Bastien Maïa ilmoittautui Mestis-kaudelle, Leevi Kanniston hattutemppu ei auttanut FPS:ää voittoon

MESTIS / Kierrosraportti
Tasaväkisellä Mestis-kierroksella kolme ottelua ratkesi vasta jatkoajalla tai voittomaalikilpailussa. Bastien Maïan kuiva kausi päättyi tyylikkäästi. Leevi Kannisto mätti hattutempun 11 maalin karkeloissa, mutta Ketterä vei sarjapisteet.

Eetu Paasovaara ratkaisi voiton Hermekselle paluuottelussaan

Hermes otti työvoiton Peliitoista. Voittomaalikilpailussa ratkaisevan osuman viimeisteli joukkueeseen palannut Eetu Paasovaara.

Hermeksen ja Peliittojen välinen ottelu oli alusta pitäen näyttävästi puolelta toiselle aaltoilevaa avointa ja iloista jääkiekkoa. Maaleja ei nähty erityisen montaa, mutta ottelu oli kokonaisuutena viihdyttävää katsottavaa.

Elias Elomaa vei vierailijat johtoon ajassa 12.34 komean ylivoimakuvion päätteeksi. Kolmisen minuuttia myöhemmin Hermes kuittasi, kun Valtteri Meisaari täräytti tasoituksen niin ikään ylivoimalla.

Ottelu jatkui vauhdikkaana, ja pääpaino alkoi siirtyä Peliittojen alueelle, ja maalilla Oskari Parviainen sai olla tarkkana moneen kertaan. Peliitat sai kuitenkin seuraavan maalin aikaiseksi puolivahingossa. Hermeksen vastahyökkäys pysähtyi kiekon osuttua oman puolustajan luistimeen. Juuso Heikkilä nappasi välineen haltuun ja tarjoili loistopassin Sergei Popoville: 1–2.

Lopulta myös Hermeksen painostus tuotti tulosta. Kakkoserän puolivälissä Eemeli Takala veivasi pienessä tilassa lätyn häkkiin, ja puolisentoista minuuttia myöhemmin Arttu Nevasaari vei isännät ensimmäistä kertaa johtoon. Erinomaisesti pelannut Parviainen teki ottelun ainoan virheensä, kun avaus maalin takaa päätyi suoraan Nevasaaren lapaan.

Popov nousi Peliittojen sankariksi kiskaisemalla komealla vedolla 3–3-tasoituksen päätöserän alkuminuuteilla.

Ottelu siirtyi aina voittomaalikilpailuun asti. Sen erikoisin hetki koettiin kolmannen laukojaperin kohdalla. Valtteri Hotakainen oli jo lähtenyt vetämään, kun tuomaristo puhalsi tilanteen poikki – oli tarkistettava Jerkko Rämön yritys videolta. Tästä ei tuomittu maalia.

Hermeksen neljäs laukoja Eetu Paasovaara yritti muista yrittäjistä poiketen suoraviivasta ratkaisua ja onnistui. Näin lainasopimuksella Hermes-paitaan palannut Paasovaara sai kunnian ratkaista voiton.

SaPKo venyi vierasvoittoon jatkoajalla

Hokki ja SaPKo tarjosivat komeaa kiekkoviihdettä tasaisessa ja värikkäässä väännössä. Draama huipentui Matias Lainion voittomaaliin jatkoajalla.

Kajaanissa ensimmäisessä erässä ei varsinasesti syntynyt kovin montaa vaarallista tekopaikkaa, mutta joukkueet käyttivät harvakseltaan loihditut tilaisuudet tehokkaasti.

Ottelun näkyvimpiin pelaajiin lukeutunut Samu Kaasinen viimeisteli ottelun avausmaalin ajamalla röyhkeästi maalille ja tuikkaamalla kiekon verkon perukoille. Erän puolivälin jälkeen Mikko-Matti Paakkola käytti hyväkseen SaPKon hetkellisen sekaannuksen ja iski kauden ensimmäisen maalinsa.

SaPKo ei kuitenkaan häkeltynyt tai hermostunut takaiskuista, vaan lähti aggressiivisella tyylillä hakemaan kavennusta. Taktiikka osoittautui toimivaksi. Ensin Anton Troshin laukoi B-pisteeltä henkilökohtaisen kuparisensa rikki, ja reilu minuutti ennen taukoa Matias Rauvola kieputteli taidokkaasti maalin edestä pelin tasoihn.

Toisen erän varteenotettavimmat tekopaikat rakensi Hokki, mutta seuraavan maalin viimeisteli SaPKo. Nyt oli Rauvolan vuoro tarjoilla tarkka passi, ja Miiro Linjalan tehdä kauden ensimmäisensä. Kolmisen minuuttia myöhemmin Kalle Matilainen veti oman reboundinsa verkkoon.

