Sveitsin rahkeet eivät riittäneet venäläiskäsittelyssä

MAAJOUKKUE / Raportti
Hollestein päihitettiin ottelussa kahdesti "puikoista".
Venäjä aloitti pronssiottelun vahvasti, enteillen Sveitsille kylmää kyytiä. Keski-Euroopan yllättäjäjoukkue ei kuitenkaan luovuttanut pronssimitaleja helposti ja sai Venäjän toisessa erässä selkä seinää vasten. Viimeinen sivallus jäi kuitenkin piippuun ja Venäjä otti pronssimitalit matkamuistoksi lukemin 5-2.

Venäjä aloitti ottelun painostamalla Sveitsin heti köysiin ja Luca Hollenstein joutui jo alkuminuuteilla ottamaan tukun hyviä torjuntoja. Välierässä vaihtoon tykitetyn veskarin jumalmoodi ei kuitenkaan kestänyt loputtomiin. Kirill Slepetš veivaili Hollesteinin jalkojen välistä kiekon maaliin.

Sveitsi joutui ojasta allikkon Venäjän hyökättyä vastaan ja Nikita Šaškov laittoi pikkumustan maaliin komealla rannelaukauksella. Sveitsi ei avauserässä kyennyt vastaamaan Venäjän maaleihin ylivoimistakaan huolimatta.

Ensimmäiselle erätauolle siirryttiin sveitsiläisten jäädessä ylivoimalle. Katkeran välierätappion jälkeen huonoa esimerkkiä esittänyt venäläiskapteeni Klim Kostin ei toistaiseksi saanut käytöksestään sanktiota ja aloittaa pronssipelin toisen erän rangaistusaition kautta.

Toisessa erässä Sveitsi näytti periksiantamattomuutensa. Venäjän hyökkäys pysähtyi kuin seinään sveitsiläispelaajan taklauksesta ja Valentin Nussbaumer onnistui puolittamaan venäläisten johdon. Yleisön huomion saanut Kostin rokotti sveitsiläisiä ja esitti huomiota keräävän tuuletuksen.

Sveitsin toinen kavennus oli kovan työn takana. Pjotr Košetkov venyi kolmeen peräkkäiseen patjatorjuntaan, toinen toistaan kauniimpaan, mutta neljäs laukaus oli venäläisvahdin jalkojen ulottumattomissa ja Yannick Bruschweiler toi Sveitsin takaisin maalin päähän.

Venäjä tarjosi Sveitsille tasoitusta hopealautasella usean jäähyn muodossa, mutta verkko heilui ainoastaan sveitsiläispäädyssä. Slepetš karkasi läpiajoon päihittäen Hollensteinin jalkojen välistä ja viimeisteli hattutemppunsa alivoimalla tyhjään maaliin.

Näin ollen Sveitsin sensaatioturnaus päättyi neljänteen sijaan ja Venäjä voitti pronssimitalin vuoden 2019 nuorten MM-kisoissa.