Ketterä nousi Karjalan herruuteen huimassa kiekkonäytöksessä, TUTOlla tuottoisa ryöstöretki Lappiin

MESTIS / Kierrosraportti
Kuva © Topi Lainio
Kahden ottelun kiekkoillassa karjalaisjoukkueet Kiekko-Pojat ja Ketterä tarjosivat kiekkoviihdettä koko rahan edestä. TUTO oli tyly vieras Rovaniemellä.

Ketterä kaatoi Kiekko-Pojat värikkäiden vaiheiden jälkeen

Joensuussa Kiekko-Pojat ja Ketterä tarjosivat upeaa kiekkoviihdettä. Ottelussa tehtiin yhdeksän maalia, ja loistopaikkoja useampaan oli kosolti molemmissa päissä. Tehomiehinä kunnostautuivat Einari Luhanka ja Jussi Tammela tehoin 2+1.

Joensuussa ottivat yhteen Pohjois- ja Etelä-Karjala, Kiekko-Pojat ja Ketterä. Eteläinen puoli lähti peliin aktiivisemmin. Se hyökkäsi luovasti ja monipuolisesti, vaikka todelliset tekopaikat jäivät vähiin. Kiekko-Poikien ongelmat olivat huolimattomassa avauspelissä.

Ensimmäisen erän parhaan paikan sai Olli Korhonen, jolle Henry Karjalainen tarjoili kiekon loistopaikkaan maalin eteen. Viimeistelyssä ei kuitenkaan ollut riittävää terävyyttä.
Peliä oli pelattu hieman alle kahdeksan minuuttia, kun Ketterän Einari Luhanka seilasi laidasta läpi ja hieman haperoinen veto B-pisteen kaarelta yllätti Leevi Nikkisen täysin.

Maalia seurasi Ketterän ylivoima, ja sen päätyttyä Jussi Tammela tälläsi pelin tasoihin. Tilannetta edelsi Ketterän sähläys avauspelissä, ja kiekko päätyi Tammelan hoteisiin otolliseen tekopaikkaan.

Maalin jälkeen myös Kiekko-Poikien peli asettui uomiinsa. Voimasuhteet tasoittuivat, ja pelin tempo nousi huomattavasti erän loppupuolella. Lisämaaleihin tarvittiin kuitenkin ylivoimapeli, jonka suomalla edulla Jesse Viskari laukoi Ketterän jälleen johtoon. Kiekko-Poikien ylivoimamahdollisuus jäi sen sijaan hyödyntämättä.

Toinen erä alkoi Ketterän hallinnalla, mitä tosin avitti Mico Luodon kaksiminuuttinen, mutta myös tasaviisikoilla olivat imatralaiset niskan päällä. Paineistus tuotti tulosta ajassa 26.52, kun Luhanka tykitti komeasti ottelun toisen täysosumansa.

Heti seuraavasta tilanteesta Jonne Brygger viimeisteli nopeasta vastahyökkäyksestä 2–3. Perään Joel Kerkkänen pääsi nokitusten Santeri Lipiäisen kanssa, mutta kiskaistiin kumoon ratkaisevalla hetkellä. Tyylikäs viimeistely rankkarista, ja peli oli tasan: Kolme maalia puoleen minuuttiin.

Viisi ja puoli minuuttia ennen taukoa pöllytti Ketterän maaliverkkoja jälleen Jussi Tammela, joka sai kiekon täydelliseen paikkaan maalin eteen ja veti sydämensä kyllyydestä lätyn pömpeliin.

Kolmas erä alkoi tarkkailevasti. Aaron Millerillä oli tuhannen taalan paikka lisätä Kiekko-Poikien johtoa, mutta Luhangan maila pelasti Ketterän uudelta takaiskulta. Toisessa päässä imatralaisten maali oli senteistä kiinni, mutta Jesse Viskarin kosketus jäi epäpuhtaaksi.

Ketterän tasoitus syntyi melkein vahingossa, vaikka toikin numeroihin logiikkaa ottelun luonteen valossa. Arttu Rämö sai kauas Kiekko-Poikien alueelle ajelehtineen kiekon kiinni ja laukoi pienestä kulmasta. Kiekko löysi kuin löysikin tiensä etukulmasta verkon perukoille. Vain hetkistä myöhemmin Jegor Šitšikov palautti tulisella rannelaukauksella Ketterän johtoaseman. Silmää nopeampaa laukausta tarkasteltiin videolta pitkään.

Kiekko-Pojat sai pian parikin tilaisuutta tasoittaa ylivoimalla, mutta Ketterä ja Santeri Lipiäinen kestivät vyörytykset loppuun asti

TUTO oli armoton Lappi Areenalla

Koronakaranteenin seuraukset näkyivät kotijoukkueen otteissa. Vierasjoukkue TUTO oli kaikessa edellä RoKia ja käytti tämän etulyöntiaseman armotta.

Ottelun alusta asti näkyi kotijoukkueen koronakaranteenista aiheutunut pelaamattomuus. RoKi oli potkun jäljessä kaikessa vierailulle tullutta TUTOa, ja joukkueen peli hajosi virheisiin. TUTO käytti etulyöntiasemansa armotta ja siirtyi 2–0 -johtoon Niklas Ylitalon ja Roope Rannan maaleilla. Rokin vaarallinen ylivoima ei ollut kuitenkaan kadottanut tehojaan, vaan Nikita Dolgopjatov kavensi lukemiksi 2–1. Tino Sirèn puolestaan vei vieraat jälleen kahden maalin johtoon.

Toinen erä jatkui samalla kaavalla kuin ensimmäinenkin. TUTO hallitsi peliä ja sai useampiakin paikkoja, joista se olisi voinut lisätä johtoaan. Olli Valtola oli kuitenkin vieraiden ja erän ainoa onnistuja. Jere Huhtamaa torjui TUTOn maalilla varmasti ja vieraat onnistuivat tappamaan kaksi RoKin ylivoimaa.

Päätöserässä Ranta onnistui vielä kerran ja loppunumerot kirjattiin vieraiden 5–1 -voittoon. Fakta oli se, että RoKi oli kaukana siitä tasosta, millä se pelasi ennen karanteenia. TUTO pelasi hyvin ja ansaitsi voittonsa.