KeuPa syvensi Kiekko-Vantaan tuskaa, Juho Liuksialan pistetehtailu jatkuu

MESTIS / Kierrosraportti
KeuPa HT kukisti murheen alhossa taapertavan Kiekko-Vantaan ja nousi sarjakärkeen. JoKP yllätti Ketterän ja FPS kaatoi IPK:n. Hokki venyi jatkoaikavoittoon KOOVEEstä. SaPKo nollasi Hermeksen tapahtumiltaan vaisussa ottelussa.

Karri Forsblom siivitti maaleillaan FPS:n voittoon IPK:sta

FPS otti tyylikkään 5-2-voiton Iisalmen Peli-Karhuista. Maaleista kaksi viimeistelä ottelun loppuhetkillä Karri Forsblom.

FPS siirtyi ensimmäisessä erässä johtoon kokeneen Anssi Rantasen taistelumaalilla. Myös Mika Huhtasalo osui ylivoimalla avauserässä, joten ensimmäiselle erätauolle lähdettiin FPS:n 2–0-johdossa.

Toisessa erässä oli IPK:n vuoro hyödyntää ylivoimansa, kun Janne Hämäläinen viimeisteli kauden kolmannen osumansa. Kolmannessa erässä Miku Ronkainen vei forssalaiset jälleen kahden maalin karkumatkalle komean kuvion jälkeen.

IPK lähti hakemaan osumia ilman maalivahtia, ja Samuel Timonen onnistuikin kavennuksessa. Toista kertaa maalinteko ei enää onnistunut, ja Karri Forsblom viimeisteli tyhjiin FPS:n neljännen maalin. Sama mies kaunisteli vielä kotijoukkueen voittolukemiksi 5–2 pelin viimeisellä minuutilla.

Hokki ja KOOVEE tarjosivat nautittavaa kiekkoviihdettä perjantai-iltaan. Hieno ottelu sai ansaitsemansa jatkoajan, jossa ratkaisijaksi nousi isäntien Samu Pyykkönen

Ottelun alkuvaiheet eivät enteilleet mitään varsinaista kiekkonäytöstä. Ei merkittäviä tapahtumia tai näyttäviä tapahtumia. Samu Kaasisen tarkka veto häkkiin ensimmäisen erän loppuhetkillä ei kipsannut KOOVEEtä, vaan herätti ottelun eloon toiseen erään.

Kumpikin joukkue sai tilaisuutensa toisen erän alkuun, mutta lisämaaleihin tarvittiin ylivoimapeli, Juho Liuksialan orkestroima kuvio ja Santeri Sillanpään viimeistely. Jiri Parviainen kuitenkin palautti Hokin johdon jo seuraavasta tilanteesta.

Erän puolivälin tienoilla koki KOOVEE lisää takaiskuja. Alivoima sekoitti peliä, ja sen jälkeen ajassa 33.31 Väinö Liikonen vei kokkolaiset kahden maalin karkuun. KOOVEE sai kuitenkin elintärkeän kavennuksen reilun minuutin jälkeen - jälleen ylivoimapelillä. Liuksiala-Sillanpää -tandem toimi jälleen, ja tällä kertaa oli Jani Nymanin vuoro viimeistellä.

Ottelun kenties pelaaja Liuksiala kruunasi iltansa tasoittamalla pelin ajassa 44.32, ja lopulta oli vuorossa jatkoaika. Joukkueet pelasivat odottamattoman avointa peliä, mikä avasi paikkoja molemmille. Sankarin viitan puki ylleen Hokin Samu Pyykkönen 40 sekunnin pelin jälkeen.

Ketterä kompuroi kotonaan

JoKP otti yllätysvoiton sarjan kärkipaikasta kamppailevasta Ketterästä.

JoKP aloitti ottelun Imatralla vahvasti, kun tsekkihyökkääjä Nicolas Werbik vei vieraat johtoon jo neljännellä minuutilla. Sarjan kärkipaikalla ollut Ketterä oli ottelussa yllättävissä vaikeuksissa, sillä Mico Luoto teki Kiekko-Poikien toisen maalin, ja Eemeli Jeskanen kolmannen. Näin avauserä päättyi vieraiden kolmen maalin johdossa.

Toisessa erässä kirjattiin tilille vain rangaistuksia, ja Ketterän kauden avaustappio alkoi häämöttää. Kolmannessa erässä Ketterä ei saanut kovaa painostusta aikaiseksi, ja loppuhetkillä Jesse Liuksialan ja Elmeri Kaksosen rangaistukset tuhosivat loputkin haaveet noususta.

Ketterälle tappio oli kauden ensimmäinen, ja se menetti kärkipaikan KeuPa HT:lle. JoKP paranteli asemiaan sarjan häntäpäässä.

Kiekko-Vantaan korpivaellus jatkuu

Kiekko-Vantaa pelasi jälleen vaisusti, eikä siitä ollut suurta vastusta KeuPalle, joka ei sekään ollut parhaimmillaan. Voitto nosti pisteputken rakentaneet keskisuomalaiset sarjan kärkipaikalle.

Kiekko-Vantaan ja KeuPan jäsentenvälinen ei tuntunut syttyvän millään. Kiekko-Vantaan murheenkryyni hyökkäyspeli oli innotonta, ja KeuPaa ideointi näytti lankeavan yksinomaan Matias Mustosen johtaman kakkoskentän harteille.

Justus Mikkosen terävä rannekuti rikkoi kuparisen ajassa 27.50, ja sama mies oli asialla toisen erän alkupuolella, tuplaten sekä ottelun että oman maalitilinsä. Tulikuumaan pelivireeseen yltynyt Atro Leppänen iski 3–0 vain viisi sekuntia ennen taukoa.

Kiekko-Vantaa sai paikkoja pitkin toista erää, mutta maaliin asti kiekkoa ei kuunaan saatu. KeuPan maalilla Juho Ahonpelto torjui 35 vetoa ja joutui antautumaan vain kerran, kun Atte Mäkinen viimeisteli hartaasti haetun kavennuksen ajassa 46.46.

Maali ei ottelun luonnetta muuttanut. KeuPa puolusti johdon, ja lopulta Tommi Niskanen pääsi vielä viimeistelemään 1–4-maalin tyhjiin. Justus Mikkonen nappasi maaliin syöttöpinnan täydentäen komean iltansa kolmannella tehopisteellään.

KeuPa HT nousi voitollaan sarjakärkeen 16 pisteellään.

Kiekko-Espoo haki pisteet Lapista

Erikoistilanneosaaminen oli jälleen suuressa roolissa RoKin ja Kiekko-Espoon kohtaamisessa. Espoolaiset hyödynsivät RoKin epävarman puolustusta armotta suorittaen puhtaan ryöstöretken pohjoiseen.

Kiekko-Espoo aloitti Rovaniemellä maalitalkoot Saku Salmelan onnistuessa rannelaukauksessaan ylivoimalla. Myös RoKin tasoitus syntyi ylivoimalla, tekijänään kazakstanilainen Batyrlan Muratov.

Kotijoukkue teki maalin edestä vielä pukukoppimaalin, kun Lauri Heino vei maalin edestä RoKin johtoon vain 17 sekuntia ennen erän loppua.

Toisessa erässä Mikko Lehtosen vahva nousu toi vieraille ylivoiman. Sen aikana nähtiin Kiekko-Espoolta kolmella yhtä vastaan -hyökkäys, mutta maalia haettiin liian hienolla tavalla ja tilanne kuivui kokoon.

Tiistaina alivoimamaalin Keuruulla tehnyt Kiekko-Espoo sai tilille alivoimaosuman myös perjantaina, tällä kertaa onnekkaasti. Niko Somppi laukoi läpiajosta maalirautoihin ja sen jälkeen Muratov sohi kiekon omiin. Lehtonen osui kahdesti erän loppuminuuteilla RoKi-puolustuksen hapuillessa.

Kolmas erä mentiin kotijoukkue RoKin hakiessa innokkaasti kavennusta. Kiekko-Espoo piti kuitenkin pintansa ja Olli Iisakka teki espoolaisten toisen alivoimamaalin viime kauden seuraansa vastaan.

SaPKo yllätti Hermeksen, Eetu Randelinille komea nollapeli

Savonlinnassa SaPKo puolusti Hermeksen nollille tasoltaan vaatimattomassa ottelussa.

SaPKon ja Hermeksen ottelu ei tarjonnut suuria kohokohtia, eikä ottelu jääne mieleen suurena klassikkona. Luultavasti tyytyväisimmät ilmeet savolaisryhmittymästä loistavat kauden ensimmäisen nollapelinsä pelanneen Eetu Randelinin ja ensimmäiset maalinsa tehneiden Matias Lainion ja Karri Kapasen kasvoilta.

Tarkasti ja kurinalaisesti puolustanut SaPKo sai eliminoitua Hermeksen vahvuudet. Lopusta piti huolen erheettömän illan pelannut Randelin.

Lainio avasi maalihanat ajassa 15.22 minkä jälkeen savonlinnalaiset keskittyivät puolustamiseen. Hermeksen keinot loppuivat nopeasti. Kumpikin joukkue sai parhaat paikkansa ylivoimilla.

Hermes pelasi viimeisen oljenkortensa ottamalla Joel Blomqvistin ulos maalilta ottelun loppuhetkillä. Riski kostautui Karri Kapasen heitettyä lätyn tyhjiin. 2–0 SaPKolle. Randelinin, Lainion ja Kapasen ohella illan onnistujia oli Wiljami Kupiainen, joka kirjasi syöttöpisteen joukkueensa kumpaankin maaliin.