Antti Järvelän hattutemppu palautti RoKin voittokantaan

MESTIS / Kierrosraportti
Kuva © Jarno Hietanen
RoKi ja IPK katkaisivat tappioputkensa. Kiekko-Pojat kukisti FPS:n tulisessa taistelussa. Ketterä otti työvoiton SaPKosta. Turussa nähtiin vaiheikas vääntö TUTOn ja KeuPan välillä.

Patrik Koivisto pelasti Kajaanissa kolme pistettä isännille

Patrik Koiviston loisto-otteet toivat Hokille pisteet vähämaalisessa ottelussa Peliittoja vastaan.

Kajaanissa nähtiin perjantai-iltana tiukka ja vähämaalinen kamppailu, kun kotijoukkue Hokki onnistui toisen erän rynnistyksellä kaatamaan Heinolan Peliitat 2–1-lukemin.

Avauserässä vierailijat olivat tasaviisikoin pahasti isäntiä perässä, ja erän hallinnasta vastasi Hokki. Kotijoukkueen hallinnasta huolimatta erän ainoa maali merkittiin Peliitoille, kun pitkän pyörityksen päätteeksi Alexander Forslund laukoi kiekon ohi Hokki maalilla 10 kertaa torjuneen Patrik Koiviston.

Varsinkin Hokin ahnea karvauspelaaminen tuotti Peliitoille hankaluuksia, ja vierailijoiden avausmaalia lukuun ottamatta ei Koiviston maalilla nähty juurikaan muita vaarallisia tilanteita.

Ottelun ratkaisu nähtiin lopulta toisessa erässä, kun Hokki pääsi kahdesti peräkkäin yrittämään tasoitusta ylivoimalla. Jälkimmäinen kaksi minuuttinen tuotti tulosta, kun ex-Peliitta Samu Kaasinen nousi väkevästi maalille kiekon kanssa ja irtokiekon pääsi sutimaan maaliin Samu Pyykkönen ohi 28 torjuneen Oskari Parviaisen.

Voittomaalista vastasi juurikin tasoitusmaalissa kiusaa tehnyt Kaasinen, joka nosti upean hyökkäyksen päätteeksi kiekon rystyllä ohi Parviaisen.

Ottelun ratkaisua tarjottiin heti kolmannen erän alkuun, kun Peliittojen Joonas Sillanpää taklasi itsensä ennen aikaisesti pukukoppiin päähän kohdistuneesta taklauksesta. Tällä kertaa ei erikoistilannemaalia nähty ja pelin hallinta siirtyi hienokseltaan Peliitoille. Varsinaista takaa-ajoa ei kuitenkaan missään vaiheessa nähty ja lopullinen niitti nähtiin noin puoli minuuttia ennen päätössummeria kun Peliittojen Juuso Arola menetti kiekon viivalla ja lopullinen rynnistys tyrehtyi omassa päässä tuhlattuihin sekuntteihin.

Joukkueiden matka jatkuu huomenna lauantaina, kun Hokki matkaa Rovaniemelle Rokin vieraaksi ja Peliittojen pohjoisen kiertue siirtyy huomiseksi Kajaanista Joensuuhun.

Kiekko-Pojat voittoon kuumassa kamppailussa

Joensuussa nähtiin runsaasti maaleja, jäähyjä ja kuohahtelevia tunteita, mutta ottelusta ei kuitenkaan muodostunut suurta klassikkoa. Isäntien voiton toivat ylivoimatehot ja Leevi Nikkisen loistotorjunnat.

Joensuun Kiekko-Poikien ja Forssan Palloseuran välinen kamppailu muistetaan yhdeksästä maalista mutta myös runsaasta jäähyilystä. Etenkin avauserä oli rikkeiden, kovien taklausten ja torikokousten sävyttämä. Kiekko-Pojat antoi muistutuksen kurinalaisuuden tärkeydestä iskemällä kolmesti ylivoimalla.

