Suomi jäi jälleen nollille stadionottelussa - Slepyšev ottelun ainoa maalintekijä

MAAJOUKKUE / Raportti
Anton Slepyšev onnistui kahdesti maalinteossa.
Kuva © Samppa Toivonen - http://www.samppas.net
Suomen ja Venäjän kohtaaminen Pietarin jalkapallostadionilla päättyi viime vuoden tapaan isäntien voittoon nollapelillä. Tällä kertaa ottelu oli tasaisempi, ja Venäjä vei 2−0-voiton Anton Slepyševin maaleilla.

Suomen ottelu alkoi varsin ikävästi, sillä väärästä vaihdosta saadun rangaistuksen aikana Venäjä pääsi yrittämään kahdesti b-pisteen kaarelta. Ensimmäinen Vadim Šipaštjovin yritys putosi Frans Tuohimaan taakse, josta Ilari Melart sen pelasti. Vain hetki myöhemmin Šipaštjov antoi Anton Slepyševille syötön, jonka hyökkääjä ohjasi maaliin.

Leijonat paransivat otettaan, ja viidellä viittä vastaan peli oli Suomen hallussa. Maaleihin se ei kuitenkaan johtanut. Viimeistä edellisellä minuutilla Suomi pääsi ylivoimalle, ja erän viimeisellä sekunnilla Julius Nättinen pääsi vapaasti laukomaan. Ilja Sorokin venyi kuitenkin eteen ja näin Venäjä lähti ensimmäiselle erätauolle johtoasemassa.

Toisessa erässä peli muuttui sekavammaksi. Vladimir Tkatšjov pääsi läpiajoon, jonka Tuohimaa selvitti. Venäjä sai erän loppupuolella kovan paineen, ja kahden pitkän kiekon jälkeen Jukka Jalonen käytti aikalisänsä. Osa Suomen pelaajista joutui olemaan jäällä yhtäjaksoisesti jopa neljä minuuttia. Toisessa päässä Otto Paajanen ehti kilisteli yläputkea.

Kolmannessa erässä peli oli vauhdikasta ja katkoja nähtiin harvakseltaan, joten Venäjänkin kannalta peli sujui hyvin. Suomi teki ottelun toisen vaihtovirheen ja Venäjä pääsi erän loppupuolella jälleen ylivoimalle. Siitä ei tullut tulosta, mutta pari minuuttia ennen peliajan loppua Miika Koivisto teki virheen hyökkäyssiniviivalla ja Slepyšev karkasi toistamiseen maalintekoon.

Suomi otti heti toisen takaiskun jälkeen Tuohimaan pois maaliltaan, mutta lisäosumia ei kumpaankaan päähän nähty. Näin Suomen hyvästä yrityksestä huolimatta maalit jäivät leijonamiehistöltä tekemättä. Nollapelin pelannut Ilja Sorokin torjui Venäjän maalilla 25 kertaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle