Venäjä ansaitusti välieriin - Yhdysvallat kotimatkalle

MAAJOUKKUE / Raportti
Yhdysvallat lähtee päät painuksissa kotimatkalle.
Jack Hughes otti lopussa Yhdysvallat reppuselkäänsä, mutta se ei riittänyt. Yhdysvallat kotimalle.

Jo avauskiekosta näki, että nyt ollaan tosissaan. Pelitempo nousi välittömästi sellaiseksi, mitä Bratislavan MM-kaukalo ei ollut aikaisemmin turnauksen aikana nähnyt. Erityisesti Venäjän tulo peliin oli pirteä, ja Yhdysvallat otti ensimmäiset 15 minuuttia vastaan. Venäjän ilotulitus tuotti avauserään kaksi maalia, mutta poikkirima soi sellaiseen tahtiin, että jenkkien voidaan sanoa selvinneen venäjäpainotteisesta erästä suhteellisen pienillä vahingoilla.

Ensimmäisen erän päätöshetket lupailivat parempaa Yhdysvalloilta ja toisessa erässä se oli jo tasavertaisesti mukana pelissä. Ottelu sähköistyi entisestään, kun Luke Glendening teki esimerkillistä maskityötä Venäjän maalin edessä ja Brady Skej toi Yhdysvallat maalin päähän.

Venäjä karkasi uudelleen kahden maalin johtoon heti kolmannen erän alussa, kun Kirill Kaprizov pääsi maalaamaan keskialueen kiekonmenetyksen päätteeksi. Hetkeä myöhemmin oli ajoittain kovaakin arvostelua turnauksessa osakseen saaneen Jack Hughesin vuoro riistää kiekko ja tarjoilla Noah Hanifinille kavennusmaaliin paikka, jonka Calgary Flamesin puolustaja hyödynsi. Mutta vain reilu minuutti tästä, Venäjä tuplasi uudestaan johtonsa Mikhail Grigorenkon toimesta.

Venäjän kiekollinen peli näytti syövän Yhdysvaltojen takaa-ajon, mutta peli ei ollut vielä valmis. 4–2-tilanteessa Jack Hughes karvasi kiekon uudemman kerran hyökkäysalueella omilleen ja parin syötön kautta Alex DeBrincat toimitti pelivälineen verkkoon vajaat kolme minuuttia ennen loppua.

DeBrincatin maalin jälkeen Yhdysvallat haki raivoisasti tasoitusta ilman maalivahtia, mutta tämän lähemmäksi Jeff Blashillin miehistö ei enää päässyt. Kokonaisuutena paljon paremmin pelannut Venäjä jatkaa numeroin 4–3 lauantaiseen välierään. Viime vuonna Tanskassa mitaleille yltänyt Yhdysvallat lähtee puolestaan kotimatkalle.