U18: 61 laukausta ei riittänyt − löysä Suomi karmeaan tappioon Valko-Venäjää vastaan

MAAJOUKKUE / Raportti
Valko-Venäjä tuuletti.
Kuva © Saimi Airaksinen
Suomen Pikkuleijonat kärsi karmaisevan 3-4-tappion Valko-Venäjälle, jonka maalivahti otti pelissä peräti 58 torjuntaa.

Pettymykseen ja sulamiseen päättyneen Kanada-tappion sisuunnuttaman Suomen piti saada voittotilinsä auki toisessa pelissä Valko-Venäjää vastaan. Toisin kävi. Valko-Venäjä nappasi voiton ja piti Suomen edelleen nollakerhossa.

Suomi pyöritti peliä avauserässä, mutta yritykset pysähtyivät kerta toisensa jälkeen yhteensä 58 torjuntaa ottelussa napanneeseen Rostislav Zinovenkoon. Nihkeän erän täydensi Dmitri Kozorez, joka niittasi erän loppuminuuteilla Valko-Venäjän ylivoimalla johtoon.

Toinen erä oli Pikkuleijonille erityisen karmea. Aleksandr Paltšik karkasi alivoimalla tekemään Valko-Venäjän toisen, ja erän puolivälin jälkeen Jevgeni Oxentjuk jo 3−0. Jälkimmäinen maali oli Suomelta melkoista löysäilyä, kun Valko-Venäjä pujotteli trapin läpi kuin avoimista marketin ovista.

Kolmannessa erässä Suomen kirin odotettiin vihdoin alkavan. Niin kävi, mutta vasta kun peli näytti jo menetetyltä. Valko-Venäjä nimittäin siirtyi erän neljännellä minuutilla jo 4-0-johtoon. Mestarisuosikkeihin kuuluva Suomi näytti lyödyltä. Sama viisikkopelin löysäily aiheutti ongelmia kerta toisensa jälkeen.

Vasta ajassa 48.10 käynnistyi Suomen kiri, kun − latasi suoraan syötöstä komeasti avausmaalin. Toinen tuli pari minuuttia myöhemmin.

Suomen ykköskenttä sai vihdoin toivotun onnistumisen kolmannen erän puolivälissä, kun Patrik Puistola ohjasi Ville Heinolan laukauksesta 2−4.

Ajassa 55.40 Suomi nousi jo maalin päähän, kun Topi Niemelä osui jo toisen maalin syöttäneen Leevi Aaltosen alustamana.

Ei riittänyt. Suomi veti lopussa maalivahdin pois ja pelasi viimeisen 1.19 kuudella neljää vastaan, mutta neljättä maalia se ei saanut aikaiseksi. Nöyryytys oli tosiasia.

Suomen maalivahti Roope Taponen torjui ottelussa vain 15 kertaa. Tilanteet tulivat harvakseltaan, mikä vaikeutti torjuntavireen pitämistä yllä.