön, ja kärppänä paikalla oli Toni Kähkönen. Tämä jatkoi suoraan Tuomaalalle, laukaus Olli Iisakan kautta upposi ja peli oli jo 4–0.

Ottelu kadotti intensiteettinsä. Kähkönen kaunisteli vielä tilastoja iskemällä ylivoimalla Kiekko-Espoon viidennen maalin. Jiri Parviaisen kavennus kolmannen erän puolivälissä oli enää kosmetiikkaa.

KeuPa kuroi voittoon sarjakärjestä

KeuPa selvitti vaikeutensa ja kamppaili sarjapisteet nimiinsä tasokkaassa kamppailussa Ketterää vastaan.

Ketterä ei millään muotoa ujostellut olemassaoloaan Keuruulla, vaan lähti otteluun terävästi ja liukkaasti. KeuPa kuitenkin pääsi asteittain mukaan peliin ja loi avauserän vaarallisimmat paikat. Hyvistä yrityksistä huolimatta maalinteossa onnistui ainoastaan Ketterän Olli Korhonen ylivoimalla erän loppuminuuteilla.

Ottelun tasaväkinen luonne jatkui toisessa erässä. Jesse Liuksiala vei vierailijat kahden maalin karkuun väkevän yksilösuorituksen jälkeen. Liuksialan maali oli samalla ottelun käännekohta. KeuPa alkoi jauhaa hyökkäyksiä, ja väsytystaktiikka tuntui tepsivän.

Valtteri Koskela katkaisi Ketterä-puolustuksen heikon purun  ja löi itse kavennuksen. Vain pari minuuttia myöhemmin Joni Airo laukoi pakin jaloista lukemat 2–2.

Loppuhetkille saatiin vielä tasokkaan ottelun arvoista dramatiikkaa. Ottelun näkyvimpiin uurastajiin kuulunut Eetu Pylkkänen laukoi viivalta 3–2, ja 80 sekuntia ennen loppua Tommi Niskanen iski ylivoimalla 4–2, kun Henri Karjalainen oli ensin hankaloittanut Ketterän elämää jäähyllään.

Anton Stråka herätti vielä kajaanilaisten ohuen toivonkipinän ohjaamalla kavennuksen puolisen minuuttia ennen loppua, mutta lopulta sarjapisteet jäivät Keuruulle.

Kiekko-Vantaa hurja loppukiri ei riittänyt voittoon asti

RoKi oli vähällä tarjota Kiekko-Vantaalle kunnon löylytyksen. Vantaalaiset kuitenkin herättivät ottelun henkiin kolmannessa erässä, mutta kirivaihde alkoi liian myöhään.

Heikki Huttunen oli avauserän näkyvin hahmo iskemällä RoKille kaksi maalia parin minuutin välein. Kiekko-Vantaa pysyi vielä mitenkuten pelissä mukana, mutta Jarkko Pynnösen kiskaisu toisen erän alussa näytti demoralisoivan isännät. Pitkään luistelivat vantaalaiset kuin unessa RoKin nauttiessa vaivattomasta pelaamisesta.

Anton Sikorski iski toisen erän puolivälissä ensimmäisen Mestis-maalinsa, ja Samuli Tervo Kiekko-Vantaan maalilla sai tarpeekseen.

Vaihto näytti piristävän Kiekko-Vantaata, ja ottelu oli jatkossa ihan eri näköinen. Mikael Saha survoi elintärkeän kavennuksen, ja siitä pitäen ottelu oli silkkaa vantaalaishallintaa. RoKin pakka levisi käsiin.

Aapo Ahola ja Niclas Tenhovuori toivat isännät maalin päähän, ja erän puolivälissä Sikorski muuttui hetkellisesti sankarista antisankariksi ottamalla kaksiminuuttisen, jonka aiheuttamalla ylivoimalla Eric Embrich viimeisteli tasoituksen.

Jatkoajalla Gabin Ville pelasti täydet pisteet RoKille, mutta Kiekko-Vantaa oli joka tapauksessa antanut vaikuttavan näytteen taistelutahdostaan.