Kiekko-Pojat hallitsi avauserää ja FPS keskittyi vastahyökkäyksiin. Leevi Nikkisen maalille ei ottelun alkupuolella syntynyt montaa tekopaikkaa, mutta vaarallisia ne olivat. Avausmaalin sai aikaan koko FPS:n kakkosketju. Karri Forsblom ja Miska Ronkainen syöttelivät Kiekko-Poikien puolustuksen nurin, ja Mika Huhtasalo viimeisteli.

Rasmus Heljanko tasoitti laukomalla maskin takaa, ja pari minuuttia myöhemmin isännät siirtyi johtoon, kun Teemu Siirosen syöttö keskelle kimposi FPS:n puolustajasta maaliin.
Ottelun kiivas luonne jatkui toisessa erässä, ja tuomaristo puhalsi jäähyjä ehtimiseen. Joel Kerkkänen ja Esa Lehikoinen veivät Kiekko-Pojat kolmen maalin karkuun.

FPS otti aikalisän ja vaihtoi maalivahtia, mutta ote säilyi Kiekko-Pojilla. FPS sai tasaviisikoilla luotua paikkoja, mutta jatkuvat jäähyt sotkivat joukkueen peliä. Pirteästi esiintynyt Nicolas Werbik sai palkinnon uurastuksestaan iskemällä lukemat 5–1.

Topi Hägg ja Paavo Tyni herättivät kavennuksillaan vielä kevyen toivonkipinän, jonka Rasmus Heljanko sammutti illan toisella täysosumallaan.

IPK:lle tärkeä vierasvoitto

IPK sai katkaistua kolmen ottelun voitottoman putkensa venymällä Tampereella dramaattiseen jatkoaikavoittoon. Ottelun lakipiste oli viisi maalia nähnyt toinen erä.

KOOVEEn ja IPK:n välinen ottelu lähti vauhdikkaasti liikkeelle. KOOVEEllä tosin oli vaikeuksia päästä paikkoihin, kun taas vierailijat sai luotua vahvaa painetta tamperelaisten maalille. Ensimmäistä erää voi luonnehtia IPK vastaan Joonas Valtonen -taisteluksi. Valtonen ehti kiekon eteen 15 kertaa – virkaveli Cody Porter vain kuudesti ja joutui lisäksi antautumaan Jani Nymanin vedolle.

Ottelu heräsi varsinaisesti henkiin toisessa erässä. Santeri Sillanpää vei isännät 2–0-johtoon vain 20 sekunnin pelin jälkeen. IPK ei kuitenkaan tilanteesta hätkähtänyt. Janne Katosalmi ja Jacob Bjerselius toivat vierailijat tasoihin 40 sekunnissa.

Hyvin alkanut vire hyytyi kahteen peräkkäiseen kaksiminuuttiseen. IPK selvitti jäähyt mutta Karri Aho iski tasaviisikoilla KOOVEEn 3–2-johtoon. Isäntien iloa tosin kesti vain pari minuuttia, kunnes Kasper Tarvainen viimeisteli uransa ensimmäisen Mestis-maalin.

Päätöserä oli pääosin KOOVEEn hallintaa, ja Porter sai venyä huipputorjuntoihin useaan kertaan. Ottelun näyttävimmän pelastuksen sai kuitenkin nimiinsä Juuso Pulli epäämällä Juho Korhosen tuhannen taalan paikan liki tyhjästä maalista.

Jatkoajalla pörssikärki Janne Hämäläinen viimeisteli voittomaalin taidokkaaseen tyyliin Erkka Seppälän tarkasta passista. IPK oli ottelussa kokonaisuudessaan vahvempi, mutta teki siitä itselleen vaikean jäähyilemällä.

Antti Järvelän hattutemppu katkaisi RoKin tappioputken

Kolme maalia latoneella Antti Järvelällä oli lentokeli, kun RoKi otti Hermeksestä tyylikkään voiton.

Rovaniemellä kohtasivat viime kauden mestari valmentaja ja hopealle jäänyt joukkue, kun RoKi ja Hermes iskivät yhteen. Pahasti omassa viisikko pelissään sakannut Hermes ei pystynyt tänään pysäyttämään vahvasti koko 60-minuuttisen pelannutta rovaniemeläistä joukkuetta.

Ottelun avauserässä kotijoukkue kaatoi ensimmäisen kylmän suihkun Hermeksen niskaan, kun erän puolivälin ylitettyä kotijoukkue iski kaksi maalia 50 sekunnin sisään. Ensin Antti Järvelä pääsi tulittamaan kiekon ohi 21 kertaa torjuneen Kristian Tammisen ja hetkeä myöhemmin Imatran Ketterästä RoKiin tälle kaudelle siirtynyt Miika Tiihonen vei isännät jo kahden maalin karkumatkalle.

Toisessa erässä erikoistilanteita nähtiin rutkasti ja kumpikin joukkue pääsi harjoittelemaan niin yli- kuin alivoimaakin. Hermes tulikin erikoistilanteiden saattelemana peliin mukaan, kun Erik Ahopelto pääsi yllättämään alivoimalla kotijoukkueen maalilla torjuneen Vilho Heikkisen. Taukolukemat 2-2 syntyi Eemeli Takalan lavasta komean yksilösuorituksen päätteeksi, jossa laitettiin Heikkisen juomapullokin maata kiertävälle radalle.

Isäntien hurja rynnistys kolmanteen erään alkoi jo kolmannella minuutilla, kun Tiihonen laukoi illan toisellaan ottelun voittomaalin. Loppulukemat iski Järvelä, joka sai laukoa kiekon kahdesti tyhjään Hermes-verkkoon saanen näin hattutemppunsa täyteen.

RoKin matka jatkuu heti huomenna lauantaina toisella kotiottelulla, kun vierailulle saapuu Heinolan Peliitat kaatanut Kajaanin Hokki. Hermes sen sijaan pääsee aloittamaan maajoukkuetauoan ja on seuraavan kerran tositoimissa vasta noin kahden viikon kuluttua, kun FPS saapuu Kokkolaan vieraaksi.

Ketterälle taisteluvoitto Savonlinnasta

Ketterän vierailu naapurimaakunnassa oli työläs, vaikea... ja lopulta voitokas. Eetu Randelin SaPKon maalilla antoi kaikkensa.

Hurjassa vireessä läpi kauden ollut Imatran Ketterä yritti hakea tänään rutiinin omaisesti voittoa vaisusti kautensa aloittaneesta SaPKosta. Savonlinnassa nähtiinkin kauden parasta SaPKoa ja imatralaisten sankariksi noussut 30 kertaa torjunut Santeri Lipiäinen oli Ketterän voiton avainhahmona.

Karsintaviivan alapuolelle tipahtanut SaPKo on ollut vaikeuksissa pitkin syksyä, mutta vaikeuksista ei ollut tietoakaan Ketterä-ottelussa. Avauserässä kotijoukkue pääsi luisteluvoimallaan yllättämään Ketterän viisikon housut kintuissa ja loi useita vaarallisia tilanteita Lipiäisen vartioimalle maalille.

Avausmaalista vastasi kuitenkin Ketterä ja Anton Stråka, joka pääsi siirtämään kiekon ohi SaPKo maalilla 31 kertaa torjuneen Eetu Randelinin kotijoukkueen puolustuksen avustamana.

SaPKo onnistui runnomaan tasoihin vain kaksi minuuttia takaiskusta, kun kauden avausmaalinsa laukoi puolustaja Jesse Ahonen rannelaukauksella hieman helpohkosti ohi Lipiäisen.

Ratkaisu nähtiin lopulta toisen erän puolivälissä, kun voittomaalin pääsi ylivoima pyörityksen päätteeksi ohjaamaan Olli Korhonen, jolla oli hetkeä aiemmin mainio paikka viedä vierailijat johtoon rangaistuslaukauksesta. Tuolloin vielä Randelin oli etevämpi, mutta kuittaus mokasta tuli pari minuuttia myöhemmin.

Kotijoukkueen takaa-ajo tyrehtyi kolmannen erän lopussa, kun Kalle Matikainen joutui rikkomaan ja näin ollen viimeiset minuutit mentiin Ketterän ylivoiman johdolla. Imatralaisten kolmatta maaliakin pyöriteltiin pitkän aikaa videoilta, mutta tällä kertaa kolmas maali jäi vain haaveeksi. Voitto oli Ketterälle jo kahdeksas putkeen, se on edellisen kerran jäänyt pisteittä lähes kuukausi sitten.

