Ketterä piti pudotuspelien kenraaliharjoitukset sarjakolmosen kustannuksella – RoKi päätti kautensa maalijuhliin

MESTIS / Kierrosraportti
Kuva © Topi Lainio
Keskiviikon täyden kuuden ottelun kierros päätti Mestiksen runkosarjan. Tasaisen runkosarjan loputkin sijoitukset ratkesivat ilman liikahduksia taulukossa.

Mestiksen 14.3. alkavien pudotuspelien puolivälieräparit ovat seuraavat:

Ketterä – Hermes
IPK – TUTO
Jokipojat – KeuPa
SaPKo – KOOVEE

Tasainen kamppailu kääntyi vantaalaisten voittoon

Joukkueiden keskinäisistä kohtaamisista kauden aikana TUTO oli voittanut kolme ja Kiekko-Vantaa kaksi. Edellinen joukkueiden välinen taisto kaksi viikkoa sitten päättyi vantaalaisten juhliin vieraskentällä lukemin 2–6. Runkosarjan päätösottelussa voiton vei K-Vantaa jälleen vierasjoukkueena.

Turkulaisseura lähti otteluun sijalta seitsemän allaan neljän ottelun tappioputki. Kokoonpanosta sivussa oli hyökkääjä Alexander Nikulin, joka sai neljän ottelun pelikiellon 7.3. pelatussa SaPKo-ottelussa. Runkosarjan yhdeksännelle K-Vantaalle ottelussa ei ollut enää panosta, kun Hermes varmisti edeltävänä lauantaina pudotuspelien viimeisen paikan itselleen.

Kotijoukkueen ensimmäisen minuutin salamamaalin jälkeen peli oli tasaisempaa eikä maaleja nähty lisää. Toisessa erässä vantaalaiset painostivat, mutta maalinteosta vastasi kotijoukkue. Tehokkaasti paikkansa käyttänyt TUTO johti jo 3–0, kunnes K-Vantaan Markus Lahtinen onnistui ohittamaan turkulaisvahti Conrad Mölderin.

Panoksettomasti pelannut K-Vantaa halusi kuitenkin päättää kauden voittoon ja punnersi kolmannessa erässä tasoihin Joonas Niemelän kahdella maalilla. Lisämaaleja ei erässä nähty, joten ratkaisua haettiin jatkoajalta, jonka vieraat päätti Oliver Kiljusen iskettyä loppulukemiksi 3–4.

Koska myös KeuPa otti lisäpisteen omassa ottelussaa, säilytti TUTO seitsemännen sijansa ja sai puolivälierävastustajakseen IPK:n.

Kaikki Mestiksen otteluvideot löydät kootusti osoitteesta jatkoaika.com/videot/mestis

Peliitat haki vierasvoiton pitkän kaavan kautta

KeuPa ja Peliitat kohtasivat kauden aikana neljä kertaa, joista voitot jakaantuivat tasan keskiviikkoillan heinolalaisvoiton myötä.

KeuPa HT:n ailahteleva kausi toi joukkueelle lopulta runkosarjansijan kuusi, kun myös TUTO saalisti omasta ottelustaan yhden pisteen. Peliitat löytyy vaikeahkon kauden jälkeen sijalta 11, joka vie heinolalaiset Mestis-karsintoihin taistelemaan sarjapaikastaan.

Heinolalaisseuran Aapo Ahola ja Pasi Kouvalainen olivat sivussa illan ottelusta pelikieltojen vuoksi.

Keuruun illan avausmaalista vastasi vierasjoukkue vajaan kolmen minuutin peliajan jälkeen Juhani Merikannon laukomalla osumalla. Peliitat pelasi ottelun alun röyhkeästi ja kotijoukkueen maalivahti Joonas Harald piti kotijoukkue KeuPaa pystyssä avauserän.

