Kubalikin hattutemppu takasi Tšekille voiton Venäjästä Karjalan päätöspäivänä

MAAJOUKKUE / Raportti
Tšekin ja Venäjän ottelu Helsingissä oli tasaväkisempää vääntöä kuin loppulukemista voisi päätellä.
Kuva © Sami Kemppainen, sami.kemppainen@jatkoaika.com
Tšekki voitti Venäjän hieman yllättäen lukemin 5–2. Siitäkin huolimatta peli itsessään oli tylsempää kuin reipas määrä tilastomerkintöjä antaa ymmärtää.

Ennen lauantain koitosta Venäjä johti EHT-sarjataulukkoa voitettuaan sekä Suomen että Ruotsin. Tšekki sen sijaan oli hävinnyt molemmille ja majaili sarjataulukossa viimeisenä.

Pari ensimmäistä erää pelattiin yllättävän tasaisissa merkeissä. Venäjä lähti otteluun vahvasti ja aloitti maalinteon ajassa 2:45, minkä jälkeen maaleja tehtiin suurin piirtein vuorotellen. Kolmannen erän lopussa Tšekin 3–2-johtotilanteessa Venäjä otti maalivahdin pois, minkä jälkeen Tšekin onnistui mättää kaksi maalia tyhjiin.

Ottelun hahmo oli Tsekin Dominik Kubalik, joka teki sekä 2–2-tasoitus- että 3–2-johtomaalin ja viimeisteli hattutemppunsa lyömällä kiekon vielä tyhjään maaliin.

Venäjän pelaamisessa parasta oli kurinalainen ylivoimapeli, jolla myös syntyivät molemmat maalit. Viidellä viittä vastaan joukkueet olivat tasaväkisempiä, mutta Tšekki onnistui paikoistaan paremmin. Kaiken kaikkiaan peli oli tysähköä huolimatta siitä, että jäähy- ja maalimerkintöjä kertyi tilastoihin reilu määrä. 

Helsingissä pelatussa ottelussa oli yllättävän hyvä tunnelma, sillä paikalla oli kummankin joukkueen kannattajia, yhteensä yli 3000 ihmistä.

Karjala-turnauksen päättää samalla jäällä myöhemmin tänään pelattava Suomi-Ruotsi-ottelu.

» Lähetä palautetta toimitukselle