Ketterä järjesti löylytyksen RoKille, KeuPa HT:n vahva vire jatkuu

MESTIS / Kierrosraportti
Ketterä murskasi RoKi:n Imatralla. KeuPa jätti kotonaan FPS:n nollille. SaPKo syvensi TUTOn tuskaa ottamalla kauden ensimmäisen vierasvoittonsa, ja Kiekko-Pojat venyi voittoon Vantaalla. Patrik Koivisto seisoi päällään Hokin kaataessa IPK:n.

Hokki nappasi voiton Vitostien derbyssä

IPK:n ja Hokin välinen ottelu lähti hitaasti liikkeelle, mutta syttyessään peli oli varsin viihdyttävää kiekkoa. Hokki ratkaisi pistepotin vahvan toisen erän ja Patrik Koiviston maalivahtityöskentelyn ansiosta.

Hokki teki ensimmäinen maalinsa vajaan neljän minuutin pelin jälkeen, kun kajaanilaisten terävä vastahyökkäys päättyi Eetu-Santeri Koivusen täysosumaan. Kuusi minuuttia myöhemmin Koivusen maaliin vapauttavan syötön tarjoillut Christoffer Seppelin viimeisteli itse B-pisteeltä 0–2 -maalin. Koivunen oli tällä kertaa tarjoilevassa roolissa.

Vain hetkeä myöhemmin Aku Kinnari toi isännät maalin päähän. Takaa-ajovire kuitenkin näivettyi Bastien Maian ja Ville Järvisen peräkkäisiin rangaistuksiin. Järvinen sovitti laitataklauksensa käytöskympillä.

Toisessa erässä Hokki meni menojaan. Se kontrolloi pelitapahtumia vahvasti ja pakotti IPK:n virheisiin. Tuomas Komulainen viimeisteli 1–3 ja Jiri Parviainen erän jälkipuoliskolla ylivoimalla Hokin neljännen maalin.

IPK havahtui jälleen ja nosti kierroksia. Hyökkäykset vain kilpistyivät toistuvasti Patrik Koivisto -muuriin. Seppelin oli hyvinkin ottelun hahmoja, mutta yhtä lailla väkevästi esiintyi Hokin maalilla Koivisto, joka otti hulppeat 41 torjuntaa.

Ketterältä täystyrmäys RoKille

Elmeri Kaksonen kasasi neljä tehopinnaa johtaen Ketterän murskaavaan 8–2 -voittoon RoKista.

Ottelu alkoi Ketterän hallinnalla, mutta RoKi pääsi heti erän alkuun muutamaan vaaralliseen vastahyökkäykseen. Maalia tilanteista ei saatu aikaiseksi.

Erän alkupuolella RoKi pääsi paineistamaan kotijoukkueen hyökkäysalueelle, mutta Kiekko-Vantaa sai selvitetyksi tilanteet ennen kaikkea Severi Auvisen upeiden torjuntojen ansiosta.

Erän puolivälissä Olli Korhonen vei isännät johtoon nostettua irtokiekon häkkiin. Vantaalaisten johtoasema ei säilynyt pitkään. Saku Kivisen lauottua RoKi:n tasoihin komean vastahyökkäyksen päätteeksi.

RoKi aloitti ottelun toisen erän väkevästi Heikki Huttusen lauottua siniviivan tuntumasta vierasjoukkueen johtoon vain 12 sekuntia erän alkamisesta. Erän edetessä Ketterä sai kuitenkin omaa peliään kuntoon ja painetta RoKin päätyyn. Painostus tuotti tulosta, kun Olli Korhonen iski illan toisen maalinsa RoKin pelaajien sählättyä omalla alueella. Erän puolivälissä Mikko Perttu siirsi kotijoukkueen 3–2 -johtoon.

Tästä alkoi Ketterän ryöpytys. Jere Vertanen laukoi kotijoukkueen neljännen maalin, ja kolmas erä oli yhtä päätyä. Ketterä pääsi aloittamaan erän ylivoimalla ja pystyikin käyttämään sen hyväkseen kun Elmeri Kaksonen ohjasi taitavasti kiekon ohi Vilho Heikkisen. Ketterän kuudes maali oli Niko Kautiaisen käsialaa, joka oli hyökkääjän kauden ensimmäinen.

Ottelu oli jo ratkennut, ja loppuhetkillä Jesse Liuksiala kaunisteli (tai rumensi) maalitilastoja, ja Kaksonen viimeisteli illan toisen maalinsa ja illan neljännen tehopinnansa alivoimalla.

KeuPa nollasi FPS:n

FPS:n mainio pelivire tömähti Juho Ahopeltoon. KeuPa jätti ensimmäistä kertaa tällä kaudella vastustansa nollille.

