Kanada nousi kahden maalin takaa voittoon − kaksi Yhdysvaltojen maalia hylättiin haastoilla

MAAJOUKKUE / Raportti
Tässä tilantessa Jackson Blaken katsottiin häirinneen maalivahtia, ja näin maalia ei aikakirjoihin merkitty.
Kuva © Saimi Airaksinen / https://urheilu.kuvat.fi/SaimiPhoto/

Yhdysvaltojen ja Kanadan välierä tarjosi vauhtia ja vaarallisia tilanteita. Kumpikaan joukkue ei lähtenyt peruuttelemaan, vaan ajoi jatkuvasti kohti vastustajan maalia kiekollisena. Yhdysvallat voitti ottelun laukaukset kohti maalia 45−37, mutta Kanada teki ratkaisevat maalit.

Kanada oli häviöllä avauserässä kahdella maalilla, mutta joukkue onnistui nousemaan ahdingosta oltuaan erittäin tehokas maalipaikoissa. Samalla Kanadan maalilla pelannut Thomas Milic pelasi loistavan ottelun.

Logan Cooley vei Yhdysvallat johtoon jo pelin toisella minuutilla paluukiekosta heti aloituksen jälkeen. Muutenkin aggressiivisesti pelannut joukkue sai siten Kanadan vaikeuksiin. Toinen maali syntyi heti erän käännyttyä jälkimmäiselle puoliskolleen. Tämänkin osuma syntyi paluukiekosta, ja maalintekijänä oli Kenny Connors. Kanada tuli maalin päähän pian, ja asialla oli kukapa muu kuin Connor Bedard, joka sai syötön takatolpalle Ethan del Mastrolta.

Kanada tasoitti toisen erän alussa, kun Logan Stankoven ehti nopeasti voitetun aloituksen jälkeen maalintekoon. Tämän jälkeen Yhdysvallat sai ylivoiman, mutta ei onnistunut. Sen jälkeen iski Adam Fantilli, ja Kanada oli siirtynyt johtoon.

Kanadan ilo näytti jäävän lyhyeksi, sillä Jackson Blake teki nopeasti tasoituksen. Tilanteessa Blake kuitenkin pyörähti maalialueella osuen maalivahti Miliciin sillä seurauksella, että Kanada haastoi maalitilanteen ja onnistui siinä.

Kanada vastasi nopeasti, kun Joshua Roy vei joukkueen 4−2-johtoon. Toiseksi syöttäjäksi merkittiin Bedard, jolle piste oli 23. turnauksessa. Erän lopulla molemmat pääsivät yrittämään ylivoimaa, mutta ilman tulosta, ja vauhtia oli sen verran, että myös alivoimalla nähtiin maalipaikkoja.

Kolmannen erän alkuun Yhdysvallat sai jälleen kiekon maaliin, mutta tälläkin kertaa haaston jälkeen maali hylättiin. Tällä kertaa Rutger McGroarty työnsi kiekon Milicin patjan alta maaliin.

Pelin lopullinen ratkaisu saatiin erän puolessavälissä, kun Brandt Clarke viimeisteli lähietäisyydeltä Kanadan viidennen maalin. Yhdysvallat sai vielä tilaisuuden ylivoimaan ja lähti yrittämään maalintekoa ilman maalivahtia, mutta Roy teki ottelun toisen osumansa tyhjään maaliin.

» Lähetä palautetta toimitukselle