Kiekko-Poikien ylivoimapeli oli myrkkyä TUTOlle, Hokille työvoitto Kiekko-Vantaasta

MESTIS / Kierrosraportti
Kolmen ottelun kierroksella TUTO sai karvaasti kokea, ettei jäähyily kannata. Hokki sai tehdä täyden iltapuhteen Kiekko-Vantaata vastaan. Kokkolassa FPS kairasi voiton Hermeksestä tasoltaan vaatimattomassa ottelussa.

FPS voittoon pitkän kaavan mukaan

Vahvasti kauden aikana esiintynyt FPS joutui vaikeuksiin Hermestä vastaan. Ratkaisuun vaadittiin lopulta kymmenen laukojaparia voittomaalikilpailussa.

Ensimmäinen erä oli vauhdikasta ja värikästä kiekkoa, vaikka tosin hyvin tehotonta. Lähimmäksi pääsi Hermeksen Erik Ahopelto, jonka viivalta lähtenyt veto kimpoili pelaajasumasta ylärimaan. Avauserän lopulla Heikki Hurme missasi paikan maalin edessä.

Anssi Rantanen särki kuparisen ajassa 22.21, ja Ville Sippala tasoitti kolmisen minuuttia myöhemmin.

Ainekset dramaattiseen kiekkonäytökseen olivat olemassa, mutta esityksestä tuli loppuviimein varsin puuduttava. Enempää maaleja ei nähty eikä sanottavasti paljon mitään muutakaan.

Voittomaalikilpailu venyi aina kymmenteen pariin asti, kunnes Totti Moberg iski ratkaisevan maalin pelastaen täydet pisteet Forssaan.

Hokille työvoitto kiekkotrillerissä

Joonas Savolainen nousi Hokin sankariksi tasaväkisessä kamppailussa Kiekko-Vantaata vastaan.

Valkopaitaiset vantaalaiset loivat laadukkaammat paikat toisen erän alkupuolen ylivoimalla vailla tuloksellisuutta. Isännät oli tarkempi: Hokin Joonas Savolainen ja Oskari Siiki pääsivät kahdestaan läpi, ensin mainittu tarjoili, ja Siiki viimeisteli kauden 18. täysosumansa.

Maali muutti ottelun luonteen. Hokki otti kuskin paikan, ja vantaalaiset joutuivat köysiin. Vieraiden ongelmat kulminoituivat erän jälkipuolella, kun Samu Pyykkö nosti rystyltä lukemiksi 2–0 jälleen alivoimalla. Muutenkin Hokki pyöritti hallitusti kiekkoa Kiekko-Vantaan alueella syöden erikoistilanneminuutit loppuun.

Kiekko-Vantaa pääsi kuitenkin erän vanhetessa niskan päälle, ja vihdoin ylivoima tuotti tulosta myös hyökkäyspäässä, kun Niko Mikkolan veto löysi tiensä verkon perukoille.

Päätöserä alkoi värikkäästi. Sitä ehti vanheta vain minuutin verran, kun Joonas Savolainen vei isännät taas kahden maalin karkumatkalle, ja vain kolme minuuttia myöhemmin Roope Elimäki kavensi 3–2.

Pelikellon näyttäessä lukemia 53.10 iski Savolainen jälleen kirjaten illan kolmannen tehopinnansa ja pari minuuttia myöhemmin Kristjan Kombe toi vieraat taas maalin päähän. Sen lähemmäs ei Kiekko-Vantaa enää päässyt edes kuudella kenttäpelaajalla tai aikalisän avulla.

Kiekko-Pojat murskasi kurittoman TUTOn kolmannessa erässä

Kiekko-Poikien ja TUTOn välinen ottelu oli loppuminuuteille asti tasaista vääntöä. Sen jälkeen hajosi TUTOn pakka jäähyihin, ja Kiekko-Pojat ryhtyi maalintekotalkoisiin. Nicolas Werbik ja Aaron Miller iskivät kaksi maalia mieheen.

Joensuussa Kiekko-Poikien ja TUTOn jäsentenvälisestä kehkeytyi rikkonainen ja kovaotteinen kampailu. Ensimmäisessä erässä tuomittiin peräti 18 minuutin edestä jäähyjä – osa tosin melko hövelisti. Isännät joutui pelaamaan viidellä kolmea vastaan erän kaksi viimeistä minuuttia, ja lopulta Kristian Tuohilampi täräytti johto-osuman 27 sekuntia ennen taukoa.

Toisessa erässä peli rauhoittui, ja Kiekko-Pojat näytti selvittäneen vaikeutensa. Sinnikäs puurtaminen palkittiin, kun Miska Hattunen tasoitti pelin kuutisen minuuttia ennen taukoa.
Pari minuuttia myöhemmin Jere Huhtamaa teki illan, jopa viikon komeimman torjunnan eväämällä Joel Kerkkäsen rebound-vedon lähietäisyydeltä.

Kolmannen erän alussa TUTO selvisi säikähdyksellä, kun Kerkkäsen rangaistuslaukaus kilahti tolppaan, mutta jo seuraavasta hyökkäyksestä Nicolas Werbik veti lätyn erinomaisesti pelanneen Huhtamaan puikoista sisään.

Seuraavaksi otti Jesse Leppikoski monenmoista roolia. Ensin TUTO-laituri joutui kolttosistaan kaksiminuuttiselle, ja melkein heti sen päätyttyä kävi kiskaisemassa pelin tasoihin.

Sitten jotain tapahtui TUTOlle. Viisi ja puoli minuuttia ennen loppua TUTO otti kaksi kahden minuutin rangaistusta, ja Kiekko-Pojat rankaisi. Koko ottelun joka paikkaan ehtinyt ja monessa mukana ollut Aaron Miller tykitti loistavan vedon aivan yläkulmaan.

Jälkitilanteesta Tuohilampi puhui itselleen kaksiminuuttisen. Ja jälleen iski Miller – melkein samalla tavalla kuin 3–2 -maalinsa. Ajassa 56.41 Nicolas Werbik paketoi ottelun lataamalla B-pisteeltä 5–2. Lopussa Julius Korjus kaunisteli vielä lukemia Kiekko-Poikien kannalta.

Ottelu oli luonteeltaan tasainen, ja olisi kenties ansainnut tyylikkäämmän lopun. TUTO pelasi hyvin kaksi ja puoli erää, kunnes sen peli sortui jäähyihin, joista se voi syyttää vain itseään.