Lankinen pisti luukut kiinni, Anttila iski ainokaisen − Leijonat pudotti Venäjän tähtisikermän ja eteni finaaliin

MAAJOUKKUE / Raportti
Kuva © Arno Hämäläinen https://www.instagram.com/hockeygrapher/

Suomi eteni finaaliin kaatamalla Venäjän 1−0 huikean kahden suunnan taistelun päätteeksi. Voittomaalin iski kolmannessa erässä Marko Anttila.

Avauserä oli Leijonilta maaleja vaille erittäin onnistunut. Tunnetila oli tapissaan, kun molemmat viljelivät taklauksia ja reagointi pelitilanteisiin sujui mallikkaasti etenkin Suomelta. Leijonat onnistui pysymään kiekossa mallikkaasti. Venäjä oli nopeudestaan huolimatta ajoittain pahasti jahtaavana osapuolena, kun Suomen päätypeli rullasi, eivätkä venäläiset päässeet kiekkoon kiinni. Venäjän paras oli Andrei Vasilevski, jonka jämäkkä pelaaminen Venäjän maalilla esti Suomen johdon.

Venäjän paras jakso tuli vasta erän loppupuolella, jolloin puolestaan Kevin Lankinen onnistui pitämään luukkunsa kiinni. Ennen erän loppua yksi parhaista paikoista tuli harhasyötöstä Toni Rajalalle, mutta nopea lämäri suhisi maalin yli.

Toinen erä jatkui Leijonien lievällä hallinnalla. Venäjä sinnitteli mukana ja loi hyökkäyksistään paikkoja, mutta Leijonien hyvä hyökkäysvalmius toi hyviä hyökkäyksiä myös oman pään riistoista. Kiekko ehti käydä kertaalleen tolpassakin. Vain ylivoima tökki - se erän ainoa, joten kolmanteen erään lähdettiin edelleen maalittomasta tasatilanteesta. Kahden erän jälkeen Lankisella oli 22 ja Vasilevskilla 23 torjuntaa.

Päätöserässä Venäjälle näytti tarjoutuvan huippupaikka, kun ensin suomalaispelaajia kaadettiin pariin otteeseen ilman seuraamuksia, mutta sen jälkeen Oliwer Kaski passitettiin jäähylle huitomisesta. Ylivoima ei kuitenkaan tuottanut tälläkään kertaa tulosta.

Ajassa 50.18 repesi halli riemuun avausmaalin johdosta. Suomi hyökkäsi ja Henri Jokiharju laukoi, jolloin Anttila pääsi pistämään paluukiekosta Leijonat johtoon. Ansaittu maali useiden ottelun aikana tulleiden paikkojen jälkeen oli tosiasia!

Venäjä jahtasi tasoitusta armottomasti, mutta Suomella oli viimeisen kymmenen minuutin aikana hyvä vire suojellessaan johtoasemaa. Etäisyydet pysyivät kunnossa, aluepeli toimi ja Suomi pääsi irtokiekkoihin kiinni. Venäjä otti maalivahdin pois vajaat kaksi minuuttia ennen loppua ja pyöritti peliä. Ei auttanut, vaan Leijonien taistelu piti loppuun asti. Lankiselle kertyi 32 torjuntaa. Finaali pelataan sunnuntai-iltana.

» Lähetä palautetta toimitukselle