Ketterä matkaa kahdeksan ottelun voittoputkessa maajoukkuetauolle, ja SaPKo matkustaa huomenna Keuruulle KeuPa HT:n vieraaksi.

TUTO kampesi kotivoittoon värikkäiden vaiheiden jälkeen

Jäähyvät ja kovat otteet hämmensivät TUTOn ja KeuPa:n välistä ottelua, jossa ei muutoin ollut aineksia suurelle kiekkonäytökselle. Lopulta TUTO piti omansa Leevi Teissalan taidolla ja tahdolla viimeistelemällä jatkoaikamaalilla.

KeuPa aloitti pirteästi, mutta se ei konkretisoitunut kovin vaarallisiksi paikoiksi. TUTO-vahti Jere Huhtamaa ei kovin pahoja kiekkoja joutunut pysäyttämään, vaikka 12 torjuntaa kertyikin. Kotijoukkue sai enemmän kiekkoja Juho Ahopellon maalille, joskin selvät maalipaikat olivat turkulaisillakin vähissä.

Vieraiden kaksi jäähyä käänsivät pelinhallintaa hieman TUTOlle, mutta varsin leppoisaa pelailua vähälukuiselle yleisölle tarjottiin. Erän lopulla TUTO iski kuitenkin terävästä vastaiskusta, siniset käänsivät kiekon nopeasti ulos omasta päästä, Jesse Leppikoski ja Oskari Kalajanniska vapauttivat maalille ajaneen Niklas Konttilan tyylikkäästi nokikkain Ahopellon kanssa ja Konttila viimeisteli kauden avausosumansa.

KeuPa palasi jäälle uudella vaihteella ja käänsi ottelun kulun nopeasti. Heti toisen erän alkuminuuteilla Jaakko Heikkinen järjesteli oman aloitusvoittonsa jälkeen Jere Heleniuksen vapaaksi Huhtamaan nenän eteen ja kiekko lipui hieman onnekkaastikin maaliin. Hieman ennen erän puoliväliä KeuPa siirtyi johtoon ylivoimalla: Heikkinen oli jälleen turkulaispuolustuksen harmina ja tällä kertaa Tommi Niskanen sai sivaltaa hänen syötöstään vapaasti kiekon TUTO-pömpeliin.

Erän jälkipuoliskokin oli täysin ahkeramman vierasjoukkueen näytöstä, TUTO sai erässä vain neljä laukausta kohti KeuPan maalia, Huhtamaa taas joutui päästämiensä maalien lisäksi torjumaan 18 kertaa

TUTO pääsi takaisin peliin mukaan hyvin erikoisella tavalla heti päätöserän alkuun. Niklas Konttilan laukaus ponnahti keuruulaispuolustajasta lähes suoraan ylöspäin, kaikkien kadottama kiekko laskeutui KeuPa-maalin tolpalle ja pyörähti verkkoon ennen kuin Ahopelto ehti edes huomata tapahtunutta. Tasoituksen jälkeen isännät ottivat pelistä vahvan otteen ja veivät erän alkupuoliskoa selvästi

Alakynnessä olleet keuruulaiset saivat vielä juonesta kiinni TUTOn sorruttua jäähyilyyn, ja Iiro Hietakangas sai yrittää ottelun ratkaisemista jopa rangaistuslaukauksella nelisen minuuttia ennen erän loppua, mutta lisämaaleja ei nähty

Jatkoajalla nähtiin Leevi Teissalan show, kotikaupunkiinsa lainapestille palannut TUTO-hyökkääjä pyöritteli pitkän vaihdon ajan KeuPa-pelaajia moneen suuntaan ja pari maalipaikkaa hukattuaan taiturimainen hyökkääjä lapioi oman laukauksensa paluukiekon väkisin verkkoon. Voitto katkaisi turkulaisten kuuden ottelun mittaiseksi venähtäneen tappioputken.