Keuruulla kohtasivat kaksi syksyn positiivista yllättäjää KeuPa:n ja FPS:n otettua mittaa toisistaan. KeuPa päätti luottaa puolustusvetoiseen pelitapaan, ja taktiikka toimi erinomaisesti.

Olli-Petteri Viinikainen ja Justus Mikkonen iskivät parin minuutin välein kaksi vastahyökkäysmaalia. Viinikaiselle maali oli kauden ensimmäinen, ja KeuPa:n johtavien pelaajien joukkoon nousseelle Mikkoselle jo kuudes. Omassa päässä paljon koeteltu puolustus kesti forssalaisten paineen.

KeuPa hallitsi tapahtumia toisen erän puoleenväliin asti, kunnes rangaistukset sekoittivat rytmiä. Tosin FPS kärsi tehottomuudesta erikoistilanteissakin. Neljä ylivoimamahdollisuutta jäivät hyödyntämättä; ylärimaa lähemmäs joukkue ei tänä iltana päässyt.

Anssi Rantasen jäähy pari minuuttia ennen loppua oli suonenisku FPS:n sarjapistehaaveille. Viimeisen naulan arkkuun löi tyhjiin Jani Siekkinen.
KeuPa:n maalilla torjunut Juho Ahopelto oli liekeissä pysäyttäen jokaisen FPS:n 31 yrityksestä ottelussa, josta ei tullut odotetunlaista kiekkonäytöstä.

Kiekko-Vantaa ei löydä keinoja voittaa

Kiekko-Pojat otti työvoiton vieraissa. Ratkaisijaksi nousi Aatu Luusuaniemi kolmannen erän maaleillaan.

Ottelu alkoi vauhdikkaasti Kiekko-Vantaan otettua heti erän alkuun rangaistuksen. Isännät kuitenkin pystyi selvittämään alivoimansa ilman vaarallisempia maalipaikkoja. Erän puolivälissä Aapo Ahola iski kotijoukkueen johtoon komealla rannelaukauksella. Osuma oli hyökkääjän kauden ensimmäinen.

Erän loppupuolella tempo kasvoi selvästi ja tapahtumia syntyi kummassakin päässä. Kaksi minuuttia ennen avauserän loppua kotijoukkue pääsi yrittämään 2–0 -osumaa kahden miehen ylivoimalla, mutta Kiekko-Pojat selvitti alivoimansa tyylikkäästi.

Kiekko-Pojat aloitti toisen erän vahvasti ja tasoitti ottelun kultakypärän Teemu Siirosen osumalla. Vierailjoiden vahva erä sai jatkoa, kun puolustaja Santeri Koponen laukoi kiekon maaliin klassiseen den glider in -tyyliin. Erän loppu eteni vierasjoukkueen hallinnassa, mutta maaleja erään ei enää syntynyt.

Ottelun päätöserä alkoi tasväkisesti. Kiekko-Vantaa tasoitti ottelun Joni Piipposen osumalla, mutta vain kaksi minuuttia tasoitusosuman jälkeen Kiekko-Pojat siirtyi jälleen johtoon tasavajaalla Aatu Luusuaniemen osumalla.

Noin sata sekuntia ennen loppua Luusuniemi ratkaisi ottelun lyömällä kiekon tyhjiin.

SaPKo otti kauden ensimmäisen vierasvoittonsa TUTOn kustannuksella

SaPKo syvensi TUTOn tuskaa hakemalla Turusta arvokkaat vieraspisteet.

SaPKo hallitsi ottelun alkupuolta, vaikka ensi-iskun antoikin TUTOn Leevi Teissala jo kahden minuutin pelin jälkeen. Takaisku ei vieraita haitannut, vaan joukkue otti kontrollin pelistä. Krisztián Nagy tuikkasi maalin edestä tasoituksen, ja Oscar Lemström vei savolaiset piikkipaikalle.

Lemström survoi kiekon maaliin hurjan maalinedusryysiksen päätteeksi, ja hartaan videotarkistuksen jälkeen osuma hyväksyttiin.

Erikoista kyllä enempää maaleja ei ottelussa nähty, vaikka paikka mahdollisuuksia olisi ollut suurempiinkin maalikarkeloihin. Varsinkin ottelun kolmas erä oli tasaväkistä ja hienoa kamppailua puolin ja toisin. Kummankin joukkueen maalivahdit pelasivat varmaotteisesti, ja etenkin SaPKo:lla on kiittäminen Eetu Randelinia kolmesta sarjapisteestä.

Vaikeaa vaihetta elävä SaPKo sai balsamia haavoilleen ottamalla kauden ensimmäisen vierasvoittonsa. TUTO on puolestaan voittanut yhden edellisestä yhdeksästä ottelusta.