MAAJOUKKUE / Raportti
Slovakia jäi Venäjän jalkoihin Vancouverissa.
U20-kisojen viimeisestä puolivälierästä muodostui Venäjän näytös.

U20-kisojen puolivälieräpäivän viimeisellä näytöksellä oli hyvin selkeä käsikirjoitus. Venäjä vei ja Slovakia yritti pysyä perässä, tässä harvemmin onnistuen.

Venäjä ratkaisi ottelun iskemällä neljä osumaa ensimmäiseen 11:sta minuuttiin. Slovakia yritti Venäjän kolmannen maalin jälkeen muuttaa kamppailun suuntaa aikalisällä ja vaihtamalla maalivahtia, mutta tämäkään ei auttanut. Venäjä oli yksinkertaisesti vain niin paljon parempi.

Pitää kuitenkin antaa Slovakialle tunnustusta siitä, että se tuli Rogers Arenalle pelaamaan eikä ainoastaan suojelemaan ihmismuurilla omaa maaliaan. Slovakian parhaat jaksot ottelussa sijoittuivat toisen erän alkupuoliskolle ja kolmannen erän loppuun, jolloin se pystyi luomaan useamman maalipaikan.

Toisaalta Slovakian valmennus varmasti miettii olisiko inhorealistisempi lähestyminen ollut tarpeen. Venäjälle jäi nyt aivan liikaa aikaa sekä tilaa ja mukavuusalueelleen päässeet venäläistaiturit nauttivat tilanteesta. Lopputulema oli nippu toinen toistaan tyylikkäämpiä osumia ja taululla komeilivat taiston tauottua lukemat 8-3.

Venäläisiä erityisesti täytyi ilahduttaa kuinka laajalle rintamalle onnistumiset tulivat, sillä neljää kenttäpelaajaa vaille kaikki kirjauttivat ottelusta tililleen tilastomerkintöjä joko maalin tai syötön muodossa. Kahden pisteen iltaa venäläisistä vietti kaikkiaan kahdeksan pelaajaa.

Hämmentävää kyllä, eniten tehopisteitä latoneet pelaajat löytyivät Slovakian ykköspakkiparista. Michal Ivan ja Martin Fehevary olivat mukana kaikissa Slovakin maaleissa.

Slovakia pääsi kolmannessa erässä kaunistelemaan lukemia ja teki viimeiseen minuuttiin kaksi osumaa. Venäläisten ajatukset olivat tuolloin jo selvästi lauantaisessa välierässä, jossa vastaan asettuu USA. Tuohon otteluun kummaltakin osapuolelta jäi puolivälierästä bensaa tankkiin.