Naisleijonat välttää pohjoisamerikkalaiset puolivälierässä − lohkovoitto tuli puhtaalla pelillä

MAAJOUKKUE / Raportti
Nelli Laitisen maali jäi Suomen voittomaaliksi.
Kuva © Suomen Jääkiekkoliitto/Heikki Löfman
Suomi päätti alkulohkonsa Bramptonin CAA Centressä voittoon Unkarista luvuin 5−0.

Naisleijonat voitti rutiinisuorituksella Unkarin ja samalla lohkonsa. Suomi välttää näin ennakkosuosikit Kanadan ja Yhdysvallat puolivälierässä. Alkusarjan päätösottelussa Suomen parhaaksi palkittiin maalivahti Sanni Ahola.

Naisleijonat aloitti ottelun virtaa täynnä, mutta syöttöjen huono laatu hidasti pelin etenemistä ensimmäiset viisi minuuttia. Erän edetessä syötöt alkoivat löytää paremmin perille ja kolmosketjun pitkän hyökkäyksen myötä ote kääntyi Suomelle.

Puolustajat osallistuivat vahvasti hyökkäyspeliin, mikä oli osaltaan syyllinen Unkarin pelaajien väsymiseen. Ottelun ensimmäinen maali kirjattiin Nelli Laitisen nimiin. Hänen laukauksensa muutti suuntaa Unkarin pelaajasta ja ohitti maalivahti Anikó Némethin.

Toisen erän alkuun Suomi sai mahdollisuutensa ylivoimalla ja hyödynsi sen. Puolustajat olivat jälleen asialla, sillä Jenni Hiirikosken viivalaukaus löysi tiensä verkkoon Ronja Savolaisen ja Rosa Lindstedtin kahden tason liikkuvan maskin takaa.

Unkari pystyi parantamaan kiekollista peliään toisessa erässä ja oli omalla ylivoimallaan lähellä kavennusmaalia. Tällä kyseisellä erikoistilanteella myös Petra Nieminen karkasi läpiajoon, mutta Forsberg-harhautus lipui tolpasta ulos.

Erän lopulla Suomi rokotti kuuteen sekuntiin kahdella maalilla, jotka kirjattiin Jenniina Nylundin ja Emilia Vesan nimiin. Unkari sai vielä loistavan paikan maalinedustalta, mutta Suomen maalilla Ahola onnistui olemaan kiekon tiellä. Kolmanteen erään lähdettiin Suomen 4−0-johdossa.

Maalivahti Ahola oli läpi ottelun määrällisesti vähemmän työllistetty, mutta teki tarvittavan yksittäisissä vaikeissa tilanteissa. Yksi tällainen tilanne tuli päätöserän alkuun, kun Unkarin kapteeni Fanni Garát-Gasparics pääsi yrittämään kavennusta läpiajosta.

Päätöserässä Unkari antoi peliaikaa myös 17-vuotiaalle maalivahdille Zsuzsa Révészille. Suomelta huomioitavaa oli, ettei hyökkääjä Sofianna Sundelinia näkynyt enää päätöserässä jäällä. 

Suomi kilautti kolmannessa erässä pariin otteeseen maalirautoja ja Savolainen viimeisteli vielä aivan ottelun loppuun lukemiksi 5−0.

Naisleijonat saa nyt levätä ja valmistautua rauhassa seuraavaan koetukseen, sillä puolivälierät pelataan vasta torstaina. Vastaan Suomelle tulee A-lohkon kolmanneksi sijoittunut joukkue, joka on Tšekki, Sveitsi tai Japani.

» Lähetä palautetta toimitukselle