SaPKo oli jo pääsemässä karkuun, mutta Paakkolan illan toinen muutti jälleen ottelun luonteen. Hokki hallitsi päätöserää, ja Oskari Siikin rangaistuksen jälkeen Joonas Savolainen toi pelin tasoihin ja siirsi ratkaisun jatkoajalle.

Sitä ehdittiin pelata kolme minuuttia, kun Tom Grönblom vapautti syötöllään Matias Lainion kahdella yhtä vastaan -hyökkäyksen kärkeen. Lainio yritti omaa ratkaisua ja sai lyötyä pisteen komealle ottelulle.

IPK voitti toisen kerran RoKin voittolaukauksilla

Vaikeaa sesonkia pelannut Bastien Maïan avasi maalitilinsä kahdella täysosumalla. Maalit siivittivät IPK:n työvoittoon RoKista.

Vaikeaa jaksoa pelaavan IPK:n ensimmäinen kymmenminuuttinen ei herättänyt toiveita paremmasta vieläkään. Toivoa toi kuitenkin varjojen mailla seilannut tähtihyökkääjä Bastien Maïa iskemällä kauden avausmaalin ylivoimalla avauserässä, josta räjähti ketsuppipullo auki.

Toisessa erässä sama pelaaja oli asialla, kun IPK meni 2–1-johtoon. Useammalla maalipaikalla ja läpiajollakaan Maïa ei kuitenkaan saanut hattutemppua viimeisteltyä.

Loistavaa alkukautta pelaava RoKin Batyrlan Muratov jatkoi loistavia oivalluksia keskiviikkoisessa kamppailussa. Avauserässä Muratov jakoi ylivoimalla maalineteen millintarkan syötön, mistä Gabin Ville sai putata tyhjään rysään voimattoman veräjänvartijan Juha Jatkolan edestä. Loistavan syötön lisäksi kazakstanilaishyökkääjä pääsi laukomaan tyhjään maaliin, mutta laukaus meni aavistuksen ohi.

Lauri Heino herätti pelin uudestaan eloon kolmannessa erässä maalillaan melkein puolen tunnin jälkeen edeltävästä häkistä. Voimahyökkääjän maali syntyi jälleen maalin edestä.

Viisi sekuntia ennen varsinaisen peliajan loppua IPK:n päävalmentaja Niko Härkönen piirteli vielä eksaktit kuviot fläppitaululle siltä varalta, että Peli-Karhut klaaraisi aloitusvoiton. Piirrustusten suunnitelmat eivät kuitenkaan heijastuneet jäälle.

Jatkoajalla syntyi runsaasti paikkoja, mutta ei ratkaisua nähty. Voittomaalikilpailussa IPK keräsi pisteen enemmän jo toisen kerran tällä kaudella lappilaisia vastaan.

Vahva Ketterä kaatoi FPS:n yhdentoista maalin karkeloissa

Ketterä ja FPS yltyivät maalintekotalkoisiin, ja osumia Imatralla nähtiin peräti 11. Maaleista kolme latoi FPS:n Leevi Kannisto, mutta ratkaisevaksi vaiheeksi osoittautui Ketterän viiden minuutin ylivoima kolmannessa erässä, jolloin Elmeri Kaksonen vei maaleillaan isännät tavoittamattomiin.

FPS sai ottelulla erinomaisen alun Leevi Kanniston onnistui maalinteossa jo kolmannella minuutilla. Kannisto nappasi karkin Hokki-puolustajan vain odotellessa haltuunottoa, ja viimeisteli puolittaisesta läpiajosta rystyltä maalin.

Erän puolivälissä Mikko Lahtela lisäsi vierailjoiden johdon kahteen maaliin. FPS käänsi hyökkäyksen keskialueella, ja Miska Ronskaisen loistosyöttö tavoitti Lahtelan vapaassa paikassa.

Koko erän ajan hakkasi Ketterä päätään Eetu Nieminen -nimiseen seinään, kunnes alkoi tapahtua. Zdeněk Sedlákin kavennus puolitoista minuuttia ennen taukoa toi otteluun uutta virtaa – ainakin mitä Ketterään tuli. Arttu Rämö tasoitti pelin ylivoimalla, Mikko Perttu vei isännät johtoon ja kuusi sekuntia ennen taukoa Henry Karjalainen iski tyylipuhtaan pukukoppimaalin.

Ajassa 43.14 tapahtui jotain, minkä Atso Lehtinen muistanee pitkään. Perttu joutui FPS-pakin selästä taklaamaksi, ja tämä maksoi teostaan 5+20-rangaistuksella. Viiden minuutin ylivoiman aikana Elmeri Kaksonen onnistui maalinteossa kahdesti.

Ottelu oli jo käytännössä ratkennut, ja vapautuneessa ilmapiirissä maaleja syntyi vielä puolin jo toisin. Kannisto kavensi ja Jesse Liuksiala viimeisteli komean yksilösuorituksen päätteeksi Ketterän seitsemännen maalin. Puolisen minuuttia ennen päätöstä sai Kannisto hattutempun täyteen.