Jäähyjen sävyttämä toinen erä pelattiin tasaisemmissa merkeissä ja ainoasta maalista vastasi kotijoukkueen Olli Aitola. Kolmannessa puolestaan kotijoukkue haki paremmin maalille, mutta molemmat iskivät kertaalleen. Kamppailu jatkui tasaisena vielä jatkoajallakin, josta ei saatu ratkaisua. Lopulta Peliitat nappasi voiton nimiinsä voittomaalikilpailussa.

Molempien kaudet jatkuvat vielä: KeuPan pudotuspeleissä Jokipoikia vastaan ja Peliittojen Mestis-karsinnoissa.

Tasainen kamppailu venytti niin maaliverkkoa kuin peliaikaakin

Hyvän kauden pelannut IPK oli jo illan otteluun lähdettäessä varmistanut runkosarjan toisen sijan ja pystyi pelaamaan paineettomasti. KOOVEElla sen sijaan oli tarjolla mahdollisuus parannella sijoitustaan jopa kolmanneksi.

Kotijoukkueen ykkösmaalivahti Ville Kolppanen loukkaantui edellisessä KeuPa HT-vierasottelussa, joten torjuntatöissä oli vuorostaan Tomi Risteli. Iisalmelaisten Henri Knuuttinen sai lauantaina pelikiellon ja oli sivussa illan ottelusta.

Avauserän alku mentiin maalittomasti, mutta viimeisten minuuttien aikana molemmat pääsivät maalin makuun. Toinen erä kuljettiin hienoisesti Kooveen hallinnassa, ja toiselle erätauolle siirryttiinkin kotijoukkueen 3–2-johdossa.

Viimeisessä erässä maalin tekotahti ei hidastunut, vaan jo ensimmäisen kymmenen minuutin sisällä niin Risteli kuin vieraiden Henri Kiviaho saivat kaivaa kiekon selkänsä takaa kahdesti.

Kun jatkoaikakaan ei tuonut selvyyttä voittajasta, edettiin voittomaalikilpailuun. Voittolaukauksissa runkosarjakakkonen oli parempi onnistuen jokaisessa yrityksessään.

IPK kohtaa puolivälierissä TUTOn ja KOOVEE puolestaan SaPKon.

Ketterä puhtaalla voitolla pudotuspelejä kohti

Imatralla kotijoukkue oli jo varmistanut runkosarjan voiton, mutta Jokipojat kamppaili vielä kolmannesta sijasta. Joensuulaiset jäivät kärkijoukkueen jalkoihin ja joutuivat odottamaan muiden otteluiden lopputuloksia tietääkseen sijoituksensa.

Ketterä ei lähtenyt säästelemään kärkipelaajiaan lauantain pudostupeliavausta ajatellen ja lähtikin runkosarjan viimeiseen kotiotteluunsa peruskokoonpanolla. Vierasjoukkueesta puolestaan puuttui Esa Lehikoinen sekä Nico Joki, jotka olivat sivussa illan kamppailusta pelikieltojen takia.

Avauserässä Imatralla ei juhlittu maaleja, vaikka vierailla oli ylivoimaa tarjolla sekä Jussi Tammelan rangaistuslaukauskin. Jokipoikien avauserän vahva peli-ilme hyytyi toisessa erässä, kun Ketterä aloitti rynnistyksensä vieden tehokkaalla ylivoimapelaamisellaan erän nimiinsä 3–0.

Kolmas erä oli isäntäjoukkueen nautiskelua ja tilastosievistelyä, kun vielä kaksi maalia tehnyt kotijoukkue vei ottelun selkeästi 5–0 ja maalivahti Santeri Lipiäiselle merkittiin nollapeli.

Näin Ketterä vei Karjalan herruuden voitoin 4–2 ja runkosarjan 99 pisteellä. Imatralaiset siis lähtevät lauantaina 14.3. alkaviin pudotuspeleihin voitto allaan. Jokipojat säilytti runkosarjan kolmannen sijansa, kun niin SaPKo kuin Kooveekin hävisivät omat ottelunsa.

