Pankowski täräytti lämärillään Kanadan kumoon

MAAJOUKKUE / Raportti
Hilary Knight oli hyvällä jalalla liikkeellä
Kuva © Arno Hämäläinen https://www.instagram.com/hockeygrapher/
Lauantai-illan helmenä nähtiin tiukka kamppailu, kun USA ja Kanada iskivät yhteen. Vauhdikkaassa ottelussa nähtiin tyylikkäitä maaleja ja hienoja yksilösuorituksia. Ottelu ratkesi lopulta erikoistilannepelaamiseen, jossa Yhdysvallat oli Kanadaa terävämpi.

Molemmat joukkueet lähtivät otteluun hyvällä intensiteetillä. Yhdysvallat onnistui tekemään ottelun avausmaalin ajassa 04.23. Dani Cameranesi ja Hilary Knight rynnivät läpi Kanadan puolustuksen, ja Knightin oli helppo työ siirtää kiekko verkkoon Cameranesin millintarkasta syötöstä.

Kanada pääsi nopeasti yrittämään ottelun tasoitusta, kun Yhdysvaltojen Jesse Compher lähettiin ajassa 04.41 kärsimään estämisjäähyä. USA:n tiivis neliö esti kuitenkin hyvin syöttölinjoja ja kanadalaisilla oli vaikeuksia saada pakkopeliään pyörimään. Saatuaan kuvionsa lopulta rauhoitettua, onnistui Kanada lopulta löytämään syöttöpaikkoja ja sai kiekkoa liikuteltua terävämmin.

Hyvän syöttelyn seurauksena aukesi Kanadan Brigette Lacquetelle väylä maalille. Lacquette sai viritellä laukaustaan viivalla ja lähetti tarkan vedon kohti maalin alakulmaa. Alex Rigsbyn patjatorjunnan jälkeen, kiekko jäi pyörimään maalin edustalle, jonka lopulta Sarah Nurse onnistui runnomaan sisään tasoittaen ottelun.

Avauserässä molemmat joukkueet olivat pirteällä jalalla liikkeellä, etenkin Yhdysvallat, joka pääsi toistuvasti hyvällä luistelullaan tuomaan kiekkoa yli keskialueen. Vaikka Kanada ei suoranaisesti hirmuisessa ahdingossa avauserässä ollutkaan, sai se silti kiittää hieman tuuriaan tasatilanteesta. 

Kanadallakin oli paikkansa avauserässä, mutta USA varjeli omaa maaliaan hyvin. Lisäksi Rigsby onnistui torjumaan kiekkoja erinomaisesti, eikä hukannut kiekkoa näköpiiristään, vaikka tämän edessä oli toisinaan jopa puoli kentällistä pelaajia.

Yhdysvallat karkasi ottelussa toistamiseen johtoon avauserän lopussa, kun kiekollinen Micah Zandee-Hart kompastui epäonnisesti omalla alueellaan. Yhdysvaltojen joukkueen kapteeni Kendall Coyne Schofield pääsi aivan vapaasti riistämään tältä kiekon ja ajamaan maalille kenenkään estelemättä. Tyylikkään harhautuksen jälkeen Coyne Schofield siirsi Yhdysvallat takaisin johtoon ja erätauolle lähdettiin 2−1-lukemista. 

Toisen erän Kanada pääsi aloittamaan ylivoimalla Knightin otettua omassa puolustuspäässään hölmön kampitusjäähyn. Kanada sai kuvionsa pyörimään välittömästi ja 43 sekuntia myöhemmin peli oli tasan. Lacquette laukoi jälleen viivalta ja Brianne Jenner onnistui ohjaamaan kiekon Yhdysvaltojen verkkoon ajassa 21.55. Kanada pääsi vielä tämän jälkeen jatkamaan ylivoimalla, mutta ei onnistunut enää maalinteossa. 

Peli jatkui tämän jälkeen pitkään tasaisena, vaikkakin rikkonaisena. Toisessa erässä tuomittiin yhteensä kuusi kahden minuutin rangaistusta, kolme kummallekin. Yhdysvallatkin onnistui ylivoimallaan ajassa 34.03, kun Annie Pankowski viritti viivalta hurjan lyöntilaukauksen, joka singahti yllättyneen Maschmeyerin taakse. Enempää osumia ei toisessa erässä nähty, vaikka molemmat joukkueet pääsivät erän aikana kolmesti pyörittämään pakkopeliään. 

Kolmanteen erään lähdettiin tilanteen ollessa 3−2. Kanada lähti ankarasti hakemaan tasoitusmaalia ja painoi kiekkoa hanakasti Yhdysvaltojen päätyyn. Kanadan rynnistys kuitenkin hyytyi toviksi Renata Fastin otettua rangaistuksen kampituksesta. Yhdysvaltojen ylivoima oli hyvää, mutta lisämaaleja se ei kuitenkaan onnistunut juonimaan. Jäähynsä jälkeen Kanadalla oli vaikeuksia aloittaa kiriään, eikä joukkue onnistunut nousemaan kontrolloidusti alueeltaan Yhdysvaltojen korkean karvauksen vuoksi. Yhdysvallat pelasi erinomaisesti johtoasemassa ja kykeni tehokkaasti tukahduttamaan Kanadan avauspelaamisen ja ohjaamaan Kanadan pyörimään kulmiin.

Hallinnastaan huolimatta Yhdysvallat ei onnistunut ratkaisemaan peliä ja pelikellosta kulutettiin minuutteja pois sitkeässä 3−2 tilanteessa. Kanada pääsi ottelun lopussa yrittämään tasoitusta ylivoimalla, mutta hyvä tilaisuus ottaa maalivahti pois ja pelata kahden miehen ylivoimaa, valui kuitenkin hiekkaan Natalie Spoonerin otettua huolimaton hyökkäyspään jäähy. Tasavajaasta huolimatta, yritti Kanada vielä tosissaan kavennusta ja ottikin maalivahtinsa pois, kun pelikellossa oli jäljellä 40 sekuntia. Yhdysvallat selvisi kuitenkin Kanadan rynnistyksestä ja voitti ottelun lukemin 3−2.

» Lähetä palautetta toimitukselle