Naisleijonat kärsi tappion Yhdysvalloille – Anni Keisala hurjassa kiekkosateessa

MAAJOUKKUE / Raportti
Anni Keisalan urakointi ei riittänyt voittoon.
Kuva © Tiina Puputti/Suomen Jääkiekkoliitto

Naisleijonat kohtasi A-lohkon toisessa ottelussaan Yhdysvallat. Suomen kokoonpano muuttui Kanada-otteluun verrattuna, kun Petra Nieminen ja Susanna Tapani puuttuivat hyökkäysketjuista. Nieminen kärsi pelikieltoaan, Tapanin poissaolon syy ei ole tiedossa. Puolustaja Ronja Savolainen joutui pelaamaan nelosketjun hyökkääjänä.

Suomi joutui heti ottelun alussa puolustamaan rajusti, kun Yhdysvallat hallitsi peliä. Suomen hyökkäykset jäivät koko erässä yksittäisiin yrityksiin. Ajassa 6.13 Jincy Dunne laukoi Yhdysvallat johtoon.

Hetkeä myöhemmin Julia Liikala sai kiekon Yhdysvaltojen maaliin, mutta tilanteesta tuomittiin lopulta vain Suomelle jäähy. Sanni Vanhanen sai hyvällä karvaamisella riistettyä kiekon ja Liikala napautti kiekon maaliin, mutta tilanne tulkittiin koukkaamiseksi. Ensimmäisessä erässä Anni Keisala torjui 27 kertaa, kun taas Yhdysvaltojen maalilla Madeline Rooney vain kaksi kertaa.

Toinen erä mukaili pitkälti ensimmäisen erän tapahtumia. Yhdysvallat piti kiekkoa ja hyökkäsi. Suomi joutui puolustamaan. Yhdysvallat teki toisessa erässä kaksi ylivoimaalia.

Kolmannessa erässä Suomi sai maalihanat auki, kun Ella Viitasuo laukoi kiekon maalin Juulia Liikalan esityöstä. Yhdysvallat iski kuitenkin vielä kolme maalia, joten Viitasuon maali jäi laihaksi lohduksi.

Anni Keisala joutui Suomen maalilla hurjaan kiekkosateeseen, sillä hänelle kertyi koko ottelussa 66 torjuntaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle