Yhdysvallat ei jättänyt Suomelle mahdollisuuksia – Pelkonen vastasi Tyttöleijonien ainokaisesta

MAAJOUKKUE / Raportti
Yhdysvallat tuuletti kahdeksaa maalia ottelussa Tyttöleijonia vastaan.
Kuva © Jari Mäki-Kuutti

Tyttöleijonat kärsi MM-kisojen toisessa ottelussaan turnauksen toisen tappionsa Yhdysvaltojen oltua parempi maalein 8–1. Yhdysvallat hallitsi ottelua ja oli tehokas maalipaikoissaan. Ottelun pisterohmu oli kypärätempun viimeistellyt Margaret Scannell viidellä tehopisteellään. Suomen ainoan maalin ottelussa iski Neea Pelkonen.

Pahasti alakynnessä ensimmäisessä erässä

Yhdysvallat aloitti maalinteon vain kolmen minuutin pelin jälkeen Scannellin lauottua kiekon yläkulmaan ohi Suomen maalilla torjuneen Suvi Saarisen. Ottelun toinen osuma nähtiin ajassa 14.13, kun vauhdilla keskialueen ylittäneen ja laidan kautta hyökkäysalueelle murtautuneen Samantha Taberin tarkka rystylaukaus painui tolpan kautta maaliin.

Yhdysvallat hallitsi avauserää selvästi pelin pyöriessä lähinnä Suomen päädyssä. Vaikka pelin kuva tasoittui hieman erän loppua kohden, olivat Suomen paikat avauserässä vähissä. Suomen erän paras paikka siunaantui Iida Lappalaiselle, mutta Yhdysvaltojen maalivahti Layla Hemp torjui tämän laukauksen.

Parempi energia ei tuottanut toivottua tulosta toisessa

Suomi tuli toiseen erään hyvällä energialla ja kavensi tilanteeksi 2–1, kun Pelkonen laukoi Pauliina Salosen syötöstä kiekon verkon perukoille kolme minuuttia toisen erän alusta.

Riemua kesti vain lyhyen aikaa, sillä Scannell vei Yhdysvallat takaisin kahden maalin johtoon vain reilu minuutti tästä. Seuraava maali tuli välittömästi tämän perään Scannellin täydennettyä kypärätemppunsa tarkalla rannelaukauksella.

Toisen erän ylitettyä puolivälin Joy Dunne vei Yhdysvallat ylivoimalla jo 5–1-johtoon Salosen otettua jäähyn koukkaamisesta. Enempää maaleja erässä ei enää nähty, vaikka molemmat joukkueet saivat useamman hyvän tilanteen aikaiseksi.

Lukemista huolimatta erä oli Suomelta huomattavasti ensimmäistä parempi ja pelin kuvaltaan paljon tasaisempi.

Maalivahdin vaihtokaan ei auttanut

Päätöserään Suomi vaihtoi maalivahtia Kerttu Kuja-Halkolan luisteltua veräjälle. Maalivahdin vaihto ei kuitenkaan pelastanut Suomea, sillä Yhdysvallat iski erässä kolmesti. Gabrielle Kim osui Yhdysvalloille ylivoimalla seitsemän minuutin kohdalla Julia Schalinin istuttua jäähyllä poikittaisesta mailasta.

Noin viisi minuuttia ennen ottelun loppua Cassandra Hall teki ylivoimalla Yhdysvaltojen seitsemännen maalin. Erässä nähtiin vielä yksi osuma Finley McCarthyn viimeisteltyä loppuluvuiksi 8–1 reilu kaksi minuuttia ennen ottelun päättymistä.

Tyttöleijonat on seuraavan kerran kaukalossa keskiviikkona, kun se saa vastaansa kisojen järjestäjämaa Ruotsin. Ottelu alkaa Suomen aikaa klo 17.