Hokki ja Hermes pelasivat rennon ottelun

Keskiviikkoillassa Kajaanin Hokin ja Kokkolan Hermeksen kohtaamisessa ei ollut enää pistepanosta kummallakaan joukkueella ja se näkyi itse pelissä. Lopulta peli päättyi ennakkosuosikki Hermeksen voittoon.

Kotijoukkueen kausi on ollut murheellinen hyvän kauden avauksen jälkeen. Illan otteluun lähdettäessä oli jo pitkään ollut tiedossa, että Hokki karsii sarjapaikastaan.

Vierasjoukkueen kausi on ollut aaltoileva ja pitkien voittoputkien vastapainoksi on tullut myös tappioputkia. Kokkolalaiset kuitenkin varmistivat runkosarjan kahdeksannen sijan lauantaina. Hermes säästeli kärkipelaajiaan pudotuspeliavaukseen, kun Eetu Paasovaara, Sebastian Moberg ja Samu Markkula huilasivat runkosarjan viimeisen ottelun.

Ottelun avauserä oli sekavaa kiekottelua, jossa turhaa repimistä ja kamppailua välteltiin. Rennon rantein peluu näkyikin maalien runsaudessa, ja usein vastustajien hyväntuulisissa keskusteluissa pelikatkoilla. Toiseen erään lähdettiin kotijoukkueen 3–2-johdossa, mutta kokkolalaiset hiukan ryhdistyivät ja siirtyivät ottelussa johtoon debytantti Arttu Heikkilän ja Waltteri Lehtosen kauden ensimmäisillä Mestis-maaleilla.

Kolmannen erän alkuminuutilla Hermeksen Juuso Ketola siirsi vieraat kahden maalin johtoon, mutta tämän jälkeen ottelussa ei enää verkkoja pöllyytelty. Sen sijaan kotijoukkue intoutui istumaan jäähyboksin puolella.

Hermes jatkaa pelejään lauantaina 14.3. alkavissa pudotuspeleissä, joissa puolivälierävastustajana on Imatran Ketterä. Hokki puolestaan huilaa peleistä hetken jatkaen Mestis-karsinnoissa 21.3. Suomi-sarjan voittajaa vastaan.

RoKi tykitti itsensä voitolla kesälomalle

Täysin paineettomasti illan otteluun lähtenyt kotijoukkue RoKi vei kauden viimeisenkin kohtaamisen nimiinsä. SaPKolla oli mahdollisuus nousta vielä sarjassa kolmanneksi, mutta piti neljännen sijansa.

RoKi varmisti lauantaina Imatralla sarjapaikkansa, vaikkakin hävisi Ketterälle jatkoajalla lukemin 3–2. SaPKo puolestaan lähti otteluun kolmen ottelun voittoputkessa ja olisi voitolla noussut runkosarjan kolmanneksi.

Molemmat joukkueet lähtivät otteluun suhteellisen kokemattomilla maalivahdeilla. SaPKon Juho Ahopellolle ottelu oli uran ensimmäinen Mestis-ottelu. Lisäksi SaPKo pelasi vajaalla kokoopanolla, kun neljänteen ketjuun oli merkitty vain debytantti Simo Kauppinen.

Tasaisena alkaneen ottelun avausmaalista vastasi ensimmäisessä erässä kotijoukkueeen ylivoimalla Kasper Elo. Toisesta erästä alkaen vieraat iski kotijoukkueen maalia kohti urakalla, mutta maaleista vastasi rovaniemeläisnippu.

Lopulta ottelun voittajasta ei jäänyt jossiteltavaa, kun rovaniemeläisnippu päätti kautensa kotivoittoon. SaPKon kausi jatkuu pudotuspeleissä ja vastustajana puolivälierissä on KOOVEE. Ensimmäinen kohtaaminen on lauantaina 14.3. Savonlinnassa